Summer School: Ontketen je creativiteit

 • Summer School
 • Effectiviteit
 • Welzijn
Ben je op zoek naar inspiratie voor een project? Wil je eindelijk dat boek schrijven of een bedrijf starten? In deze vierdaagse Summer School krijg jij de tools en inspiratie om met meer openheid, speelsheid en creativiteit te kijken naar uitdagingen in je werk en dagelijks leven.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 1150,- Excl. btw

Is creativiteit voor iedereen?

Heb je het gevoel dat je soms vastzit in patronen? Wil je de speelsheid terugbrengen in je dagelijks leven? Of wordt het tijd je te wagen aan die creatieve dromen die je lange tijd niet aandurfde? Over creativiteit wordt vaak heel ingewikkeld gedaan. Als je ‘het’ hebt behoor je tot de gelukkige groep mensen. Heb je het niet, dan ben je voorgoed de stumper die in het creatieve domein niets te zoeken heeft. Maar als we één ding leren van de grote creatieve geesten, dan is het dat creativiteit bovenal hard werken is. 

“Creativiteit gaat over het breken van vertrouwde patronen,
om zo de dingen op een andere manier te bekijken.”

– Edward de Bono, Psycholoog

Ontwikkel je creativiteit

De term creativiteit wordt vaak gekoppeld aan kunst, cultuuruitingen en creatieve ambachten. Maar creativiteit reikt véél verder. Volgens Psycholoog Edward de Bono gaat creativiteit over het breken van vertrouwde patronen, om zo de dingen op een andere manier te bekijken. Net als je je spieren ontwikkelt door naar de sportschool te gaan, ontwikkel je je creativiteit vooral door aan de slag te gaan. En dat is precies wat je deze Summer School gaat doen.  

Verken het onbekende

In deze Summer School ga in je in vier dagen jouw creatieve spierballen ontwikkelen. Dat doe je aan de hand van een aantal belangrijke creatieve denkers en doeners, maar vooral door zelf aan de slag te gaan. Je leert hoe de verschillende fases van het creatieve proces werken en hoe je deze inzet voor creatieve projecten. Je krijgt opdrachten die je creativiteit oprekken en je uitdagen om het onbekende te verkennen. Zo ga je gaandeweg vertrouwde patronen herkennen en loslaten en ontwikkel je een nieuw en creatief repertoire. Je sluit de Summer School af door alle inzichten die je hebt opgedaan toe te passen op een creatief project. 

Tijdens deze Summer School: 

 • Leer je dat creativiteit niet een talent is maar een vaardigheid die je kunt ontwikkelen  
 • Oefen je met verschillende tools om creatieve ideeën te genereren  
 • Leer je hoe het creatieve proces werkt en hoe je het inzet, zowel voor privé als professioneel  
 • Leer je vaste patronen te doorbreken en op originele manieren te denken 
 • Krijg je verschillende methodes aangereikt die je helpen om inspiratie op te doen 

Praktische informatie:

 • Tijdsduur: 4 dagen + terugkommiddag
 • Tijden: De eerste en vierde dag van 09:30 – 17:00, de tweede en derde dag van 09:30 tot 13:00. ‘S middags ga je zelf aan het werk, thuis of op The School of Life.
  Extra: Op 23 augustus 2024 tussen 14:00-17:00 vindt de ‘terugkommiddag’ plaats. Samen blikken jullie terug op de periode na afloop van het programma.
 • Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
 • Huiswerk: Geen
 • Reguliere prijs: € 1150 exclusief btw

Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een veganistische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Niveau

Voor deze Summer School is geen speciale basiskennis vereist. 

Past deze Summer School bij jou?

Wil je jouw creatieve doe- en denkvermogen vergroten? Ga je een nieuwe levensfase in, wil je een begin maken met een creatief project of loop je vast? Deze Summer School is voor iedereen die een creatieve zwengel wil geven aan het leven. Bereid je voor op een dynamische, uitdagende en speelse Summer School waarin je met volstrekt andere ogen naar de wereld, je werk en jezelf gaat kijken. 

De docent

Deze Summer School wordt gegeven door Frits Philips

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Informatie

Wat zijn Summer Schools?

In onze Summer Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste groep van maximaal 25 personen de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail [email protected]

Inclusief

Lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Op de laatste dag eindigen we met een borrel.

Veelgestelde vragen