Vind je veerkracht

 • Welzijn
Hoe krabbel jij op na moeilijke situaties? Leer hoe je omgaat met kleine en grote tegenslagen op het werk. Na deze training weet jij wat jou tegenhoudt om veerkrachtig te zijn én heb je inzichten uit de filosofie die je helpen om in de toekomst anders te denken.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 550,- Excl. Btw

Wat kunnen we leren van de stoïcijnen?

Voel jij je snel uit het veld geslagen als er iets vervelends gebeurt op je werk? Het kan een nare opmerking zijn van een collega, het mislukken van een project of het ontvangen van negatieve feedback. Waar de een vrolijk doorgaat na tegenslag, lukt het jou niet om op te krabbelen. En dat is niet gek, opkrabbelen vraagt om veerkracht. Maar hoe doe je dat? Gelukkig hebben we de filosofie! Want wist je dat er in de oudheid altijd een ramp op de loer lag? Om met die onzekerheid om te gaan, ontwikkelden de stoïcijnse filosofen een reeks denktechnieken die vandaag de dag ook werken. Hoe groot of klein de tegenslag ook is, we kunnen véél leren van de stoïcijnen over veerkracht 

Leer tegenslagen zien als mogelijkheden

Als je veerkrachtig bent zie je mogelijkheden in tegenslagen en uitdagingen. Het zorgt voor een beter gevoel over jezelf en de situatie. Maar hoe ga je van ‘dit was vreselijk’ naar ‘wat kan ik de volgende keer anders doen?’ Gelukkig is veerkrachtigheid een vaardigheid die je kunt leren. Welke hobbels er ook op je pad komen, veerkracht ontwikkelen helpt je de goede dingen zien op vervelende momenten. Zo ervaar je meer geluk op je werk en thuis.

Ontdek de kracht van veerkracht

Tijdens deze training leer je je eigen veerkracht kennen en ontdek je wat jou tegenhoudt om veerkrachtig te zijn. Zijn het je eigen overtuigingen over jezelf? Of komt het misschien uit je opvoeding? Als je dit voor jezelf uitzoekt, kun je het vaker toepassen en vergroot je jouw veerkracht.

Tijdens deze training:

 • Leer je over de stoïcijnse kijk op de wereld en wat we daar vandaag van kunnen leren
 • Leer je hoe je emotionele reacties kunt beheersen en in perspectief kunt plaatsen
 • Ontwikkel je je veerkracht door het bepalen van je krachten, hulpbronnen, strategieën en inzichten
 • Ga je van ‘ik kan dit gewoon niet’ naar ‘ik kan dit leren’

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Past deze training bij jou?

Wil je jouw veerkracht vergroten? En tijdens moeilijke momenten leren om positief te blijven? Vind je veerkracht is voor professionals die het lastig vinden om te gaan met onaangename situaties. Je wilt veerkracht ontwikkelen, je eigen krachten beter leren kennen en dat allemaal met een vleugje filosofie!

Praktische informatie:

 • Prijs: € 550,- exclusief btw.
 • Voertaal: Nederlands.
 • Duur: 1 dag van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief een heerlijke verzorgde lunch.
 • Locatie: The School of Life, Amsterdam
 • Tip: Reis het met OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam.
 • Aantal deelnemers: Maximaal 15.
 • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. De technieken kan je na afloop toepassen en uitproberen in je werk.
 • Studiemateriaal: Je krijgt van ons bij aanvang een reader.
 • Niveau: Er is geen ingangseis.
 • NRTO-keurmerk: The School of Life heeft het NRTO-keurmerk. De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de brancheorganisatie voor trainen en opleiden en keurt private instellingen volgens acht kwaliteitseisen.

De docent van deze training in veerkracht

Deze training wordt gegeven door onderwijsfilosoof en docent Jacob Koolstra. rnrn

Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is onderwijsfilosoof en docent. Hij richt zich op de vraag hoe we (abstracte) filosofie bruikbaar kunnen

Bekijk

u003ch3 style=u0022text-align: center;u0022u003e“Hoe helderder u uzelf en uw emoties begrijpt, des te meer gaat u houden van dat wat is.”u003c/h3u003ernu003ch6 style=u0022text-align: center;u0022u003ernu003cstrongu003eSpinozau003c/strongu003eu003c/h6u003e

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen