Authentiek leiderschap

  • Leiderschapsprogramma's
  • Werk
- 8-daags leiderschapsprogramma voor ervaren leiders
- Vier maanden lang, twee startdata in het jaar
- Overdag, tijdens werkdagen
- In Amsterdam of Driebergen
- STAP-budget inzetbaar

Frederiksplein Amsterdam

Prijs

€ 4950,- ex. btw

Een van onze best bezochte leiderschapstrainingen

Tijdens dit leiderschapsprogramma

  • Verdiep je jouw persoonlijke visie op leiderschap
  • Leer je hoe je vanuit die visie je team en stakeholders inspireert en mobiliseert
  • Onderzoek je wat jouw ‘purpose’ is en hoe je anderen helpt die van hen te ontdekken
  • Breng je jouw eigen cases in en onderzoekt deze met de docenten en andere deelnemers
  • Leer je hoe je je dieper verbindt met je teamleden en wat daarbij in de weg kan zitten

Leiderschap in de moderne wereld 

Wil jij de impact die je als leider hebt op je omgeving vergroten? Dit leiderschapsprogramma is ontwikkeld voor ambitieuze, zelfbewuste en ervaren leiders die zich verder te ontwikkelen om de wereld om zich heen te kunnen veranderen. Alles wordt steeds complexer. Modellen van organiseren en leiderschap die nog niet lang geleden gangbaar waren, werken niet meer. In die complexiteit moet de moderne, authentieke leider de weg vinden én wijzen. Niet als een generaal die zijn troepen het strijdveld opstuurt, maar als een gids die vanuit een sterke visie, enthousiasme en verbinding de weg wijst en zijn medereizigers meeneemt, en tegelijk vrij laat om zelf oplossingen te ontdekken

 

Ontwikkel authentiek leiderschap

In acht intensieve dagen verspreid over een periode van vier maanden breng je jouw authentieke zelf in je leiderschap naar voren. Tijdens dit programma versterk je je communicatievaardigheden en onderzoek je de balans tussen het bieden van veiligheid en het uitdagen van je teamleden. Ook leer je hoe je binnen je team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie. Tegelijkertijd werk je aan een krachtig en aantrekkelijk verhaal waarmee je jouw visie de wereld in brengt; een verhaal dat je gaat helpen anderen met je mee te nemen. Je leert hoe je focus houdt en je je niet laat afleiden door de waan van de dag, cynici, sceptici en andere zaken die je van je pad afbrengen. En hoe je tegelijkertijd wel open kunt blijven staan voor kritiek en ideeën van anderen.

 

De Ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens dit leiderschapsprogramma volg je in vier maanden tijd een reeks van vier tweedaagse met een groep van tien tot maximaal twintig andere leiders uit diverse sectoren van de maatschappij. Tussen de sessies krijg je opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig. Je kunt ervoor kiezen de course aan te vullen met twee verdiepende coachingsgesprekken.

 

Voor wie?

Je bent een ambitieuze, zelfbewuste leidinggevende met HBO- of WO-denkniveau en je wilt werken aan het versterken van jouw impact op je omgeving. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leiderschapspositie; een leider van leiders. Je bent zelfsturend, in staat tot zelfreflectie en bent klaar voor om een stap te maken in je professionele ontwikkeling.

 

De 4 programmablokken

 

Blok 1: Richting geven

In het eerste blok maken we aan de hand van hedendaagse denkers een inventarisatie van de veranderingen die zich in de wereld voltrekken en wat die voor ons betekenen. We onderzoeken wat leiderschap betekent, welke modellen er bestaan en welke voor jou nuttig zijn. Ook maak je een diepe verkenning van de richting die jij wilt gaan inzetten. Waar ga je voor staan? In dit blok leer je ook de andere deelnemers kennen. Met hun unieke persoonlijkheid, kwaliteiten en drive vormen zij een belangrijke spiegel en bron van inspiratie voor jouw ontwikkeling.

 

Blok 2: Zelfonderzoek

Goede leiders weten niet alleen waar ze voor staan, ze weten ook wie ze ten diepste zijn. Daarom maak je dit blok een ‘deep dive’ naar jezelf. Wie ben je? Wat zijn je psychologische basisbehoeften? Wat laat je van jezelf zien? En wat niet? Hoe klinkt jouw innerlijke dialoog? Wanneer ben je te streng voor jezelf? En wanneer te lief? Om een alomvattend beeld te krijgen kijk je niet alleen naar binnen, maar betrek je ook een aantal van jouw ‘stakeholders’. Hoe kijken zij naar jou? En waarin heb je volgens hen iets te leren? Je krijgt handzame tools aangereikt om verschillende aspecten van je persoonlijkheid en verborgen talenten te onderzoeken en te ontwikkelen. Je leert hoe je je kwetsbaar opstelt om op open en constructieve wijze de dialoog met anderen aan te gaan.

 

Blok 3: In verbinding blijven

In het derde blok richt je de blik naar buiten. Want als je als leider succesvol wil zijn, zul je met de mensen om je heen moeten kunnen verbinden. Dat vereist een proactieve, open en belangstellende houding. De meeste van ons zullen dat beamen, maar we weten allemaal ook hoe lastig het is om in de achtbaan van het moderne leven echt contact te maken en te houden. Als we niet oppassen vervallen onze relaties tot het transactionele niveau. En dan wordt effectief leidinggeven lastig. In dit blok onderzoek je daarom wat jou in de weg staat bij het creëren van echte verbinding en leer je hoe je door meer van jezelf te laten zien het vertrouwen van anderen wint.

 

Blok 4: Beweging creëren

Binnen de context van de training is het veilig om te onderzoeken en te experimenteren, maar nu is het tijd om alles wat je geleerd hebt in praktijk te brengen. Je hebt al veel in beweging gebracht, het is nu zaak om die beweging te versterken en verder te brengen. In dit blok doe je de laatste kennis op die je nodig hebt om dat succesvol te doen binnen jouw specifieke context. Je brengt al je inzichten samen om een heldere koers voor jezelf, je team of je organisatie uit te stippelen. Welke kant wil je op? Hoe ga je dat doen? Wie en wat heb je daarvoor nodig? Hoe zorg je dat op koers blijft? En wat doe je als je afdwaalt? Al deze elementen smeed je tot jouw eigen inspirerende verhaal: jouw unieke visie als leider waarmee jij de toekomst met vertrouwen tegemoet treedt.

Verder lezen Minder informatie

Christianne Leenhouts

Christianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze focuste op gedrag en leiderschap. Teams en individuen aanzetten tot reflectie en vervolgens in beweging krijgen, is haar specialisatie.

Gijs Deckers

Gijs Deckers

Gijs is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

 

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Soort: 8-daagse leiderschapsprogramma
Tijdsduur: 7,5 uur per lesdag, inclusief een uur pauze.
Studielast: Naast de lesdagen, krijg je opdrachten mee om op je werk en thuis uit te voeren. Hiervoor heb je ca. 1 uur per week voor nodig.
Niveau: Dit programma is bestemd voor leidinggevenden, met minimaal vijf jaar ervaring.
Studiemateriaal: De prijs is inclusief het studiemateriaal. Bij aanvang en tijdens het programma ontvang je werkboeken voor de verschillende modules en workshops.
Locatie: Het leiderschapsgramma vindt plaats bij ons aan het Frederiksplein, 54 in Amsterdam.
Deelnemers: Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan dit programma

Tickets

Prijs: €4950,- (excl. 21% btw). Indien je werkgever de training betaalt, neem dan contact op via [email protected] voor een factuur.
De prijs is inclusief 1 coachingsgesprek.
CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
STAP: Dit programma komt in aanmerking voor het STAP-budget.

Data en tijden

Editie startend in oktober 2023

Blok 1: 12 en 13 oktober 2023, van 09:30 tot 17:00
Blok 2: 2 en 3 november 2023, van 09:30 tot 17:00
Blok 3: 7 en 8 december 2023, van 09:30 tot 17:00
Blok 4: 1 en 2 februari 2024, van 09:30 tot 17:00

Verder lezen Minder informatie

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Online webinar

Gratis inspiratieavond

Ben je benieuwd of deze Business Course iets voor jou is? Doe dan mee aan onze gratis inspiratie-avond op 15 november! In een online webinar vertelt docent Christianne Leenhouts je meer over de inhoud en opzet van de Course en is er ruimte voor al je vragen. Ben jij erbij?

Schrijf je in!

“Een leider is op zijn best als mensen nauwelijks doorhebben dat zij er is. Als het werk gedaan, het doel bereikt is, dan zullen ze zeggen: we hebben het zelf gedaan.”

Lao-Tse

Business course

Voor wie?

Dit programma is bestemd voor leidinggevenden die hun ontwikkeling in een stroomversnelling willen brengen en meer impact willen maken. Het is aan te raden dat je minimaal vijf jaar ervaring als leidinggevende hebt, omdat je dan voldoende ‘materiaal’ hebt om mee te werken.

Neem contact op

Contact

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of dit programma iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar [email protected] Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Maak een belafspraak
Deelnemers over Reinventing Leadership

“Heb dit programma als zeer geslaagd ervaren. Heeft inzichten opgeleverd die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Door de stof wordt een spiegel voorgehouden die aanzet tot nadenken en actie. Mede geholpen door de aanpak van de docenten! Ook de groep bleek goed op elkaar afgestemd: is van meerwaarde.”

“Veel ruimte voor persoonlijk aandacht. Gijs en Christianne hebben beide hun eigen (complementaire) insteek. Het hele programma heeft mijn verwachtingen op meerdere manieren overklast. Ik zal dit programma actief aan andere aanraden.”

Veelgestelde vragen