Authentiek leiderschap

 • Leiderschapsprogramma
 • Werk
Ontdek wat authentiek leiderschap voor jou betekent, leer hoe je je dieper verbindt met je team en bespreek jouw ervaringen met andere leiders. Aan het eind van dit leiderschapsprogramma geef je leiding op de manier die bij jou past.

Frederiksplein Amsterdam

Prijs

€ 4950,- ex. btw

Waar sta jij als leider voor?

Leidinggeven vraagt vandaag de dag een andere aanpak dan enkele jaren geleden. Teams en individuen zijn op zoek naar verbinding, enthousiasme en autonomie. Maar er is niet één vorm van leidinggeven. Als leider heb je de vrijheid om te kiezen voor de vorm die bij jou past. Daarom is het essentieel jezelf goed te kennen. Waar sta jij voor? Wat is de impact die jij wilt hebben op je omgeving? En wat heb je nodig om jezelf te zijn als leider?  

Word de leider die je wil zijn 

Tijdens dit leiderschapsprogramma krijg je de handvaten om jezelf te positioneren als de inspirerende, toegankelijke of krachtige leider die jij wil zijn. Onder begeleiding van ervaren docenten duik je in de uitdagingen van het leiderschap. Hoe ga je om met cultuur en verandering? Hoe ondersteun je talentontwikkeling? En hoe creëer je een verbonden groepsgevoel? Na dit programma ken jij jouw vorm van authentiek leiderschap en kan je teams begeleiden tijdens elke uitdaging. 

Ontwikkel authentiek leiderschap

In acht intensieve dagen, verspreid over vier maanden, ontdek je wat authentiek leiderschap voor jou betekent. Dit doe je samen met een groep van tien tot vijftien leiders uit verschillende sectoren. Je krijgt uitdagende opdrachten om je ervaring te verdiepen. 

De vier programmablokken

Lees hieronder meer over de opzet van de opleiding.

Blok 1: Richting geven
In het eerste blok maken we aan de hand van hedendaagse denkers een inventarisatie van de veranderingen die zich in de wereld voltrekken en wat die voor ons betekenen. We onderzoeken wat leiderschap betekent, welke modellen er bestaan en welke voor jou nuttig zijn. Ook maak je een diepe verkenning van de richting die jij wilt gaan inzetten. Waar ga je voor staan? In dit blok leer je ook de andere deelnemers kennen. Met hun unieke persoonlijkheid, kwaliteiten en drive vormen zij een belangrijke spiegel en bron van inspiratie voor jouw ontwikkeling.

Blok 2: Zelfonderzoek
Goede leiders weten niet alleen waar ze voor staan, ze weten ook wie ze ten diepste zijn. Daarom maak je dit blok een ‘deep dive’ naar jezelf. Wie ben je? Wat zijn je psychologische basisbehoeften? Wat laat je van jezelf zien? En wat niet? Hoe klinkt jouw innerlijke dialoog? Wanneer ben je te streng voor jezelf? En wanneer te lief? Om een alomvattend beeld te krijgen kijk je niet alleen naar binnen, maar betrek je ook een aantal van jouw ‘stakeholders’. Hoe kijken zij naar jou? En waarin heb je volgens hen iets te leren? Je krijgt handzame tools aangereikt om verschillende aspecten van je persoonlijkheid en verborgen talenten te onderzoeken en te ontwikkelen. Je leert hoe je je kwetsbaar opstelt om op open en constructieve wijze de dialoog met anderen aan te gaan.

Blok 3: In verbinding blijven
In het derde blok richt je de blik naar buiten. Want als je als leider succesvol wil zijn, zul je met de mensen om je heen moeten kunnen verbinden. Dat vereist een proactieve, open en belangstellende houding. De meeste van ons zullen dat beamen, maar we weten allemaal ook hoe lastig het is om in de achtbaan van het moderne leven echt contact te maken en te houden. Als we niet oppassen vervallen onze relaties tot het transactionele niveau. En dan wordt effectief leidinggeven lastig. In dit blok onderzoek je daarom wat jou in de weg staat bij het creëren van echte verbinding en leer je hoe je door meer van jezelf te laten zien het vertrouwen van anderen wint.

