Over The School of Life

Jezelf leren begrijpen is een studie voor het leven. Doe het hier met je organisatie, als team of als individu, persoonlijk of professioneel. Want bij The School of Life leer je wat je altijd wilde leren.

Naar de agenda

The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton en heeft nu vestigingen over de hele wereld.

Over ons

Ons aanbod in Nederland

Je kunt online en offline bij ons terecht. Je kunt een class van 2,5 uur volgen over kalmte, werk of liefde of een heel jaar colleges volgen over de beste ideeën uit de geschiedenis. Je komt naar ons toe of wij komen naar jouw huiskamer.

Bekijk onze agenda

The School of Life wereldwijd

The School of Life heeft locaties over de hele wereld, met het hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf werd opgericht door filosoof Alain de Botton. Als internationaal uitgever publiceren we boeken en prikkelende spellen over emotionele intelligentie. Daarnaast bieden we classes en evenementen, online therapie en programma’s voor bedrijven.
Zelfkennis

Zelfkennis

Waarom zelfkennis belangrijk is? Het helpt je betere keuzes te maken. Het zorgt ervoor dat je geen dromen najaagt die eigenlijk niet van jou zijn of dat je onbewust in schadelijke patronen vervalt. Grote inzichten over wie je bent, krijg je pas als je de tijd neemt stil te staan. Wij helpen je hierbij, zodat je keuzes maakt die leiden tot meer voldoening, betere relaties en minder gedoe.

Lees meer
Relaties

Relaties

De liefde. Een van de weinige dingen die mensen zowel extreem gelukkig als ziek van ellende maakt. Vaak denken we dat het ons allemaal maar moet overkomen, dat ‘echte’ liefde vanzelf moet gaan. Maar hoe onromantisch het misschien ook klinkt, ook liefhebben moeten we leren. The School of Life helpt je te begrijpen waar je naar op zoek bent, hoe je beter communiceert met je partner en waar dat geluk zich voor jou nu echt bevindt.

Lees meer
Werk

Werk

Je bent circa 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Maar dat is lang niet altijd eenvoudig. Bij The School of Life kom je erachter wat voor werk nu echt bij je past en ontwikkel je de emotionele vaardigheden die je helpen tot je recht te komen in het werk dat je doet.

Lees meer
Kalmte

Kalmte

Ren je overdag van hot naar her om ’s nachts met je ogen wijdopen naar het plafond te staren? Je bent niet de enige. De meeste mensen kunnen wel wat meer kalmte gebruiken in hun leven. Vaak bestrijden we onze onrust op lichamelijke wijze: een warm bad, speciale kruidenthee, een lange wandeling. Maar stress is ook een mentaal fenomeen. Daarom laat The School of Life je kennismaken met kalmerende ideeën waar je op drukke momenten uit kunt putten.

Lees meer
Cultuur

Cultuur

The School of Life gebruikt de kracht van cultuur om je te helpen met het leven. We duiken de kunst, filosofie en geesteswetenschappen in op zoek naar bronnen die nu van waarde zijn voor de vragen waar jij mee worstelt. Want dat we soms wel wat troost of hoop kunnen gebruiken, hulp nodig hebben om onze gevoelens te begrijpen, of inzicht willen in hoe anderen in de wereld staan, wisten grote kunstenaars en denkers als geen ander.

Lees meer

Bekijk de FAQ's