Wat je altijd al wilde leren

Bij The School of Life word je wie je bent, met alle gevolgen van dien. Je leert wat in jouw leven echt belangrijk is: persoonlijk, in relaties en professioneel. Onze trainingen, workshops en colleges van topdocenten en wereldsprekers bieden je de beste inzichten uit de psychologie, filosofie en de kunst van het leiderschap. Fysiek en online. Deze lessen zetten je aan het roer van je eigen leven, waardoor je meer voldoening ervaart en persoonlijk effectiever wordt. Althans, da’s de bedoeling.

Bekijk onze agenda

Vanaf 3 november

Experts over acht psychische stoornissen

Psychiater Damiaan Denys gaat acht avonden in gesprek met vooraanstaande psychiaters en psychologen over psychische stoornissen. Leer van autoriteiten uit Nederland en België over oorzaak, diagnose en omgang met aandoeningen als borderline, narcisme, depressie, verslaving en een bipolaire stoornis.

Meer info

Uitgelicht

Kunstgeschiedenis door Museumdirecteuren: Europese Renaissance

Heb je altijd al kunstgeschiedenis willen studeren en wil je alleen les van de allerbeste experts? Schrijf je dan nu in voor deze nieuwe live online collegereeks en krijg les over de Europese renaissance van de grootste kunstkenners van Nederland en daarbuiten!

Meer info

Schrijf je nu in voor de schoolmail en krijg een exclusieve podcastaflevering cadeau

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste programma’s? Lees je graag inspirerende artikelen, wil je exclusieve kortingen ontvangen en hou je van prikkelende opdrachten voor je alledaagse leven? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt de schoolmail ongeveer een keer per week.

Leonardo da Vinci: meester van de renaissance, vader van het uitstelgedrag

Wie kijkt er niet op tegen de schilder van de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal? Hijzelf, als hij nog geleefd zou hebben. Op zijn sterfbed jammerde Da Vinci tegen zijn vriend dat hij niet genoeg had geschilderd.
Ook hij was niet perfect

“Elke familie heeft een verhaal” – Julia Samuel

Waarom zijn sommige families bestand tegen tegenslag, terwijl andere uit elkaar vallen? Waarom worden we zo vaak gek van onze familie? En hoe kunnen kleine veranderingen onze relaties sterk verbeteren?
Elke familie heeft een verhaal

Zo doet iedereen (echt?) wat je wilt

Al vanaf dat we een baby zijn, oefenen we invloed uit op anderen. “Hoe worden we hier beter in?”, vraagt Remko van Broekhoven zich af.
Harder huilen?

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Kijk vanaf je bank naar onze bijzondere sprekers

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Bekijk ons online aanbod

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Openingstijden Flagship store:
Ma t/m vr: 8:00 – 18:00
Za & zo: 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?