Online cursus: Ontwikkel je emotionele intelligentie

  • Online
Emotionele intelligentie helpt je weten waar je blij en gelukkig, of juist boos van wordt. Door je daarin te ontwikkelen, leer je je eigen reacties beter te begrijpen, en beheersen. In deze online cursus onderzoek je je emoties, je gedrag en hoe je je opstelt in verschillende situaties.

Online Evenement

Prijs

€ 49,-

Verhoog je emotionele intelligentie

Er is niemand waarmee je meer tijd mee doorbrengt. Maar ondanks dat je altijd bij jezelf bent, kan je jezelf nog steeds verrassen. In positieve, maar helaas ook in negatieve zin. Om jezelf echt te kennen, moet je werk verzetten. Werk dat niet altijd makkelijk is, maar wel meer oplevert dan welk ander werk dan ook. Zelfkennis staat namelijk aan de basis van emotionele intelligentie.

Aan de hand van eeuwenoude filosofische ideeën en de meest recente psychologische inzichten ontdek je in deze online cursus waarom het zo moeilijk is jezelf te begrijpen. En hoe je hierin toch een stapje verder kan komen. Docent Barbara van der Steen helpt je je angsten in kaart te brengen en tegelijkertijd jezelf een beetje leuker te vinden. Je onderzoekt je emoties, je gedrag en je houding in verschillende soorten relaties en situaties. Iets voor jou?

Praktische informatie:

Tijdsduur: 2 avonden, 1,5 uur per avond.
Data: 9 september, 16 september 2024
Voorkennis: Niet vereist
Huiswerk: Een halfuur per week (optioneel)
Voertaal: Nederlands
Locatie: Online via Zoom

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

Online collegereeks

Volg de hele opleiding: Leer jezelf kennen

Samen met drie andere programma’s vormt deze cursus onze opleiding: Leer jezelf kennen. In deze opleiding ga je twaalf weken lang terug naar school voor de lessen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen! Je leert over werk, relaties, kalmte en jezelf. Je kan de vier programma’s los volgen of korting ontvangen als je meedoet met de hele opleiding.

Bekijk online opleiding: Leer jezelf kennen

Online college

Hoe werkt het?

Drie weken lang krijg je via Zoom een college van 1,5 uur en krijg je een kleine huiswerkopdracht mee. De colleges zijn interactief: er is ruimte om vragen te stellen aan de docent en af en toe krijg je een vraag terug! Je kan de colleges ook terugkijken. Je hoeft geen camera aan te hebben staan om mee te kunnen doen.