The School of Life op het Frederiksplein in Amsterdam

Contact

The School of Life
Frederiksplein 54
1017 XN Amsterdam
E: amsterdam@theschooloflife.com

T: Koffiebar & winkel: 020 70 58 169
Alleen voor vragen gerelateerd aan de koffiebar & winkel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Over The School of Life

Het meeste wat we dagelijks bedenken, is al eens bedacht. En vaak een stuk beter. Bijna drieduizend jaar intellectuele ontwikkeling biedt ons een schat aan heldere ideeën voor het dagelijks leven. Filosofen, kunstenaars, schrijvers en wetenschappers leren ons bewust te worden van thema’s waar je op school geen les in kreeg: hoe vind je een baan die bij je past? Wat is een goede vriend? Hoe maak je goed ruzie? Hoe voer je een echt gesprek? Heb je een liefdesrelatie nodig? The School of Life heeft als missie deze ideeën op frisse en eigentijdse wijze te presenteren voor een nieuwsgierig publiek. Onze programma's zijn een mix van oude en nieuwe ideeën die je vandaag kunt gebruiken om je eigen overtuigingen te slijpen en op te rekken. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier! 

Drie soorten programma's

Onze classes voor particulieren richten zich op het verdiepen van de belangrijke alledaagse vragen over werk, vriendschap, geld, liefde, familie en, bijvoorbeeld, sex. Meestal in de avond, stap je met 30 deelnemers binnen op de Frederiksplein 54 in Amsterdam, waar je door een expert wordt meegenomen langs de belangrijkste ideeën over het thema van de avond. De class is een zorgvuldig afgewogen balans tussen korte interactie met de deelnemers en rondes van presentaties. Zeven jaar ervaring met het maken van programma’s heeft ons geleerd hoe je alle mensen het gevoel geeft dat ze op hun eigen manier deel mogen nemen: luisteren, praten, discussiëren, reflectie. Voor de helderheid: wij zijn wars van dogmatiek, niets moet en we zijn niet therapeutisch.  

Onze grote special events zijn een podium voor grote sprekers uit binnen- en buitenland. Zij delen hun ideeën met ons in kerken, operahuizen en andere theaters.  We ontvingen topdenkers als Slavoj Zizek, Michael Sandel, Patricia Churchland, Alain de Botton, Anita Allen en Michael Puett. Duizenden bezoekers genoten van populair-wetenschappelijke schrijvers als Ruby Wax, Tony Crabbe en David Allen. The School of Life is producent van het populaire Brainwash Festival, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt in Amsterdam en Den Haag. Op Lowlands verzorgt onze school al 5 jaar een eigen programma, met denkers als Joris Luyendijk, Damiaan Denys en wijlen Rene Gude.     

De professionele programma’s richten zich op karakterontwikkeling van jonge en gevestigde leiders, managers en experts. Als individu schrijf je je in voor workshops en reeksen zoals A Serious Business Course of How te be a Good Leader. We worden veel gevraagd workshops bij organisaties te verzorgen en we ontwikkelen processen op maat, waarin we de basisfilosofie van The School of Life hanteren voor verandering, verbetering en verfrissing.     

Londen, Amsterdam en wereldwijd

The School of Life werd in 2008 opgericht door de Britse filosoof en schrijver Alain de Botton. De school heeft vestigingen over de hele wereld: Londen, Sao Paulo, Melbourne, Istanbul, Seoul, Berlijn en Tel Aviv. Het hoofdkantoor in Londen levert de scholen advies, input en een deel van het lesmateriaal. Het populaire Youtube-kanaal en The Book of Life wordt geproduceerd door Alain de Botton en zijn team. The School of Life Amsterdam is in 2014 opgericht door Laurens Knoop, Maria Janssens, Frits Philips en Vincent Wensink. Voorafgaand aan deze oprichting maakten zij de weg vrij met het filosofisch eventbureau Brandstof. Dit merk is in 2015 opgegaan in The School of Life.