Geef vorm aan je pensioen

 • Professionele training
 • Welzijn
Reflecteer op je werkende leven, verken nieuwe mogelijkheden en omarm de verandering. Na deze driedaagse training ga je met vertrouwen op weg naar een betekenisvol pensioen.

De Hoorneboeg, Hilversum - 18 juni, 2 juli en 2 augustus

Prijs

€1450,- excl. btw

Een zee van tijd

Je pensioen komt eraan of is al begonnen! Of het nu hét langverwachte moment voor je is, of iets wat je liever uitstelt, er verandert veel. De druk van deadlines en verplichtingen maakt plaats voor een zee aan tijd en vrijheid. Maar wat ga je doen tijdens je pensioen? Geef jezelf de kans om terug te kijken op je carrière en ga deze nieuwe periode met vreugde, betekenis en vertrouwen tegemoet.

Afscheid nemen van het werkende leven

Met pensioen gaan is een grote verandering. Het is een tijd van reflecteren, loslaten en ontdekken. Een nieuw pad bewandelen is een uitdaging. Hoe geef je vorm aan deze nieuwe fase? En hoe neem je op een passende manier afscheid van het vertrouwde werkende leven? Na dit driedaagse programma ben je klaar om stappen te zetten op jouw pad naar zelfontdekking en voldoening tijdens je pensioen.

Een betekenisvol pensioen

In drie dagen, verspreid over twee maanden, denk je na over de invulling van jouw pensioen op een prachtige locatie met een kleine groep mensen die in dezelfde levensfase zitten als jij. We beginnen met stilstaan bij jouw carrière. Welke hoogtepunten heb je bereikt? En welke lessen heb je geleerd? Daarna verkennen we nieuwe mogelijkheden en passies die jouw leven verrijken. Als laatste sluiten we af met het loslaten van de routine van het werkende leven. Samen met alle andere (bijna) pensionado’s omarm je verandering en alles wat nog komen gaat. Zo ga je op weg naar een pensioen gevuld met rust, vreugde, vervulling en betekenis.

Tijdens dit programma:

 • Onderzoek je wat het voor jou betekent om te stoppen met werk
 • Blik je terug op je carrière en reflecteer je op wat je hebt bijgedragen en hebt betekent
 • Neem je afscheid van de routine en verantwoordelijkheden van het werkende leven
 • Onderzoek je wie je in de toekomst wilt zijn en wat daarvoor nodig is
 • (Her)ontdek je passies en nieuwe manieren om betekenis te geven aan je dagen

Het programma

Dag 1: Sta stil
We beginnen met een terugblik op jouw carrière. Welke ontwikkeling heb je doorgemaakt? Welke lessen heb je geleerd? En waar werd je echt gelukkig van? Vanuit hier kijk je naar de toekomst.

Dag 2: Verken je passies
Naast je vertrouwde passies, verken je tijdens de tweede dag nieuwe mogelijkheden. Je herontdekt jezelf en onderzoekt manieren om betekenis te geven aan elke dag.

Dag 3: Omarm verandering
Tijdens de laatste dag leer je hoe je de routine van het werkende leven loslaat. Hoe verwerk je de periode die voorbij is en hoe omarm je de toekomst? Door verschillende oefeningen geef je invulling aan het blanco canvas van je pensioen!

Past dit programma bij jou?

Ga je bijna met pensioen of ben je al met pensioen? Geef invulling aan je dagen met dit unieke programma van The School of Life. In drie dagen maak je samen met andere (bijna) pensionado’s een diepgaande reis, die je op weg helpt naar een betekenisvol pensioen. En dat alles op het landgoed De Hoorneboeg midden in de rustgevende bossen en heide van Hilversum.

Op een rij

 • Prijs: € 1450,- exclusief btw.
 • Voertaal: Nederlands.
 • Duur: 3 dagen verdeeld over 2 maanden.
 • Tijd: van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke verzorgde lunch.
 • Data: 18 juni, 2 juli en 2 augustus.
 • Locatie: De Hoorneboeg in de bossen van Hilversum.
 • Aantal deelnemers: Maximaal 20.
 • Niveau: Er is geen opleidingseis. We hopen wel dat je ervaring hebt met persoonlijke ontwikkeling, regelmatig reflecteert en graag luistert naar anderen!
 • NRTO-keurmerk: The School of Life heeft het NRTO-keurmerk. De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de brancheorganisatie voor trainen en opleiden en keurt private instellingen volgens acht kwaliteitseisen.

Over de Hoorneboeg

Dit programma volg je aan de hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met een grote ruimte voor groepssessies. Je kunt er heerlijk rondlopen over het landgoed, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

De docenten van deze training

Dit programma wordt gegeven door Marien Baerveldt en Ietje Lindermann.

Marien Baerveldt

Marien Baerveldt is als psycholoog gespecialiseerd in leiderschap, organisatieontwikkeling, duurzaamheid en Theory U. Hij geeft en ontwerpt strategie-

Bekijk

Ietje Lindermann

Ietje Lindermann (1951) is trainer en adviseur. Ze verzorgt trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waarbij de

Bekijk