Over The School of Life

Jezelf leren begrijpen is een studie voor het leven. Doe het hier met je organisatie, als team of als individu, persoonlijk of professioneel. Want bij The School of Life leer je wat je altijd wilde leren.

Naar de agenda

Ontwikkeling van binnenuit: voor jezelf en je organisatie

Het leven is soms best lastig en mensen zijn complex. Doe ik werk dat bij me past? Waarom is samenwerken soms zo frustrerend? Hoe hou ik alle ballen in de lucht? Waar doen we het uiteindelijk voor? Vrijwel dagelijks worden we geconfronteerd met grote en kleine levensvragen. Volgens ons moet het de normaalste zaak van de wereld zijn om les te krijgen in de vaardigheden die we nodig hebben om eigen en gemeenschappelijke antwoorden te vinden, betekenisvolle relaties aan te gaan en onze talenten in te zetten voor een betere wereld.
 
The School of Life is de plek waar je terecht kan voor dit soort lessen. Niet omdat we denken dat we alle antwoorden hebben, maar omdat we zien hoeveel mensen er, privé en op werk, met vragen rondlopen. We bieden trainingen waarin je zelf ontdekt hoe je kan groeien en helpen organisaties emotionele vaardigheden op de werkvloer te ontwikkelen. Zodat werk de plek wordt waar mensen, gezamenlijk en in veiligheid, richting vinden en de gewenste resultaten bereiken. Om dit voor elkaar te krijgen verruimen we je blik met inzichten uit de filosofie, psychologie en de kunsten. Want aan de hand van nieuwe perspectieven, reflectie, gespreken en oefeningen, ontdek je hoe je verandering kan brengen, in jezelf en in de wereld. Het is tijd voor ontwikkeling van binnenuit.

Over ons

Ons aanbod in Nederland

Betekenisvolle relaties aangaan en voldoening vinden. Je talenten inzetten voor een betere wereld. Je leert het niet vanzelf. Ontdek wat wij kunnen betekenen voor jou of je organisatie.

Neem contact op

The School of Life wereldwijd

The School of Life heeft locaties over de hele wereld, met het hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf werd opgericht in 2008 door filosoof Alain de Botton. Als internationaal uitgever publiceren we boeken en prikkelende spellen over emotionele intelligentie. Daarnaast bieden we classes en evenementen, online therapie en programma’s voor bedrijven.
Leiderschap

Leiderschap

Zelfreflectie is de basisvoorwaarde voor effectief en authentiek leiderschap. Als je je eigen gedrag leert duiden en weet wat je drijfveren zijn, zet je een betere koers uit en krijg je anderen gemakkelijker mee. In onze trainingen en partnerships leren deelnemers en teams om te werken vanuit hun eigen kracht. Ze erkennen de eigen tekortkomingen en leren daar op een constructieve manier mee om te gaan. Het resultaat: meer voldoening en grotere impact.

Lees meer
Welzijn

Welzijn

Niemand is op elk moment gelukkig. Iedereen heeft onvervulde behoeftes, en we hebben allemaal eigenaardigheden. Dat besef helpt om over onze gebreken heen te stappen en verbinding te vinden. The School of Life helpt je individueel of met je team om door training de weg naar welzijn te vinden. Daar word je een als mens gelukkiger van. En je omgeving ook.

Lees meer
Samenwerken

Samenwerken

Mensen bouwen steden, stampen bedrijven uit de grond en richten democratieën op. Via samenwerkingen overstijgen we onze individuele beperkingen. Maar dat gaat lang niet altijd vanzelf; samenwerken moet je leren. Bij The School of Life ga je individueel of met je team aan de slag met de vaardigheden die je samenwerking nog beter maken.

Lees meer
Creativiteit

Creativiteit

Creativiteit is onmisbaar als je jezelf of je organisatie vooruit wil helpen. En minstens zo belangrijk, het maakt het leven een stuk leuker. Hoewel het tegenovergestelde soms wordt beweerd: iedereen kan zijn creativiteit ontwikkelen. Bij The School of Life leer je zelfstandig of als team hoe je die creativiteit ontketent en inzet voor innovatie.

Lees meer

Bekijk de FAQ's