Ontwikkeltrajecten op maat

Begeleiden van trainees, activeren van medewerkers of het ontwikkelen van leiderschap; iedere organisatie heeft zo haar uitdagingen. The School of Life heeft ruime incompany-ervaring op het vlak van Learning & Development, cultuurverandering en engagement. Wij ontwikkelen programma’s op maat en in co-creatie met onze klanten. Omdat we dan zeker weten dat we nauw aansluiten bij de behoeften van de organisatie én de doelgroep.

Plan een online afspraak in de agenda

“Op ieder moment hebben we twee opties: vooruit stappen in groei of terug stappen in veiligheid.”

Abraham Maslow

Waarom kiezen voor een maatwerktraject?

• Intensieve co-creatie met veelvuldige evaluaties
• Vaste account- en projectmanager
• Persoonlijke aandacht van topdocenten
• In-house, online of hybride
• Met verdiepende ‘The School of Life’-materialen zoals games, video’s en artikelen.

Stap 1: een aandachtig voorstel

Om te beginnen willen wij je organisatie goed leren kennen. Wat is de strategie? Waar liggen de uitdagingen? En hoe ziet de gedroomde situatie eruit? Ook willen we de belangrijkste stakeholders begrijpen. Van decision-maker tot de leden van de doelgroep.
 
Met die informatie gaan wij naar de tekentafel. Waar nodig doen we aanvullende interviews met de doelgroep. We werken op basis van alle input toe naar een conceptvoorstel. Daarna werken we in nauwe samenwerking toe naar de definitieve versie. We blijven schaven totdat alle stakeholders tevreden zijn.

Stap 2: het programma komt tot stand

Als het voorstel is goedgekeurd, gaan onze experts het programma gestalte geven. Dat kan bestaan uit verschillende onderdelen als talks, workshops, teamcoaching en individuele coaching. We gebruiken daarbij diverse media, waaronder The School of Life-materialen zoals boeken, spellen en video’s.

Stap 3: een gezamenlijk projectteam

De expertise en kennis van de organisatie is cruciaal om het programma te laten slagen. Ook tijdens het programma houden we contact over de inhoud en de praktische zaken. Samen met onze accountmanager en projectmanager vormen we een gezamenlijk vast team.

Evalueren is onderdeel van elk proces

We blijven vinger aan de pols houden en gebruiken die kennis continu om verbeteringen door te voeren. Per fase voeren we een uitgebreide evaluatie uit en ook tussendoor houden we contact. We gaan er bij de start al van uit dat er momenten komen waarop we de koers bijsturen of de projectdoelen verder verfijnen. Onze werkwijze is daarop afgestemd.

Stap 4: We meten de impact

Aan het eind van het programma blikken we aan de hand van de KPI’s terug. Welke resultaten zijn behaald? Wat is er veranderd in de organisatie? Wat was de indirecte impact van het programma? En welke learnings en insights hebben we samen opgedaan? Hoe lenen die zich voor verdere verkenning?

Wat is er via een een maatwerktraject mogelijk?

• Ontwikkelprogramma voor talenten
• Engagementtraject voor midlevel medewerkers
• Bedrijfscultuur veranderen
• Activatie van nieuwe purpose
• Bevorderen samenwerking tussen afdelingen
• Dialoogsessies tussen stakeholders

Wil jij advies over hoe jouw team of organisatie emotioneel intelligenter kan worden?
Neem dan contact op met onze Programma-adviseur.

T: 020 2200080

Claire Hoekman

Sr Projectmanager Business Programmes [email protected]

Bekijk