Voor wat je op school niet hebt geleerd

Je hebt van alles geleerd op school. De data van veldslagen, de hoofdsteden van landen, de stelling van Pythagoras. Maar veel van de onderwerpen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen, zijn nooit aan bod gekomen. Spijker daarom je levenskennis bij met behulp van programma’s, video’s en artikelen van The School of Life!

Bekijk onze agenda

Ik ben hier voor:

Uitgelicht

Conservatoren over grote kunstenaars: van Mondriaan tot Dalí

Mondriaan, Malevich, Picasso, Kahlo en Dalí. Vijf spectaculaire kunstenaars die in de 20e eeuw een ongekende invloed hebben gehad op de kunst én op hoe we naar de wereld kijken. In deze online summer series nemen conservatoren uit belangrijke musea je mee langs hun leven, werk, invloed en magie!

Meer info

uitgelicht

Het Collegejaar

Heb je altijd al filosofie, psychologie of kunstgeschiedenis willen studeren? Het kan nog steeds!

Met onze Collegejaren: Grote denkers en Grote kunstwerken krijg je een jaar lang les over de mooiste ideeën en kunst uit de wereldgeschiedenis.

Bekijk de collegejaren

Special event

Julia Samuel: Every Family Has a Story

Op maandag 30 mei is een van onze favoriete sprekers, psychotherapeute Julia Samuel, weer bij ons te gast in Amsterdam! In Boom Chicago helpt ze je jouw familieverhaal beter te begrijpen en geeft ze je inspiratie om de relaties die er voor jou het meest toe doen te verbeteren.

Datum30 May 20:00
LocatieBoom Chicago, Amsterdam
Prijs€35

Volg een online programma

Luister naar onze bijzondere sprekers vanaf je bank

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Bekijk ons online aanbod

Volg een programma op locatie

Leer van de docent, andere deelnemers en jezelf

In onze classrooms op het Frederiksplein in Amsterdam ga je aan de slag met de thema’s die er echt toe doen in je leven. Onze docenten delen inzichten die je op een andere manier naar de wereld om je heen laten kijken, je spreekt met deelnemers die met dezelfde vragen zitten als jij en je krijgt de tijd om zelf na te denken over wat je belangrijk vindt.

Bekijk onze agenda

Artikelen

Lees onze artikelen voor nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Even stilstaan is een hele vooruitgang

We hebben de neiging om ons geluk te laten afhangen van grote ambities. Maar juist door stil te staan en dagelijks successen te vieren, kom je vooruit.
Lees meer

Liefde is best ingewikkeld

“En ze leven nog lang en gelukkig.” In de praktijk gaat het toch vaak net wat anders. We zijn namelijk met een ander samen. En die altijd anders dan wij. Hoe leren we deze ander net wat beter te begrijpen?
Lees meer

Waarom je je collega’s als kinderen moet behandelen

We willen elkaar graag serieus nemen op het werk. Maar misschien kunnen we dat pas echt doen als we begrijpen dat we allemaal niet zo heel erg verschillen van kleine kinderen.
Lees meer

Wil je meer lezen?

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Openingstijden Flagship store:
Ma t/m vr: 8:00 – 18:00
Za & zo: 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart