Leer de wereld om je heen begrijpen

Hoe je partner zich vandaag gedraagt. Een inzicht van Simone de Beauvoir, dat je collega net deelde. Wat voor emoties een kunstwerk in je losmaakt. Het is elke keer een grote verrassing. De wereld om je heen begrijpen is een continu proces. Je puzzelt wat aan, en dan blijkt de vork weer totaal anders in de steel te zitten. The School of Life begeleidt je stap voor stap.

Naar de agenda

Kunstgeschiedenis

Leer met de kunstkenner meegenieten

Kunst is onderdeel van het leven. Laag voor laag trekt het je dieper naar binnen. Via de schoonheid van kunst, kom je tot nieuwe inzichten over jezelf. En juist het oog voor detail wekt betekenis tot leven. Experts vertellen je er alles over bij The School of Life.

Naar collegereeks

Wetenschap van de geest

Doorbreek je aannames met kennis van de psychologie

Ontdekkingen uit de psychologie werpen telkens nieuw licht op het mysterie van de mens. Met de scherpste sprekers ontdek je bij The School of Life alles over de vreemde kronkels van de geest.

Van klassiek tot modern

Laat je leiden door filosofische inzichten

Vragen waar wij mee rondlopen, bestaan al eeuwen. Oude Grieken ontcijferden de grote mysteries. Verlichtingsdenkers verhelderden de duisternis. Moderne filosofen tasten het leven nog verder af. De lifehacks zijn niet aan te slepen.

Is het zelfliefde of narcisme?

Veel mensen strooien te pas en te onpas met het woord ‘narcisme’. Wat is deze psychische stoornis eigenlijk echt? Wat leert het ons over zelfliefde? En kunnen we het ook hebben over iets als ‘gezond narcisme’?
Een onbegrepen verschijnsel

Symfonie van schoonheid en wijsbegeerte

Wat maakt de renaissance zo bijzonder? En wat kun je nu nog leren van het gedachtegoed erachter?
De drijvende kracht

Kun je echt alles bevragen?

Wat kun je als leek doen met filosofie? We spraken Lammert Kamphuis over het vreemd maken van het vertrouwde en het vertrouwd maken van het vreemde.
Leren filosoferen als leek

Weten wat er aan komt?