Retraite: Je leven onder de loep

  • Retraite
  • Kalmte
  • Zelfkennis
Tijdens deze retraite neem je je leven onder de loep om te zien waar jij kan groeien. Je gaat op zoek naar oplossingen voor de dingen waar je tegenaan loopt, komt erachter wat eigenlijk best goed gaat en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Je hebt verdiepende gesprekken en verhelderende wandelingen.

De Hoorneboeg, Hilversum

Prijs

€405 - 650

Sta een paar dagen stil om vooruit te komen

We besteden in ons leven veel tijd aan het opdoen van kennis om ‘slimmer’ te worden. Vanaf de basisschool worden we volgestopt met ideeën die ons moeten helpen de wereld om ons heen beter te begrijpen. Als het aankomt op het begrijpen van onszelf, en onze relaties met anderen, denken we daarentegen vaak dat het vanzelf moet gaan. Maar ook op het gebied van zelfkennis en emotionele intelligentie is veel te leren als we er de tijd voor nemen!

Programma

Dag 1: Wat betekent emotionele intelligentie voor mij?
Het programma start op vrijdag- of dinsdagavond met een zelfonderzoek naar wat emotionele intelligentie voor jou betekent. Welke emoties ervaar jij vooral? Wat hebben je emoties je te vertellen? En wat wil je ermee? Het is namelijk een heel persoonlijk begrip waar ieder zijn of haar eigen betekenissen aan verbindt. Je maakt deze dag ook een ‘zelf-scan’ aan de hand van de vier intelligenties die onder andere auteur Steven Covey ziet als basis voor ieders persoonlijk leiderschap, namelijk je fysieke intelligentie, je mentale intelligentie, je emotionele intelligentie en je spirituele intelligentie. Tijdens deze avond verken je tenslotte wat jouw persoonlijke vraag is binnen dit thema. Dit is je basis voor de dagen erna.

Dag 2: Op verkenning
De nadruk ligt de tweede dag op de verdere verkenning van jouw emotionele intelligentie en de verbinding met de andere intelligenties; vandaag staan je fysieke intelligentie en je mentale intelligentie centraal. Dit vormt de basis voor je zelfonderzoek en de gesprekken die je hierover met anderen in de groep gaat hebben. De dag is een afwisseling van inspiraties uit de filosofie en psychologie en verdiepende gesprekken, filosofische meditaties, schrijfopdrachten, mooie wandelingen op de heide en stilte-oefeningen. Je krijgt deze dag handige tools geleerd die je ook thuis kan toepassen.

Dag 3: Je eigen zingeving
Op zondag- of donderdagochtend sta je stil bij jouw spirituele intelligentie en de relatie daarvan met jouw emotionele kant, oftewel jouw zingeving. Wat en wie geven jou inspiratie? Wat ervaar jij als zinnig en onzinnig in je leven? Hoe beïnvloedt dit je emotionele intelligentie? En welke keuzes verbind je daaraan? Tijdens deze laatste ochtend op het prachtige landgoed van de Hoorneboeg vind je verdieping over wie en wat voor jou belangrijk is én voor wie jij belangrijk bent. De retraite sluiten we af met een oefening waarin je al je inzichten van de afgelopen dagen meeneemt. Op deze manier kijken we terug op de geleerde lessen en kijken we vooruit om zo iets meer de regie te kunnen nemen over je eigen leven.

Verder lezen Minder informatie
Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

 

Start- en eindttijd

  • Check-in: Vrijdag 17:30
  • Start: Vrijdag 18:00 uur
  • Einde: Zondag 11:00 uur

Tickets

  • Early-bird tweepersoonskamer: € 405,- p.p.
  • Early-bird eenpersoonskamer: € 550,- p.p.
  • Reguliere prijs tweepersoonskamer: € 450,- p.p.
  • Reguliere prijs eenpersoonskamer: € 650,- p.p.

De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners en The School of Life en activiteiten op het landgoed. Bij het indelen van de tweepersoonskamers kunnen we niet garanderen dat je met iemand van dezelfde sekse op een kamer ligt.

“Ik vond het zo’n ongekend fantastische week! Interessant, geestverruimend. Je komt er als een ander mens vandaan.”

Aartje Teeuwen. Deelnemer in 2022

Retraites

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Maaltijden

Heerlijk vegetarisch eten

De retraite wordt geheel verzorgd. Je hoeft dus niet na te denken over maaltijden of uitstapjes; je kunt al je denkkracht richten op de belangrijkste vragen van je leven. De vragen die je thuis zo makkelijk vergeet. Je krijgt heerlijk vegetarisch en biologisch ontbijt, lunches en diners.

Meer over het eten bij De Hoorneboeg

Veelgestelde vragen