Generatieverschillen op de werkvloer

 • Online
 • Samenwerken
Organisaties ervaren generatieverschillen soms als een obstakel voor samenwerking. Maar heb je weleens stilgestaan bij de innovatieve kracht die inclusieve generatiediversiteit met zich meebrengt? Tijdens 5 online sessies leer je de kracht van elke generatie herkennen én toepassen!

Prijs

€ 995,- EX. BTW.

Generatiediversiteit als bron voor innovatie

Hoe werk je samen met verschillende generaties op de werkvloer? Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ervaart dat generatieproblemen zorgen voor meer werkstress. Verschillende normen, waarden, manieren van werken en communiceren staan verbinding soms in de weg. Maar hoe pluk je de vruchten van generatieverschillen en laat je ze in je voordeel werken? Hoe zorg je ervoor dat de creativiteit floreert? En hoe werk je als Pragmaat lekker samen met Gen Z?

Creëer synergie tussen de verschillende generaties

Een diversiteit aan generaties is een kans bij uitstek voor een inclusieve, productieve en innovatieve werkomgeving. Tenminste, als je in staat bent de brug naar elkaar te slaan. En dat blijkt in de praktijk soms om wat extra aandacht te vragen. De jongste generaties willen de manier van werken vernieuwen, terwijl de oudere generatie zich comfortabel voelt in de huidige werkcultuur en de noodzaak niet altijd begrijpt. Tijdens deze online opleiding duik je in de dynamieken van generatieverschillen. Hoe zet je elke generatie in haar kracht? Wat kan je leren over de kenmerken, waarden en overtuigingen van Babyboomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Gen Z? En hoe zorg je ervoor dat je als organisatie jong talent aantrekt en behoudt?

Ontdek de kracht van elke generatie

Tijdens vijf online sessies leer je generatieverschillen te begrijpen en om te zetten in een waardevolle troef voor een betere samenwerking op de werkvloer. Je ontdekt de kracht van elke generatie en gaat samen met de andere deelnemers aan de slag met praktische opdrachten. Zo leer je van elkaar en lach je misschien wel om de kenmerken van jouw eigen generatie. Of verbaas je je over hoe andere generaties erin staan. Aan het eind van de opleiding heb je de handvatten om een vloeiende samenwerking te faciliteren en de vaardigheden om verbinding te maken tussen mensen die verschillend in het werkende leven staan.

Tijdens deze online opleiding:

 • Duik je in de kenmerken, waarden en overtuigingen van Babyboomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Gen Z
 • Ontdek je hoe je de sterke punten van elke generatie kunt inzetten om synergie te creëren
 • Leer je hoe je een inclusieve werkcultuur creëert waarin elke generatie zich gehoord en gewaardeerd voelt
 • Verken je effectieve strategieën om potentiële conflicten die voortkomen uit generatieverschillen te herkennen, te begrijpen en aan te pakken
 • Leer je verbinding te creëren in een multigenerationeel team
 • Ontwikkel je coachende vaardigheden die passen bij elke generatie en leiden tot gemeenschappelijke doelen

Bekijk het hele programma: 

Week 1: De vrije moraal van Boomers en het streven naar authenticiteit van Gen Z

Wat definieert een generatie? En wat zijn de behoeften, kenmerken en verschillen van Babyboomers, Generatie X, Pragmaten, Millennials en Gen Z? Tijdens de eerste online sessie duiken we in de feiten en achtergrond van iedere generatie. Ook verkennen we de oorsprong van het generatie perspectief.

Week 2: Hoe put je uit de kracht van iedere generatie?

Tijdens de tweede sessie verkennen we de energiegevers en energienemers van iedere generatie. Ook onderzoeken we de krachten per generatie. Gaat het om loyaliteit, ontwikkeling of impact?

Week 3: De belofte van generatiediversiteit

Nu we de verschillen en krachten van elke generatie kennen, is het belangrijk om te focussen op de potentie van generatiediversiteit. Tijdens deze sessie onderzoeken we hoe je verbinding tussen generaties creëert.

Week 4: Learning community: uitwisselen van best practices

Een diversiteit aan generaties draagt bij aan innovatieve en creatieve ideeën. Maar hoe zorg je voor innovatie? En hoe laat je alle generaties samenwerken zodat er iets waardevols ontstaat? Deze sessie wisselen we onze best practices uit.

Week 5: Terugblikken en vooruitkijken: vier je successen!

Tijdens de laatste sessie herhalen we de belangrijkste theorieën en inzichten van de weken ervoor en bespreken we praktische casussen. Samen vieren we de vooruitgang en groei die je hebt geboekt!

Verder lezen Minder informatie

Heb je vragen over deze online opleiding?

 

Het blijkt dat iedere generatie in haar levensfase een eigen zinnige weg heeft te gaan die tot sociale innovatie leidt. Daarvoor gáán met je eigen generatie en tegelijkertijd de andere generaties steunen in het gaan van hún eigen weg, geeft toegang tot een levendige, leuke plezierige, innovatieve en productieve werkwereld.

– Marieke Grondstra, docent van deze online opleiding

Over de online sessies

Gedurende vijf weken neem je elke dinsdagochtend deel aan een online sessie via Zoom met een groep van maximaal 40 deelnemers. In twee uur nemen de docenten je mee in erkende theorieën en actuele ontwikkelingen binnen de wetenschap. Tijdens de break-out sessies ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met inzichtgevende opdrachten. Je bent naast de online sessies gemiddeld één uur per week bezig je nieuw opgedane kennis met behulp van opdrachten in de praktijk toe te passen.

Past deze online opleiding bij jou?

Ben jij als manager, leidinggevende of HR-medewerker verantwoordelijk voor een team? En merk je dat verschillen tussen generaties verbinding in de weg staat? Deze online opleiding is voor professionals die meer wil leren over de kracht van generatiediversiteit.

Heb je een andere positie in je organisatie, maar wel veel interesse in dit onderwerp? Voel je vrij om contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen kijken of dit programma ook voor jou geschikt is.

Ook als je andere vragen over de opleiding hebt, staan we je graag te woord!

Op een rij

 • Voertaal: Nederlands
 • Soort: 5-delige online interactieve opleiding
 • Voorjaarseditie: 28 mei, 4 juni, 18 juni, 25 juni en 2 juli (11 juni is een pauzeweek)
 • Tijd: 10:00 – 12:00
 • Locatie: Wekelijks live online via Zoom
 • Regulier ticket: € 995,- exclusief btw
 • Wil jij of je werkgever dit programma per factuur betalen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].
 • Moderatie: Anne Wernand, The School of Life
 • CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Over de docenten:

Marieke Grondstra

Marieke is organisatieontwikkelaar, coach en expert op het gebied van generatieleren. Ze leidt haar eigen bedrijf, Generatie STORM,

Bekijk

Nina Timmermans

Nina Timmermans is arbeids- en organisatiepsycholoog, trainer en coach en ervaart dat persoonlijke en professionele ontwikkeling hand in

Bekijk