Jezelf leren kennen doe je niet alleen

Het leven mag gevierd worden, maar soms is het best lastig. Ben ik wel echt gelukkig? Doe ik werk dat bij me past? Waarom vind ik het moeilijk om andere keuzes te maken voor mezelf? Vrijwel dagelijks word je geconfronteerd met grote en kleine levensvragen waar je niet altijd een antwoord op paraat hebt. Bij The School of Life gaan we samen met die vragen aan de slag. 

Naar de agenda

Nieuw: online cursus

Goed genoeg ouderschap: On-demand-cursus

Om een ouder te worden heb je geen diploma nodig. Toch is het iets dat je moet leren. In deze nieuwe cursus volg je in je eigen tijd lessen in ouderschap. Hoe stel je grenzen? Hoe leer je beter luisteren naar je kind? Hoe geef je je kind meer zelfvertrouwen? En wanneer is het goed genoeg?

Naar de cursus

Zelfkennis

Vul je avond met verdieping

Op zoek naar een avondje uit met betekenis? Tijdens de programma’s van The School of Life werk je even aan jezelf. Het is een avond van inspiratie om mee te nemen naar je dagelijkse leven. Ook leuk met een vriend, partner of familielid.

Verdiepende programma’s

In een dag of reeks meer zelfkennis

Verandering start met commitment. Wil je je verdiepen in je eigen persoonlijke ontwikkeling, dan kies je voor een van de wat langere programma’s. Een dagworkshop, bijvoorbeeld, of een reeks van meerdere avonden.

Echt een stap terug

Meerdere dagen intensief met elkaar de diepte in

Voor wie echt een slag wil maken, zijn er de Summer en Winter Schools en de Retraites. Samen met gelijkgestemden werk je meerdere dagen aan dat thema dat voor jou belangrijk is.

Is kalmte een goed streven?

Kalmte blijkt een leidraad voor grote denkers uit alle hoeken van de wereld. We zijn er allemaal naar op zoek. En dan niet de kalmte in een eenzaam hutje in de bergen, of als je bijna in slaap valt, maar kalmte in het hier en nu. Everyday chillax. Is dat eigenlijk wel realistisch?
Naar het artikel

Praat over je seksuele fantasieën

Vrijwel iedereen fantaseert over seks. Maar praten erover? Dat vinden we spannend. We zijn bang dat anderen onze gedachtes vreemd zullen vinden, of zich er totaal niet in kunnen vinden. En dat terwijl je fantasieën delen juist zo belangrijk is.
Naar het artikel

De meeste droombanen zijn bedrog

We dromen allemaal weleens van die ene perfecte baan. Een baan die ons gelukkig maakt, ons uitdaagt, waar we de leukste collega’s hebben, een lekker salaris verdienen, en waar we ook nog eens volledig tot ons recht komen. Maar uiteindelijk komen we er niet onderuit: we moeten keuzes maken.
Naar het artikel

Weten wat er aan komt?