Artikelen voor je leven

Hoe leid je een goed leven? Deze vraag staat centraal in onze artikelen. Je vindt hier vertalingen van artikelen van The School of Life Global en artikelen die zijn geschreven door onze docenten en gastsprekers. Meer lezen? Bekijk dan ook onze grote collectie Engelstalige artikelen.

English Articles

Dit heb je niet op school geleerd

Kom er eindelijk achter waarom liefde best ingewikkeld is, even stilstaan een hele vooruitgang en waarom grote mensen (inclusief jijzelf) ook maar wat doen!

Even stilstaan is een hele vooruitgang

We hebben de neiging om ons geluk te laten afhangen van grote ambities. Maar juist door stil te staan en dagelijks successen te vieren, kom je vooruit.
Lees meer

Liefde is best ingewikkeld

“En ze leven nog lang en gelukkig.” In de praktijk gaat het toch vaak net wat anders. We zijn namelijk met een ander samen. En die altijd anders dan wij. Hoe leren we deze ander net wat beter te begrijpen?
Lees meer

Grote mensen doen ook maar wat

Bij veel uitdagingen in ons leven worden we verlamd door de gedachte dat mensen zoals wij niet goed genoeg zijn. Maar uiteindelijk blijkt dat iedereen maar wat aan het aanrommelen is.
Lees meer

Grote denkers

Welke ideeën uit de geschiedenis hebben we nu wat aan? Lees hier over de belangrijkste inzichten van Virginia Woolf, Anna Freud en Jean-Paul Sartre.

Virginia Woolf

Virginia Woolf probeerde de sensatie, de pijn, de schoonheid en de afschuw van wat ze het ‘moderne tijdperk’ noemde in woorden te vangen. Lees hier wat haar werk zo bijzonder maakt.
Lees meer

Jean-Paul Sartre

Filosoof Jean-Paul Sartre (1905 – 1980) is een sleutelfiguur in de filosofische stroming die bekendstaat als het existentialisme. Lees hier over zijn belangrijkste inzichten.
Lees meer

Anna Freud

Defensief gedrag is de oorzaak van veel van de problemen die we met anderen en met onszelf hebben. De dochter van Sigmund Freud, Anna, heeft ons veel te vertellen over de oorsprong hiervan.
Lees meer

Onze docenten

Lees hier artikelen van docenten van The School of Life Amsterdam. Filosofen Lammert Kamphuis, Remko van Broekhoven en Menno de Bree laten hun licht schijnen op werk, het veranderen van de wereld en de dood.

Leven alsof elke dag je laatste is

In het Westen beschouwen de dood doorgaans als onze grootste vijand. Maar wat gebeurt er als we de dood als vriend zien, vraagt Lammert Kamphuis zich af.
Lees meer

Verander jezelf, begin bij de wereld

Remko van Broekhoven werd activist op zijn zesde. Lees hier de lessen die hij sindsdien heeft opgedaan over succesvol veranderen.
Lees meer

Waarom werken niet gelukkig maakt

Waarom werken we eigenlijk zo hard? In dit artikel laat Menno de Bree je zien dat het andere redenen heeft dan je jezelf waarschijnlijk voorhoudt.
Lees meer

Gastsprekers

Lees meer over de ideeën van enkele van de internationale sprekers die we de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen.

Edith Eger – Je hebt de keuze

‘Wat is de sleutel tot vrijheid?’, vraagt vooraanstaand psycholoog en overlever van Auschwitz Edith Eva Eger zich af.
Lees meer

Julia Samuel – Hoe te rouwen

Hoe kan een mens goed rouwen? En hoe kun je iemand in de rouw steunen? Julia Samuel geeft advies.
Lees meer

Elizabeth Gilbert – Waarom je niet je passie hoeft te volgen

‘Volg je passie!’ Het zijn drie woorden die vast en zeker wel een keer naar je zijn geroepen. Volgens Elizabeth Gilbert is het vaak waardeloos advies.
Lees meer

Meer lezen? Bekijk dan ook onze grote collectie Engelstalige artikelen.