Empathie

Een van de belangrijkste voorwaarden om goed te kunnen samenwerken, is het vermogen de behoeften van collega’s en klanten te herkennen en er adequaat op te reageren. Het voelen en tonen van empathie leidt tot meer respect en vertrouwen. Dit draagt vervolgens bij aan een verdiepte relatie met collega’s en klanten.

 

In deze workshop gaan we:

  • Onderzoeken hoe we empathie inzetten om conflicten op te lossen en connecties met anderen op te bouwen
  • Erachter komen hoe we empathie kunnen gebruiken om nieuwe producten en diensten te bedenken
  • Verhelderen wat het verschil is tussen empathie en sympathie en waarom dit van belang is
  • Oefenen met het anticiperen op de behoeften van anderen


'Behandel anderen niet zoals jij zou willen dat zij jou behandelen. Hun smaak zou wel eens totaal anders kunnen zijn.' — George Bernard Shaw

 

De docent

Reine Rek TSOLReine Rek
Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.

Online workshops

Onze online workshops bieden we via Zoom aan. Zoom is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden tot interactie. Het is mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen en tijdens opdrachten met een paar deelnemers te spreken in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die ter plaatse tijdens onze programma’s plaatsvindt ook online mogelijk maken. Er kunnen maximaal 20 personen meedoen aan deze workshop.

OVER THE SCHOOL OF LIFE VOOR PROFESSIONALS

The School of Life combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar professionals en organisaties tegenaan lopen. In onze programma's ligt er veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof, ervaren deelnemers direct het effect ervan. 

Wachtlijst

Deze programma staat nog niet in onze agenda. Als je graag wilt meedoen, kan je je inschrijven voor de wachtlijst. We zullen je dan als eerste op de hoogte stellen wanneer we dit programma weer aanbieden.

Koop je tickets voor
Empathie

€195 (excl. BTW, incl. lunch)

wat:
Professional

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.