De kracht van positieve psychologie voor organisaties

  • Collegereeks
  • Welzijn
Ontdek hoe positieve psychologie je kan helpen het beste uit je medewerkers te halen. Na deze online collegereeks kan je jouw visie op welzijn omzetten in blijvende verandering binnen je organisatie.

Online Evenement

Prijs

€ 995,- ex. btw

Hoe zorg jij voor het welzijn van je medewerkers?

Ben jij medeverantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers in jouw organisatie? Die uitdaging is vandaag de dag misschien wel groter dan ooit. Burn-outs liggen op de loer en een hoge werkdruk vermindert het werkplezier en verslechtert de samenwerking. Hoe zorg je voor een werkklimaat waarin medewerkers goed in hun vel zitten en tot bloei komen?

Positieve psychologie is het wetenschappelijke vakgebied waarin wordt onderzocht onder welke omstandigheden mensen, groepen en organisaties floreren. In deze collegereeks leer je over de belangrijkste inzichten uit deze discipline en onderzoek je hoe je ze toepast binnen jouw organisatie. Zo ontdek je hoe je mensen helpt hun talenten te ontwikkelen en leer je hoe je een veilige en open werkcultuur faciliteert. Positieve psychologie helpt je gefundeerde keuzes te maken om het welzijn en geluk van de mensen in je organisatie te verhogen en hun krachten te versterken.

 

Deelnemers over dit programma

“Een waardevol, online én interactief programma door middel van break-out sessies”

“Hele leuke docenten met ieder een eigen stijl!”

“Fijn werkboek met praktische tips om collega’s te helpen een growth mindset te ontwikkelen”

 

Verbeter welzijn door positieve psychologie

Tijdens zes online colleges maak je kennis met alle aspecten van positieve psychologie. Hoe kan je welzijn op het werk vergroten door positieve emoties? Wat zijn positieve karaktertrekken en hoe vind je deze? En hoe pas je positieve psychologie toe in organisaties? Samen met de docenten en andere deelnemers verken je de wetenschappelijke inzichten en theorieën binnen de positieve psychologie en vorm je jouw visie op welzijn binnen je organisatie. Tijdens de breakout- sessies leer je van elkaar door het delen van ervaringen en ga je in discussie aan de hand van prikkelende stellingen.

 

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

In deze collegereeks:

  • Leer je over de theorie, wetenschap en toepassing van positieve psychologie en maak je af en toe een uitstapje naar de filosofie
  • Ontwikkel je, aan de hand van een werkboek en interactieve break-out-sessies, jouw visie op wat welzijn voor jouw organisatie betekent
  • Leer je kijken naar jezelf en de manier waarop jij met anderen omgaat
  • Doe je kennis op over hoe je medewerkers kan stimuleren een actieve rol aan te nemen in hun eigen ontwikkeling
  • Doe je inspiratie op over hoe je zelf meer geluk en plezier kunt ervaren tijdens het werk om dit uiteindelijk door te geven aan je collega’s

Past deze online collegereeks bij jou?

Streef jij naar een positiever werkklimaat vol ruimte voor ontplooiing en ontwikkeling? Of je nu een HR-professional, leidinggevende of geïnteresseerd bent vanuit een andere functie: positieve psychologie helpt je werken aan een betere werkomgeving voor collega’s. Je hebt geen basiskennis nodig.

Op een rij

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-delige online interactieve collegereeks
Data: Elke woensdagochtend van 6 november tot 11 december
Tijd: 9:30 – 12:00
Locatie: Wekelijks live online via Zoom
Regulier ticket: € 995,- exclusief btw
Moderatie: Anne Wernand, The School of Life
CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

 

Over het boekenpakket:

 

Boekenpakket

Goed voorbereid beginnen aan de colleges? En na afloop van de colleges je nog verder verdiepen in de onderwerpen? Bestel dan het boekenpakket bij aankoop van de collegereeks! Wij hebben een mooi pakket samengesteld dat aansluit op de collegereeks. Het pakket bestaat uit de volgende vier boeken:
* Positieve psychologie – De toepassingen van Fredrike Bannik
* Emoties van Leonard Mlodinow
* Proceskunde van Aart Goedhart en Barbara van der Steen
* Eindelijk rust in je hoofd van Aart Goedhart en Barbara van der Steen

Er zijn vier momenten waarop we de boekenpakketten vesturen:
* Bestel je vóór 15 december, dan wordt je pakket in de week van 18 december verstuurd.
* Bestel je vóór 15 januari, dan wordt je pakket in de week van 15 januari verstuurd.
* Betel je vóór 15 februari, dan wordt je pakket in de week van 19 februari verstuurd.
* Bestel na 15 februari, dan wordt je pakket in de week van 4 maart verstuurd.
Als je pakket verzonden is ontvang je tracking informatie via PostNL. Je kunt de boeken 5 dagen na zending verwachten.

Verder lezen Minder informatie

 

Overweeg je om dit programma te volgen, en heb je vragen?

Inclusief werkboek: Voor verder verdieping, en het bundelen van je ideëen en gedachtes.

Een week voor aanvang van het programma ontvang je het werkboek bij jou thuis. Hierin vind je opdrachten ter verdieping en toepassing van de colleges. Daarnaast geeft het je de ruimte om je inzichten en ideeën op één plek te bundelen.

De docenten

De kracht van positieve psychologie voor organisaties wordt gegeven door Maggie (Machteld) van den Heuvel, Barbara van der Steen en Wicher Schols. Maggie neemt je mee in de wetenschappelijke onderbouwing van positieve psychologie, Barbara adviseert je over hoe je het toepast in de praktijk en Wicher laat je kennismaken met de benodigde vaardigheden.

Maggie (Machteld) van den Heuvel

Maggie van den Heuvel is Assistant Professor Work & Organizational Psychology aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek

Bekijk

Barbara van der Steen

Barbara werkt momenteel aan haar proefschrift over ‘Leiderschap en Zingeving in deze versnelde tijd’, waarin zij zich toelegt

Bekijk

Wicher Schols

Wicher Schols is trainer en organisatiecoach en auteur van De gouden gespreksgids, voor elke ongemakkelijke situatie.  Hij is gespecialiseerd in

Bekijk

Contact

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of deze reek iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar [email protected]. Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Plan een belafspraak in de agenda

Een uitdagende business reeks voor professionals die het werk echt leuker willen maken
Veelgestelde vragen over deze reeks