Wat je altijd wilde leren

Bij The School of Life word je wie je bent, met alle gevolgen van dien. Je leert wat in jouw leven echt belangrijk is: persoonlijk, in relaties en professioneel. Onze trainingen, workshops en colleges van topdocenten en wereldsprekers bieden je de beste inzichten uit de psychologie, filosofie en de kunst van het leiderschap. Fysiek en online. Deze lessen zetten je aan het roer van je eigen leven, waardoor je meer voldoening ervaart en persoonlijk effectiever wordt. Althans, da’s de bedoeling.

Bekijk onze agenda

Laatste editie

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren: Hedendaagse kunst

De top van de museumwereld kiest speciaal voor jou de pareltjes van de hedendaagse kunst in deze allerlaatste editie van onze best bezochte collegereeks. Ontdek hoe de hedendaagse kunstenaars in een traditie staan van duizenden jaren kunst.

Naar collegereeks

Nieuwe editie

Experts over zes psychische stoornissen

Leer op hoog niveau van vooraanstaande psychiaters en psychologen over de bekendste stoornissen van de menselijke geest. Damiaan Denys gaat in gesprek met experts over autisme, ADHD, seksueel trauma, angst, APS en OCS. Deze toegankelijke reeks is voor professionals, patiënten, hun omgeving en algemeen geïnteresseerden.

Naar collegereeks

Laatste kaartjes

Winter school: Ontwikkel je intuïtie

Tijdens deze unieke editie van onze Winter School zit je in Museum De Lakenhal! Inzichten uit de psychologie en filosofie worden gecombineerd met reflectie én kunst om je te helpen meer in contact te staan met zowel je eigen gevoel als met de wereld om je heen.

Mis hem niet

Blijf bij de les, schrijf je in en krijg een exclusieve podcastaflevering cadeau

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste programma’s? Lees je graag inspirerende artikelen, wil je exclusieve kortingen ontvangen en hou je van prikkelende opdrachten voor je alledaagse leven? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt ongeveer een keer per week een update.

Bipolaire stemmingsstoornissen ontwrichten levens. Hoe ga je ermee om?

Veel mensen krijgen ooit te maken met een naaste die een psychische stoornis ervaart. Wat doet dat met je? Hoe ga je ermee om? Lees over de ervaring van onze collega Gilles.
Lees dit verhaal

Is het zelfliefde of narcisme?

Veel mensen strooien te pas en te onpas met het woord ‘narcisme’. Wat is deze psychische stoornis eigenlijk echt? Wat leert het ons over zelfliefde? En kunnen we het ook hebben over iets als ‘gezond narcisme’?
Een onbegrepen verschijnsel

Zo doet iedereen (echt?) wat je wilt

Al vanaf dat we een baby zijn, oefenen we invloed uit op anderen. “Hoe worden we hier beter in?”, vraagt Remko van Broekhoven zich af.
Harder huilen?

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Kijk vanaf je bank naar onze bijzondere sprekers

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Bekijk ons online aanbod

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie.

Openingstijden Flagship store:
Ma t/m vr: 8:00 – 18:00
Za & zo: 10:00 – 18:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?