Coachen voor leiders

  • Professional training
  • Werk
Tijdens deze training vergroot je jouw coachende vaardigheden en leer je hoe je young professionals optimaal ondersteunt in hun ontwikkeling. Moderne leiders dienen te beschikken over een bijzondere set vaardigheden die hen in staat stelt hun team te leiden. De moderne leider is een coach.

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€999

Nieuwe tweedaagse training!

Coachen van young professionals

In deze training leer je:

  • De basisprincipes van coaching en hoe je deze kan toepassen
  • Hoe je een open en nieuwsgierige houding naar je coachees ontwikkelt en je eigen vooroordelen parkeert
  • Hoe je een vertrouwensrelatie ontwikkelt met je coachee, zodat hij of zij sneller geneigd is om zich naar je te openen
  • Welke interventies je kunt doen tijdens een coachgesprek om de coachee te helpen inzicht te krijgen in mindset, gedrag en belemmerende overtuigingen
  • Jouw projecties herkennen, zodat je onderscheid gaat maken tussen de doelen van je coachee en die van jou
  • Diverse coachmethodes hanteren om verschillende vraagstukken te kunnen hanteren
  • Omgaan met de spanning tussen de rollen van beoordelaar en coach

Als leider wil je dat jouw teamleden zich ontwikkelen tot hun volle potentieel. Dat er een cultuur ontstaat waarin iedereen zich gezien, gewaardeerd en veilig voelt. Dat medewerkers zich bewust zijn van hun blinde vlekken en zich bevrijden van belemmerende overtuigingen. Geen gemakkelijke opgave. En gezien de sensitiviteit rond dit soort kwesties gaat een al te directieve stijl je niet helpen.

Het coachen van young professionals is misschien wel een van de meest voldoening gevende aspecten van het werk van leidinggevenden. Je helpt hen bij het ontwikkelen van hun kwaliteiten en het behalen van hun doelen. Niet door te onderwijzen, maar door vragen te stellen, te inspireren en te ondersteunen. Je stimuleert het zelf-reflecterende en zelfsturende vermogen van je coachees en geeft het vertrouwen dat zij zelf in staat zijn oplossingen te vinden voor hun uitdagingen. Daarmee draag je bij aan twee cruciale behoeften van young professionals: autonomie en ontwikkeling.
Ook al zien veel leiders de waarde ervan in, toch blijkt het vaak lastig om coaching in praktijk te brengen. Al te vaak stappen we in een van twee valkuilen: we gaan adviseren of worden directief. Geen wonder, want dat is meestal wat onze leiders ook bij ons deden. Maar geen paniek, coachen is een vaardigheid die goed te leren valt.

Achtergrond & School of Life visie op coachen:

 

Ieder mens heeft een intrinsieke behoefte te leren, talenten te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen. Voor een enkeling is het weggelegd deze uit zichzelf te halen, zonder externe hulp. Maar veruit de meeste mensen hebben bij hun zelfontwikkeling behoefte aan ondersteuning en begeleiding. Een coach voorziet in deze behoeftes. Een goede coach werkt vanuit een eigen stijl en methodiek en begrijpt ook het belang van permanente ontwikkeling van zichzelf.

Verder lezen Minder informatie

Voor wie is deze training?
Voor iedere leidinggevende van een team young professionals die uit de sturende rol willen stappen en een begin willen maken met een meer coachende stijl van leidinggeven. De deelnemers komen uit allerlei verschillende organisaties, van onderwijs tot corporates, en van zzp’er tot overheid.

Praktische informatie

Duur: 2 dagen op locatie in het centrum van Amsterdam
Aantal deelnemers: Maximaal 15
Prijs: € 999,- inclusief btw
Voertaal: Nederlands
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Bereikbaarheid: Het beste bereikbaar via fiets of OV.
Parkeertip: Gebruik een van de P+R’s in Amsterdam. 
Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Wel krijg je ideeën en technieken mee die je na de training kan gaan uitproberen en toepassen in je werk.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze training, je krijgt van ons bij aanvang een reader.
Niveau: Er is geen ingangseis.
NRTO-keurmerk: Wij hebben het NRTO-keurmerk. De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de brancheorganisatie voor trainen en opleiden en keurt private instellingen volgens acht kwaliteitseisen.
STAP: Deze training komt in aanmerking voor het STAP-budget.

De docent

Deze training wordt gegeven door Frits Philips.

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Locatie

The School of Life Amsterdam

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie!

Veelgestelde vragen