Volg een programma op locatie

Ontwikkel je professionele en emotionele vaardigheden tijdens een training. Neem in een retraite de tijd voor reflectie. Of leer tijdens een jaaropleiding de grootste denkers uit de geschiedenis kennen. Bij al onze programma’s op locatie krijg je les in een kleine groep. De docenten bieden coachende begeleiding en je voert verdiepende gesprekken met je mede-cursisten. De programma’s vinden plaats bij The School of Life in het centrum van Amsterdam of op het prachtige landgoed De Hoorneboeg bij Hilversum.

Naar de agenda

Op Frederiksplein 54

Trainingen voor je professionele ontwikkeling

Waar wil jij in verbeteren? In een of twee dagen ga je aan de slag met jouw werkende leven. Want bij The School of Life geloven we dat emotionele intelligentie aan de basis staat voor elk florerend professioneel bestaan.

Naar alle trainingen
een deelnemer over onze professional trainingen

“Deze Professional Trainingen zijn anders dan alle andere trainingen die ik ooit heb gevolgd! De vernieuwende en open minded insteek is uniek. Het maakt dat je echt tot de kern van jezelf komt en jezelf beter leert kennen.”

Collegejaar

Blijf kritisch en volg een jaar lang colleges over de grote denkers

Tijdens het Collegejaar: Grote denkers bekijk je de wereld vanuit talloze prominente perspectieven. Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie en psychologie en uit de kunst en literatuur. Je leert je leven en de maatschappij van een afstandje te bekijken, en in hun context te plaatsen.

Naar collegejaar
Deelnemers over het collegejaar

“In vogelvlucht door diverse grote denkers, op een heel toegankelijke en laagdrempelige manier”

“Het is een heel inspirerend en leerzaam jaar geweest met hele goeie en boeiende docenten.”

Leiderschap

Leer sturing geven vanuit authenticiteit

Zelfreflectie is de basisvoorwaarde voor sterk leiderschap. Wanneer je je eigen gedrag leert duiden, word je helderder en compassievoller. Weten wat voor jou belangrijk is, is cruciaal om voldoening te vinden in je werk en om een positieve impact te hebben op de wereld. In onze trainingen leer je vanuit jouw kracht, en met begrip van je eigen tekortkomingen, leiding te geven.

Naar leiderschapsprogramma's
Meer dan 1000 leiders volgden een programma bij the school of life

“Het was een voorrecht om deel te nemen aan Persoonlijk Leiderschap. De sessies en het geheel zijn zorgvuldig opgezet en begeleid door Wicher, Lori en Barbara. Er wordt behoorlijk ingezoomd op belangrijke onderwerpen; tegelijkertijd is er veel ruimte om dingen ‘te laten gebeuren’ en ik voelde me van begin af aan meegenomen en opgenomen in de groep. Mijn zelfreflectie-skills hebben een flinke boost gekregen, en ik heb veel met en van mijn cursusgenoten geleerd. Smaakt naar meer!”

victor van der linden
consultant, fair & sustainable consulting

 

“Voor iedere leider die wil verdiepen op zijn/haar eigen rol en inspiratie van buiten op eigen handelen als mens wil betrekken.”

Hanny, manager Samenleving, gemeente Rheden

Summer en Winter Schools

Gun jezelf een verdiepende mini-vakantie

Naast alle sociale activiteiten is het tijdens de vakantieperiode belangrijk om ook tijd voor jezelf te nemen. Volg daarvoor één van onze Summer of Winter Schools! Meerdere dagen ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling, sta je stil bij de vragen van het leven en leer je nieuwe mensen kennen. Een mini-vakantie voor de geest!

Naar summer schools
Deelnemers over de Summer en Winter Schools

“De cursus voelt als een warm bad. Zowel je intellect als je gevoel wordt aangesproken op een vanzelfsprekende prettige manier.”

“Een mooie verweving van fijne omgeving en fijne mensen met leerzame en praktische onderdelen.”

Retraites

Bezinnen in de stilte van de natuur

Waar kun je nu beter tot jezelf komen en bezig zijn met de beste ideeën, dan in de rust en de stilte van de natuur? The School of Life biedt geheel verzorgde retraites om dieper in te gaan op de belangrijkste vragen van het leven. Je verblijft in het prachtige landgoed De Hoorneboeg en wordt begeleid door een uitstekende coach.

Naar retraites
Wat deelnemers vonden van de retraites

“Zo ontzettend waardevol om even echt naar jezelf te luisteren, stil te staan bij wat je voelt, welke belemmeringen je jezelf oplegt en wat je echt wil voor jezelf”

“Perfect programma om even tot stilstand te komen, dichter bij de kern”