Summer School: Ontwikkel je intuïtie

 • Summer School
 • Welzijn
Leer jezelf meer te vertrouwen en ontdek hoe je luistert naar jouw innerlijke wijsheid. Tijdens dit driedaagse programma duik je, vanuit de psychologie en filosofie, in de ingrediënten van een sterke intuïtie. Zo maak je krachtige keuzes in je werk en privé!

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€ 995,- excl. btw

Leer je intuïtie (nog) krachtiger te maken

Twijfel je soms of je wel of niet op je eerste ingeving kunt vertrouwen? Dat is helemaal niet gek. Intuïtie is en blijft ongrijpbaar. Maar wat bedoelen we eigenlijk met intuïtie? En hoe maak je je intuïtie (nog) krachtiger?  

 

Onder tijdsdruk zijn mensen met veel ervaring beter af met intuïtie dan met beredeneerd denken.
Psycholoog Gerd Gigerenzer

 

Wat is intuïtie?

Vaak zien we intuïtie als een geheimzinnige kracht. De een zweert dat we er meer in contact mee moeten komen. De ander wijst erop hoe misleidend het kan zijn om op je eerste ingeving te vertrouwen. En, ze hebben beiden een punt. Door de psychologie en filosofie in te duiken, kom je erachter wie op elk moment gelijk heeft. Je leert wanneer je intuïtie je helpt tijdens het maken van strategische beslissingen en hoe je je intuïtie verder kunt ontwikkelen.

Leer over je onbewuste patronen

In drie dagen leer je het onderscheid tussen onderbuikgevoelens, helderheid en ingevingen. Wat zijn jouw onbewuste patronen? Wanneer spreekt jouw kritische stem? En wat komt voort uit oude angsten? De docenten geven je ideeën mee vanuit de psychologie en filosofie. Door middel van oefeningen vergroot je de kwaliteit van je aandacht, ingevingen en creativiteit.

Bekijk het hele programma:

Dag 1: Vertragen
Met inspiraties vanuit de psychologie en filosofie sta je tijdens de eerste dag onder andere stil bij vier dimensies om op te reflecteren; de mentale, de emotionele, de fysieke en de spirituele dimensie. Je leert wat intuïtie is en hoe je erover kunt praten. Je leert aan de hand van filosofen om ‘open te kijken’ en ingevingen te herkennen.

Dag 2: Verdiepen
Tijdens de tweede dag verdiep je jouw intuïtieve en creatieve kwaliteiten. In kleinere groepen gaan we op diepere lagen met elkaar op ontdekkingstocht. Je ontrafelt zo jouw bron van creativiteit en flow. Het is een dag vol vertragende gesprekken en oefeningen, want hoe trager je waarneemt, hoe meer je opmerkt.

Dag 3: Verbinden
We starten de dag met intuïtief schilderen. Daarna verbind je je eigen ontdekkingen aan jouw persoonlijke leven. Wat heb je ervaren? En wat betekent dit voor jou in je werk? Wat wil je er verder aan verbinden?

The-day-after:
Neem de dag na dit deel van de Summer School tijd en rust voor het onderbewuste. 
Dit is een dag van ‘laten bezinken’. We hebben deze dag geen programma. We raden je wel aan om geen afspraken te plannen om alle indrukken zelf verder te verwerken. En, zoals hoogleraar Dijksterhuis ons aanraadt ‘het onbewuste het werk te laten doen’. Maak ruimte om te wandelen en te schrijven, alleen of eventueel met mensen uit de groep.

Verder lezen Minder informatie

Tijdens deze Summer School:

 • Leer je met meer aandacht waar te nemen en je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen
 • Ontdek je wat de ingrediënten zijn om bij je intuïtie te komen en hoe dit voor jou op verschillende momenten van je leven het beste werkt
 • Leer je tijdens je werk grote keuzes en beslissingen maken op basis van je intuïtie
 • Leer je meer en meer de controle los te laten en de regie te nemen met jouw antenne. Zo kan je in de waan van de dag je eigen intuïtieve stem blijven horen en vanuit die helderheid keuzes maken!

Praktische informatie

 • Data en tijden: 22, 23, en 24 juli 2024 van 09:30 – 17:00
 • Tijden: 09:30-17:00
 • Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
 • Tip: Reis met het OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam
 • Reguliere prijs: € 995,- exclusief btw

Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een veganistische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Niveau

Voor deze Summer School heb je geen speciale basiskennis nodig.  

Past deze Summer School bij jou?

Deze Summer School is voor iedereen die meer wil leren over de kracht van intuïtie vanuit de psychologie en filosofie, en daarnaast open staat om met verschillende oefeningen de intuïtie verder te trainen.

De docenten

De Summer School wordt begeleid door onze docent Nina Timmermans. Emmy de Koning is creatief therapeut en begeleidt het intuïtief schilderen.

Nina Timmermans

Nina Timmermans is arbeids- en organisatiepsycholoog, trainer en coach en ervaart dat persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in

Bekijk
Een oud-deelnemer over Summer School: Ontwikkel je intuïtie

“Interessant – out of the box – inspirerend – geeft een andere verhelderende kijk op het leven.”

Informatie

Wat zijn Summer Schools?

In onze Summer Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste kleine groep de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail [email protected]

Heerlijke lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een vegetarische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Veelgestelde vragen