Reinventing Leadership

Wil je weten of deze course iets voor jou is? Sluit op maandagmiddag 5 oktober tussen 15:00-16:00 aan bij de gratis online informatiemiddag. Hoor meer over de opzet van de course en de verschillende thema's, en maak kennis met een van de docenten.

inschrijven introductiemiddag


Tijdens deze leiderschapstraining werk je aan de cruciale vaardigheden die je als moderne leider nodig hebt. Je verdiept je zelfkennis, zodat je je bewuster wordt van jouw kwaliteiten en eventuele blinde vlekken. Je ontwikkelt jouw persoonlijke visie en vindt woorden voor wat je belangrijk vindt. Je versterkt je communicatievaardigheden en onderzoekt hoe je de juiste balans vindt tussen het bieden van veiligheid en het uitdagen van je teamleden. Ook leer je hoe je binnen je team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie.
 
Tegelijkertijd werk je aan een krachtig en aantrekkelijk verhaal waarmee je jouw visie de wereld in brengt; een verhaal dat je gaat helpen anderen met je mee te nemen. Je leert hoe je focus houdt en je niet laat afleiden door de waan van de dag, cynici, sceptici en andere zaken die je van je pad kunnen afbrengen. En hoe je tegelijkertijd wel open kunt blijven staan voor kritiek en ideeën van anderen.

Tijd voor nieuw leiderschap

Want als er iets duidelijk is geworden de afgelopen tijd, dan is het dat we niet terug kunnen en willen naar ‘business as usual’. We zullen met elkaar nieuwe richtingen moeten verkennen, om samen een wereld vorm te geven die duurzaam, inclusief en toekomstbestendig is. Daarvoor hebben we leiders met lef en visie nodig. 

Leiders van nu moeten namelijk op zichzelf vertrouwen om inhoud te geven aan de manier waarop zij leiden. Zij vallen niet terug op oude, vanzelfsprekende rolpatronen maar ontwikkelen hun eigen stijl. Geloofwaardigheid en respect dwingen zij niet af, maar worden verdiend door op authentieke en betrouwbare wijze te verbinden, vertrouwen te geven en uit te dagen. Vanuit een sterke 'purpose' zetten zij zich in om de wereld beter achter te laten dan zij haar aantroffen. In dit programma helpen we deze leiders met overtuiging hun eigen pad te creëren en om te gaan met de uitdagingen die ze onderweg kunnen tegenkomen.

Een leider is op zijn best als mensen nauwelijks doorhebben dat zij er is. Als het werk gedaan, het doel bereikt is, dan zullen ze zeggen: we hebben het zelf gedaan.
-Lao-Tse

Resultaten van deze course

-      Je verdiept jouw persoonlijke visie op leiderschap
-      Je leert hoe je vanuit die visie je team en stakeholders inspireert en mobiliseert
-      Je onderzoekt wat jouw 'purpose' is en hoe je anderen helpt die van hen te ontdekken
-      Je brengt eigen cases in en onderzoekt deze met de docenten en andere deelnemers
-      Je leert hoe je je dieper verbindt met je teamleden en wat daarbij in de weg kan zitten       

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens Reinventing Leadership volg je in vier maanden tijd een reeks van vier tweedaagsen met een groep van tien tot maximaal twintig andere leiders uit diverse sectoren van de maatschappij. Tussen de sessies krijg je opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig. Je kunt ervoor kiezen de course aan te vullen met twee verdiepende coachingsgesprekken.

Voor wie?

Deze course is bestemd voor leidinggevenden die hun ontwikkeling in een stroomversnelling willen brengen en meer impact willen maken. Het is aan te raden dat je minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende hebt, omdat je dan voldoende ‘materiaal’ hebt om mee te werken.

De docenten

ChristianneChristianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze focuste op gedrag en leiderschap. Naast haar werk bij The School of Life is Christianne docent aan de postgraduate opleiding Compliance & Integriteit Management aan de Vrije Universiteit. Teams en individuen aanzetten tot reflectie en vervolgens in beweging krijgen, is haar specialisatie.

Gijs Deckers TSOLGijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Soort: 8-daagse Business Course met persoonlijke leiderschapscoaching
Studielast: Naast de lesdagen, krijg je opdrachten mee om op je werk en thuis uit te voeren. Hiervoor heb je ca. 1 uur per week voor nodig.
Niveau: Deze course is bestemd voor leidinggevenden, met minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende
Studiemateriaal: De prijs is inclusief het studiemateriaal. Bij aanvang en tijdens de course ontvang je werkboeken voor de verschillende modules en workshops. 
Locatie: Frederiksplein 54
Deelnemers: Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan deze Business Course
Corona-maatregelen: Er wordt voor gezorgd dat deelnemers 1,5 meter afstand kunnen houden tijdens de business course. Wanneer een of meerdere dagen van de course niet door kunnen gaan, worden deze verzet. 

Tickets

Prijs: €4750,- (excl. 21% btw)
De prijs is inclusief 1 coachingsgesprek, lunch, koffie, thee en snacks
CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
BTW-vrijstelling: Als je dit programma boekt als privépersoon of het boekt vanuit een organisatie die vrijgesteld is van BTW, hoeven we geen BTW in rekening te brengen. Stuur een mail naar amsterdam@theschooloflife.com voor een factuur zonder BTW.

Data en tijden

Blok 1: 22 & 23 oktober, van 09:30 tot 17:00
Blok 2: 16 & 17 november, van 09:30 tot 17:00
Blok 3: 8 & 9 februari, van 09:30 tot 17:00
Blok 4: 18 & 19 maart, van 09:30 tot 17:00

+ 1 persoonlijk coachingsgesprek op afspraak

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of deze business course iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar zakelijk@theschooloflife.com. Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Mail ons

Koop je tickets voor
Reinventing Leadership

€4750,- excl. 21% btw

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • 22 Oct 2020 - 19 Mar 2021 09:30 - 17:00
    Frederiksplein 54