Summer School: Filosofie voor het leven

 • Summer School
 • Creativiteit
Maak kennis met de grootste denkers! Breek vrij van je eigen patronen, daag jezelf uit en open de mogelijkheden voor de toekomst. Tijdens dit driedaagse programma leer je filosoferen.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 1150,- Excl. btw

Wie ben je en wat wil je?

Wat zijn jouw overtuigingen en oordelen? Hoe vernieuw jij je manier van denken op de wereld? Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je antwoord kan geven op persoonlijke vragen als: “wie ben ik?”, “wat wil ik?” en “wat wil ik doen met mijn leven?”. Filosoferen helpt je hierbij. Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: “Ken uzelve!”.  

 

Leer op een andere manier kijken

Filosofie voor het leven laat je kennismaken met de grootste denkers uit de geschiedenis. Wat waren hun ideeën en denkmethodes? Na deze Summer School mag je grootheden als Socrates, Plato, Aristoteles, Augustinus, Kant, Rousseau, Nietzsche, Heidegger, Arendt, Rand en Foucault tot je nieuwe vrienden rekenen. Leer met nieuwe ogen kijken naar onderwerpen als geluk, vrijheid, verlangens en vriendschappen. 

 

“Je leert al filosoferend om perspectivistisch lenig te worden …

lenig kunnen veranderen van perspectief is een krachtige vaardigheid.”  

–   Lammert Kamphuis

Hoe helpt filosofie in het leven?

In drie dagen leer je over de grootste denkers. Je oefent met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen leven. En je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen. Zo vernieuw je jouw manier van denken. Dit helpt je bij lastige vraagstukken, cruciale momenten en je visie over de toekomst.  

Tijdens deze Summer School:

 • Gun je jezelf tijd om stil te staan en dompel je drie dagen onder in de wereld van de filosofie
 • Maak je kennis met het gedachtegoed van verschillende filosofen
 • Onderzoek je jouw eigen overtuigingen en oordelen en vernieuw je je manier van denken
 • Ga je met concrete oefeningen de klassieke wijsheden toepassen op je eigen leven en krijg je praktische  adviezen mee voor het alledaagse leven

Praktische informatie

 • Tijden: Elke dag van 09:30 – 17:00.
 • Tijdsduur: 3 dagen; 7 uur per dag inclusief pauze
 • Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
 • Huiswerk: Geen
 • Reguliere prijs: € 1150 exclusief btw

Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een veganistische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Niveau

Voor deze Summer School is geen speciale basiskennis vereist.

Past deze Summer School bij jou?

Wil je met meer flexibiliteit kijken naar uitdagingen? Of loop je vaak in dezelfde valkuilen en wil je weten waarom? Deze Summer School is voor iedereen die wil leren om in een breder perspectief te denken. Breek uit je bubbel, daag jezelf uit en kom filosoferen!  

De docent

Deze Summer School wordt gegeven door filosoof Lammert Kamphuis.

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te

Bekijk

“Leuke, interactieve manier om je eigen ‘levensvragen’ aan de hand van de grote namen uit de filosofie te beantwoorden. En hierover met elkaar in gesprek te gaan. “
Oud-deelnemer

Informatie

Wat zijn Summer Schools?

In onze Summer Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste groep van maximaal 25 personen de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail [email protected]

Inclusief

Lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Op de laatste dag eindigen we met een borrel.

Veelgestelde vragen

“Geschiedenis, kennis, verhalen, anekdotes, persoonlijke bijdragen en een leuke groep.”

Oud-deelnemer