Leer de wereld om je heen begrijpen

Hoe je partner zich vandaag gedraagt. Een inzicht van Simone de Beauvoir, dat je collega net deelde. Welke emoties een kunstwerk in je losmaakt. Het is elke keer een grote verrassing. De wereld om je heen begrijpen is een continu proces. Je puzzelt wat aan, en dan blijkt de vork weer totaal anders in de steel te zitten. The School of Life begeleidt je stap voor stap.

Naar de agenda

Start: 27 november

Psychologie in Vogelvlucht met Thijs Launspach

Vind je mensen fascinerende wezens? Zit je graag met vrienden het gedrag van anderen te analyseren? En ben je vaak bezig met het proberen te doorgronden van je eigen gedachten, gevoelens en verlangens? Til dan in deze collegereeks met Thijs Launspach je kennis van de menselijke psyche naar een hoger niveau!

Naar collegereeks

Wetenschap van de geest

Doorbreek je aannames met kennis van de psychologie

Ontdekkingen uit de psychologie werpen telkens nieuw licht op het mysterie van de mens. Met de scherpste sprekers ontdek je bij The School of Life alles over de vreemde kronkels van de geest.

Van klassiek tot modern

Laat je leiden door filosofische inzichten

Vragen waar wij mee rondlopen, bestaan al eeuwen. Oude Grieken ontcijferden de grote mysteries. Verlichtingsdenkers verhelderden de duisternis. Moderne filosofen tasten het leven nog verder af. De lifehacks zijn niet aan te slepen.

Hilma af Klint

Voor lange tijd was Hilma af Klint onbekend. Pas sinds kort wordt ze beschouwd als een van de grondleggers van de abstracte kunst. Wie is deze mysterieuze kunstenaar? We vroegen het Laura Stamps, conservator in Kunstmuseum Den Haag.
Naar het artikel

Weten wat er aan komt?