Summer School: Leer filosoferen

 • Summer School
 • Creativiteit
Maak kennis met de grootste denkers! Breek vrij van je eigen patronen, daag jezelf uit en open de mogelijkheden voor de toekomst. Tijdens deze driedaagse Summer School leer jij filosoferen.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 995,- Excl. btw

Wie ben je en wat wil je?

Wat zijn jouw overtuigingen en oordelen? Hoe vernieuw jij je manier van denken? Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je antwoord kan geven op vragen als: “wie ben ik?”, “wat wil ik?” en “wat wil ik doen met mijn leven?”. Filosoferen helpt je hierbij. Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: “Ken uzelve!”.

Leer op een andere manier kijken

‘Leer filosoferen’ laat je kennismaken met de grootste denkers uit de geschiedenis. Wat waren hun ideeën en denkmethodes? Na deze Summer School mag je grootheden als Socrates, Plato, Aristoteles, Augustinus, Kant, Rousseau, Nietzsche, Heidegger, Arendt, Rand en Foucault tot je nieuwe vrienden rekenen. En leer je met andere ogen kijken naar onderwerpen als geluk, vrijheid en verlangens.

“Je leert al filosoferend om perspectivistisch lenig te worden …

– Lammert Kamphuis

Hoe helpt filosofie in het leven?

In drie dagen leer je over de grootste denkers. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen leven. En je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen. Zo vernieuw je jouw manier van denken. Dit helpt je bij lastige vraagstukken, cruciale momenten en je visie over de toekomst.

Past deze Summer School bij jou?

Wil je met meer flexibiliteit kijken naar uitdagingen bijvoorbeeld op je werk? Of loop je vaak in dezelfde valkuilen en wil je weten waarom? Altijd al filosofie willen sturen maar daar nooit de tijd voor gehad? Deze Summer School is voor iedereen die wil leren om in een breder perspectief te denken. Breek uit je bubbel, daag jezelf uit en kom filosoferen!  

 

Tijdens deze Summer School:

 • Gun je jezelf tijd om stil te staan en dompel je drie dagen onder in de wereld van de filosofie
 • Maak je kennis met het gedachtegoed van verschillende filosofen
 • Onderzoek je jouw eigen overtuigingen en oordelen en vernieuw je je manier van denken
 • Ga je met concrete oefeningen de klassieke wijsheden toepassen op je eigen leven en krijg je praktische  adviezen mee voor het alledaagse leven

Op een rij

 • Data: 15, 16 en 17 juli 2024
 • Tijden: Elke dag van 09:30 – 17:00.
 • Tijdsduur: 3 dagen; 7 uur per dag inclusief pauze
 • Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
 • Tip: Reis met het OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam
 • Reguliere prijs: € 995,- exclusief btw
 • Niveau: basiskennis is niet vereist, leergierigheid wel!

Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een veganistische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

De docent

Deze Summer School wordt gegeven door filosoof Lammert Kamphuis. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven.

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te

Bekijk

“Ik heb zó ongelooflijk genoten en zoveel geleerd! Echt heel tof! De kracht van de groep en de expertise van de docent (inhoudelijk & sociaal) maakte dit echt echt tot een geweldig geheel.”
Een oud-deelnemer over dit programma

Informatie

Wat zijn Summer Schools?

In onze Summer Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste kleine groep de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail [email protected]

Heerlijke lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een vegetarische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Veelgestelde vragen

“Erg goede cursus, gegeven door een begenadigd docent, met goede catering.”

Een oud-deelnemer over deze Summer School