Blok 4: Beweging creëren
Binnen de context van de training is het veilig om te onderzoeken en te experimenteren, maar nu is het tijd om alles wat je geleerd hebt in praktijk te brengen. Je hebt al veel in beweging gebracht, het is nu zaak om die beweging te versterken en verder te brengen. In dit blok doe je de laatste kennis op die je nodig hebt om dat succesvol te doen binnen jouw specifieke context. Je brengt al je inzichten samen om een heldere koers voor jezelf, je team of je organisatie uit te stippelen. Welke kant wil je op? Hoe ga je dat doen? Wie en wat heb je daarvoor nodig? Hoe zorg je dat op koers blijft? En wat doe je als je afdwaalt? Al deze elementen smeed je tot jouw eigen inspirerende verhaal: jouw unieke visie als leider waarmee jij de toekomst met vertrouwen tegemoet treedt.

Verder lezen Minder informatie

 Tijdens dit leiderschapsprogramma:

 • Verken je jouw persoonlijke visie op leiderschap    
 • Leer je hoe je vanuit die visie je team en stakeholders inspireert    
 • Ga je samen met andere deelnemers aan de slag met cases    
 • Leer je hoe je je dieper verbindt met je teamleden    
 • Onderzoek je de balans tussen het bieden van veiligheid en het uitdagen van je teamleden  
 • Leer je hoe je binnen en buiten je team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie   

Past authentiek leiderschap bij jou?

Ben jij een ambitieuze en zelfbewuste leider? En wil je werken aan het versterken van jouw leiderschapsstijl? Authentiek leiderschap is voor leidinggevenden met minimaal vijf jaar leiderschapservaring. Je bent klaar om in de spiegel te kijken en stappen te maken in je persoonlijke ontwikkeling.

Op een rij

 • Prijs: €4950,- exclusief btw
  Betaalt je werkgever? Neem dan contact op met [email protected] voor een factuur. 
 • Voertaal: Nederlands. 
 • Duur: 8 dagen van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke verzorgde lunch. 
 • Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54 in Amsterdam. 
 • Tip: Reis het met OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam. 
 • Aantal deelnemers: Maximaal 15 
 • Studielast: Naast de lesdagen, krijg je opdrachten mee om op je werk en thuis uit te voeren. Dit kost je ongeveer 1 uur per week.  
 • Studiemateriaal: Bij aanvang en tijdens het programma ontvang je verschillende werkboeken voor de modules en workshops. 
 • CRKBO: The School of Life staat in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  
 • Wil je het programma aanvullen? Dat kan met twee verdiepende coachingsgesprekken.

Lesdata komende editie

Bekijk hieronder de lesdata van de komende editie

Blok 1
12 en 13 oktober 2023, van 09:30 tot 17:00

Blok 2
2 en 3 november 2023, van 09:30 tot 17:00

Blok 3
7 en 8 december 2023, van 09:30 tot 17:00

Blok 4
1 en 2 februari 2024, van 09:30 tot 17:00

Verder lezen Minder informatie

De docenten van deze opleiding

Dit leiderschapsprogramma wordt verzorgd door Christianne Leenhouts en Gijs Decker. Christianne is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC. Gijs is filosoof, psycholoog en trainer. Hij ontwikkelde programma’s voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Samen vormen de twee een gouden duo.

Christianne Leenhouts

Christianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze

Bekijk

Gijs Deckers

Gijs is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij

Bekijk

Leiderschapsprogramma

Inspiratielunch: Authentiek leiderschap

Ben je benieuwd of deze opleiding bij je past? Doe dan dinsdag 19 september mee met de gratis inspiratielunch. Docent Christianne Leenhouts geeft je alvast een voorproefje van de opleiding, vertelt je over de opzet en beantwoordt al jouw mogelijke vragen.

Datum19 Sep 12:00
LocatieOnline
PrijsGratis toegang
Deelnemers over Authentiek Leiderschap

“Heb dit programma als zeer geslaagd ervaren. Heeft inzichten opgeleverd die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Door de stof wordt een spiegel voorgehouden die aanzet tot nadenken en actie. Mede geholpen door de aanpak van de docenten! Ook de groep bleek goed op elkaar afgestemd: is van meerwaarde.”

“Veel ruimte voor persoonlijk aandacht. Gijs en Christianne hebben beide hun eigen (complementaire) insteek. Het hele programma heeft mijn verwachtingen op meerdere manieren overklast. Ik zal dit programma actief aan andere aanraden.”

Contact

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of dit programma iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar [email protected]. Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Maak een belafspraak

“Een leider is op zijn best als mensen nauwelijks doorhebben dat zij er is. Als het werk gedaan, het doel bereikt is, dan zullen ze zeggen: we hebben het zelf gedaan.”

Lao-Tse

Veelgestelde vragen