Wat je altijd wilde leren

Bij The School of Life leer je persoonlijk of als organisatie je purpose te vinden, betekenisvolle relaties aan te gaan en je talenten in te zetten voor een betere wereld.​

Bekijk de agenda

Kennis

Leer de wereld om je heen begrijpen

The School of Life is je gids in je leerproces over het leven. Je krijgt hier boeiende lessen, gebaseerd op grondig werk van grote denkers. Want door de dingen vanuit meerdere perspectieven te bekijken, verrijk je je leven.

Naar kennisprogramma's

Laatste editie

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren: Hedendaagse kunst

De top van de museumwereld kiest speciaal voor jou de pareltjes van de hedendaagse kunst in deze allerlaatste editie van onze best bezochte collegereeks. Ontdek hoe de hedendaagse kunstenaars in een traditie staan van duizenden jaren kunst.

Naar collegereeks

Nieuwe collegereeks

De essentie van coaching

In deze nieuwe interactieve collegereeks gaat hoogleraar executive coaching Yvonne Burger in gesprek met topexperts over de belangrijkste hedendaagse coachingsmethodes. Leer van invloedrijke coaches over de achtergrond, wetenschappelijke inzichten en technieken van acht manieren van coachen.

Naar collegereeks

Blijf bij de les, schrijf je in en krijg een exclusieve podcastaflevering cadeau

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste programma’s? Lees je graag inspirerende artikelen, wil je exclusieve kortingen ontvangen en hou je van prikkelende opdrachten voor je alledaagse leven? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt ongeveer een keer per week een update.

Met kunst de blik verruimen

Genieten van kunst is een vorm van onthaasting, volgens Bart Rutten, artistiek directeur bij het Centraal Museum Utrecht. We spraken hem over de manier waarop we kunst in deze tijd tot ons nemen. Wat draagt Kunstgeschiedenis door Museumdirecteuren daaraan bij?
Kijk met andere ogen

Is het zelfliefde of narcisme?

Veel mensen strooien te pas en te onpas met het woord ‘narcisme’. Wat is deze psychische stoornis eigenlijk echt? Wat leert het ons over zelfliefde? En kunnen we het ook hebben over iets als ‘gezond narcisme’?
Een onbegrepen verschijnsel

Zo doet iedereen (echt?) wat je wilt

Al vanaf dat we een baby zijn, oefenen we invloed uit op anderen. “Hoe worden we hier beter in?”, vraagt Remko van Broekhoven zich af.
Harder huilen?

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Kijk vanaf je bank naar onze bijzondere sprekers

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Bekijk ons online aanbod

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Openingstijden Flagship store:
Ma t/m vr: 8:00 – 18:00
Za & zo: 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?