Winter School: Ontwikkel je intuïtie

  • Winter School
  • Zelfkennis
Wat zijn de ingrediënten voor een sterke intuïtie? In dit driedaagse programma krijg je de belangrijkste inzichten mee uit de psychologie en filosofie en leer je naar je eigen wijsheid te luisteren.

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€795

Leer je intuïtie (nog) krachtiger te maken

Wat is je intuïtie? Wanneer kun je wel en wanneer niet op je eerste ingeving vertrouwen? En wat kan je doen om meer in contact te staan met zowel je eigen gevoel als met de mensen en de wereld om je heen? Ontdek het in dit driedaagse programma.

Wat is je intuïtie?

Vaak zien we intuïtie als een geheimzinnige kracht. De een zweert dat we er meer in contact mee moeten komen. De ander wijst erop hoe gevaarlijk het kan zijn om op je eerste ingeving te vertrouwen. En, ze hebben beiden een punt. Door de psychologie en filosofie in te duiken, kom je erachter wie op welk moment gelijk heeft. Je ontdekt dat er veel te leren valt over wanneer je jezelf wel en niet kunt vertrouwen. In dit driedaagse programma maak je kennis met de belangrijkste inzichten en ga je er direct mee aan de slag.

Het programma

Lees hieronder over de onderwerpen die tijdens de verschillende dagen van het programma centraal staan.

Dag 1: Vertragen
Met inspiraties vanuit de psychologie en filosofie sta je tijdens de eerste dag onder andere stil bij vier dimensies om op te reflecteren; de mentale-, de emotionele, de fysieke- en de spirituele dimensie. Je leert wat intuïtie is en hoe je erover kunt praten. Je leert aan de hand van filosofen om ‘open te kijken’ en ingevingen te herkennen.

Dag 2: Verdiepen
Tijdens de tweede dag verdiep je jouw intuïtieve en creatieve kwaliteiten. In kleinere groepen gaan we op diepere lagen met elkaar op ontdekkingstocht. Je ontrafelt zo jouw bron van creativiteit en flow. Het is een dag vol vertragende gesprekken en oefeningen, want hoe trager je waarneemt, hoe meer je opmerkt.

Dag 3: Verbinden
Tijdens de derde dag werken we door op dag 1 en 2. We starten de dag met intuïtief schilderen. Daarna verbind je je eigen ontdekkingen aan jouw persoonlijke leven. Wat heb je ervaren? En wat betekent dit voor jou in de verschillende domeinen in jouw leven? Wat wil je er verder aan verbinden?

The-day-after:
Neem de dag na dit deel van de Winter School tijd en rust voor het onderbewuste.
Dit is een dag van ‘laten bezinken’. We hebben deze dag geen programma. We raden je wel aan om deze dag geen afspraken te plannen om alle indrukken zelf verder te verwerken. En, zoals hoogleraar Dijksterhuis ons aanraadt ‘het onbewuste het werk te laten doen’. Maak ruimte om te wandelen en te schrijven, alleen of eventueel met mensen uit de groep.

Terugkommiddag: Verzilveren
Na zes weken volgt er een laatste middag waarin je met elkaar verzilvert welke routines jou kunnen helpen in jouw leven, zoals vaste momenten en manieren om je intuïtie te blijven voeden, ook in de waan van de dag.

Verder lezen Minder informatie

Wat ga je leren?

  • Je leert met meer aandacht waar te nemen en je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen. We werken met onderscheid tussen onderbuikgevoelens, helderheid en ingevingen. Wat klopt wanneer? Wat zijn jouw onbewuste patronen, milde en kritische stemmen en wat komt voort uit oude angsten? En welke wijsheid zit in jou verstopt?
  • Daarnaast leer je wat de ingrediënten zijn om bij je intuïtie te komen, je gaat zelf ontdekken hoe die ingrediënten voor jou tot een werkend recept samenkomen. De docenten geven je ideeën mee uit de psychologie en filosofie en veel concrete oefeningen waarmee je de kwaliteit van je aandacht, je ingevingen en daarmee je creativiteit kunt vergroten.
  • Je leert meer en meer de controle los te laten en juist daardoor de regie te nemen op de momenten dat het ertoe doet. Zo kan je in de waan van de dag je eigen intuïtieve stem blijven horen en vanuit die helderheid keuzes maken.

Praktische informatie

Data en tijden: 15, 16, 17 december 2023 van 09:30 – 17:00
Op 25 januari is er een terugkommiddag 14:00 -16:30.
Tijdsduur: 3 keer 6 uur les en een terugkommiddag van 3 uur.
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Reguliere prijs: € 795,-
De prijs is inclusief heerlijke vegetarische lunches en een afsluitende borrel

De docenten

De Winter School wordt begeleid door onze docent Nina Timmermans. Emmy de Koning is creatief therapeut en begeleidt het intuïtief schilderen.

Nina Timmermans

Nina Timmermans is als organisatie- en sportpsycholoog altijd op zoek naar praktische manieren om het werk van mensen

Bekijk
Een oud-deelnemer over Summer School: Ontwikkel je intuïtie

“Interessant – out of the box – inspirerend – geeft een andere verhelderende kijk op het leven.”

Informatie

Wat zijn Summer en Winter Schools?

In onze Summer en Winter Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste groep van maximaal 30 personen de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail ons

Veelgestelde vragen