Leer helder communiceren

 • Professionele training
 • Samenwerken
Krijg inzicht in de krachten en valkuilen van de manier waarop jij communiceert en kom erachter wat je kan doen om duidelijker en effectiever je boodschap over te brengen. Na deze training weet jij wat er nodig is voor een effectief gesprek.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 995,- ex. btw

Hoe communiceer jij op de werkvloer?

Vind je het lastig om tijdens gesprekken met collega’s jouw belangen, ideeën en gevoelens op een heldere manier naar voren te brengen? Verlopen gesprekken soms moeilijk? Of ben je vaak net iets te lang van stof? Het loont om stil te staan bij de manier waarop je gesprekken aangaat op je werk. Het ligt namelijk niet altijd aan de ander.  

Leer helder communiceren

Jouw gedrag en communicatiestijl bepalen hoe anderen op je reageren. Soms verloopt je communicatie helemaal naar wens, maar er zijn ook gesprekken die moeizamer gaan. Sta je eigenlijk weleens stil bij jouw manier van communiceren? Wat is bijvoorbeeld de impact van de woorden die je uitspreekt? Hoe goed luister je? En hoe maak je gebruik van de kracht van stilte? Tijdens deze communicatietraining krijg je inzicht in de manier waarop jij communiceert en kom je erachter wat je kan doen om duidelijker, effectiever, overtuigender en leuker je boodschap over te brengen. 

Verbeter je communicatie

Tijdens deze training sta je stil bij de manier waarop je het gesprek aangaat in je werk. Je neemt je eigen gedrag onder de loep, krijgt inzicht in verschillende vormen van luisteren en ontdekt waar jouw krachten en valkuilen liggen in de manier waarop je communiceert. Zo ontwikkel je het vertrouwen in je eigen vermogen om invloed uit te oefenen en krijg je collega’s makkelijker mee in jouw ideeën. Dit doe je samen met een kleine groep deelnemers, met herkenbare uitdagingen.

Na deze training: 

 • Ben je in staat om tijdens gesprekken, vergaderingen en creatieve sessies je belangen, ideeën en gevoelens op een heldere manier naar voren te brengen  
 • Achterhaal je snel de essentie van een gesprek doordat je goed kan luisteren 
 • Sluit je makkelijker aan bij je gesprekspartner(s) en lever je tijdens een-op-een-gesprekken en vergaderingen effectief een bijdrage 
 • Kun je jezelf sterker uitdrukken, je collega’s overtuigen en situaties op je werk beïnvloeden 
 • Geef je je grenzen aan en vraag je om hulp wanneer je die nodig hebt. 

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Meer dan 1500 professionals volgden een training bij The School of Life

“Je krijgt inzicht in je eigen positie in een gesprek en je wordt je bewust van de impact die jouw manier van communiceren heeft op anderen.”

Past deze training bij jou?

Of je nu in het onderwijs werkt, bij een grote corporate of zelfstanding: leer helder communiceren is voor professionals die hun boodschap duidelijk willen overbrengen. Je wilt je krachtiger voelen en jezelf beter kunnen uiten tijdens belangrijke momenten.  

Weten of deze training iets voor jou is?

 

Op een rij

  • Prijs: € 995,- exclusief btw. 
  • Voertaal: Nederlands. 
  • Duur: 2 dagen van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke verzorgde lunch. 
  • Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam. 
  • Tip: Reis het met OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam. 
  • Aantal deelnemers: Maximaal 15 
  • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. De technieken kan je na afloop toepassen en uitproberen in je werk. 
  • Studiemateriaal: Je krijgt van ons bij aanvang een reader. 
  • Niveau: Er is geen ingangseis. 
  • CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Deelnemers over Leer helder communiceren

“Deze 2-daagse training is een aanrader als je op zoek bent naar manieren om je emotionele en sociale intelligentie te verhogen. Het is een praktische training met psychologische invalshoeken. Er komen veel onderwerpen aan bod en omdat er 2 weken tussen de trainingsdagen zitten heb je de tijd om de stof op te nemen en toe te passen in het dagelijks leven. Op zowel persoonlijk als professioneel vlak vind ik deze training erg waardevol”

“Je krijgt inzicht in je eigen positie in een gesprek en word je bewust van de impact die jou manier van communiceren heeft op anderen. Er heerst een open sfeer. Het is prettig om met mensen uit andere professie aan dezelfde soort skills te werken”

De docenten van deze training in communicatie

Leer helder communiceren wordt gegeven door een van deze twee topdocenten: Wicher Schols of Mimi Ferrer. Beide bieden een bak aan kennis en een open en veilige sfeer.

Wicher Schols

Wicher Schols is trainer en organisatiecoach en auteur van De gouden gespreksgids, voor elke ongemakkelijke situatie.  Hij is gespecialiseerd in interpersoonlijke

Bekijk

Mimi Ferrer

Mimi Ferrer heeft Communicatie gestudeerd en een Postgraduate Diploma in Advertising behaald in Engeland. De afgelopen 21 jaar

Bekijk

Kevin Cruiming

Kevin Cruiming is een ervaren organisatieadviseur, docent en executive coach, die teams en directies naar succes leidt met

Bekijk

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen