Leer de wereld om je heen begrijpen

Hoe je partner zich vandaag gedraagt. Een inzicht van Simone de Beauvoir, dat je collega net deelde. Welke emoties een kunstwerk in je losmaakt. Het is elke keer een grote verrassing. De wereld om je heen begrijpen is een continu proces. Je puzzelt wat aan, en dan blijkt de vork weer totaal anders in de steel te zitten. The School of Life begeleidt je stap voor stap.

Naar de agenda

Dit najaar

Online collegejaar: Grote denkers

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie en psychologie en uit de kunst en literatuur. Volg het live of wanneer het jou uitkomt, lekker vanaf de bank.

Naar online collegejaar

Wetenschap van de geest

Doorbreek je aannames met kennis van de psychologie

Ontdekkingen uit de psychologie werpen telkens nieuw licht op het mysterie van de mens. Met de scherpste sprekers ontdek je bij The School of Life alles over de vreemde kronkels van de geest.

Van klassiek tot modern

Laat je leiden door filosofische inzichten

Vragen waar wij mee rondlopen, bestaan al eeuwen. Oude Grieken ontcijferden de grote mysteries. Verlichtingsdenkers verhelderden de duisternis. Moderne filosofen tasten het leven nog verder af. De lifehacks zijn niet aan te slepen.

Hilma Af Klint

Voor lange tijd was Hilma Af Klint onbekend. Pas sinds kort wordt ze beschouwd als een van de grondleggers van de abstracte kunst. Wie is deze mysterieuze kunstenaar? We vroegen het Laura Stamps, conservator in Kunstmuseum Den Haag.
Naar het artikel

Symfonie van schoonheid en wijsbegeerte

Wat maakt de renaissance zo bijzonder? En wat kun je nu nog leren van het gedachtegoed erachter?
De drijvende kracht

Kun je echt alles bevragen?

Wat kun je als leek doen met filosofie? We spraken Lammert Kamphuis over het vreemd maken van het vertrouwde en het vertrouwd maken van het vreemde.
Leren filosoferen als leek

Weten wat er aan komt?