Inclusief samenwerken

  • Online
  • Samenwerken
Verdiep je in de psychologie van samenwerken, leer hoe je groepsdynamiek op een positieve manier kan beïnvloeden en zet stappen richting een inclusieve en verbonden werkcultuur. In 5 online sessies krijg je de tools om te bouwen aan een succesvol team!

Online via Zoom

Prijs

€ 995,- excl. btw

Hoe bouw je een succesvol team?

Waarom werkt het ene team wel goed samen en het andere team niet? Welzijn, diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor een goede groepsdynamiek. Echter het kan een uitdaging zijn om een divers team samen te stellen en deze op een plezierige en efficiënte manier samen te laten werken. Vaak blijven resultaten achter, mist de diepgaande verbinding en liggen conflicten op de loer. En dat terwijl diversiteit juíst kan zorgen voor meer creativiteit, betere besluitvorming en dynamische samenwerking. Hoe pluk je de vruchten van een gemêleerd team? En hoe zorg je voor een inclusieve sfeer waarin iedereen kan floreren?

Leer beter samenwerken

Tijdens 5 online sessies ga je aan de slag met verschillende thema’s rondom samenwerken. Zo verken je samen met een kleine groep deelnemers en de docenten wetenschappelijke inzichten, methodieken en theorieën over het samenstellen en verbinden van teams. Tijdens de breakout-sessies leer je van elkaar door het delen van ervaringen en ga je in discussie aan de hand van prikkelende stellingen. Bijvoorbeeld: Begint het streven naar inclusief samenwerken met het loslaten van traditionele hiërarchieën in een organisatie? Ook ga je praktisch aan de slag met de opdrachten in het werkboek en verschillende casussen.

Na deze online collegereeks:

  • Weet je wat er nodig is om een divers team te laten floreren
  • Leer je hoe je de kracht van kwetsbaarheid kunt inzetten om verbinding te creëren
  • Kun je inclusieve samenwerkingen faciliteren.
  • Verken je verschillende communicatiestijlen en strategieën voor het omgaan met conflicten
  • Krijg inzicht in de groepsdynamiek van jouw team.
  • Kun je aan de hand van opgedane kennis zelfstandig bouwen aan de verbondenheid in jouw team of organisatie

Waarom verbinding belangrijk is

Als teamleden verbondenheid ervaren, voelen ze zich meer gewaardeerd en dragen ze vanuit hun intrinsieke motivatie bij aan de team- en organisatiedoelstellingen. Maar een open, veilige en inclusieve werkcultuur is niet vanzelfsprekend. Tijdens deze online collegereeks verdiep je je in de psychologie van inclusiviteit en samenwerken. Je gaat aan de slag met praktische opdrachten waarmee je de eerste stappen zet om je team te verbinden en de samenwerking te verbeteren. Zo ontstaat er meer werkplezier, minder personeelsverloop en een haast vanzelfsprekende nieuwsgierigheid naar verdere ontwikkeling.

Past deze online opleiding bij jou?

Heb je de verantwoordelijkheid over een samenwerking binnen je organisatie? En wil je meer te weten komen over alles wat komt kijken bij teamontwikkeling? Dan past deze online opleiding bij jou. Je leert hoe je diverse en inclusieve teams samenstelt en past je kennis direct toe in de praktijk.

Over de online opleiding

5 weken lang woon je elke woensdagochtend een online sessie bij. De docent neemt mee in erkende theorieën en actuele ontwikkelingen binnen de wetenschap. Tijdens de break-out sessies ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met uitdagende opdrachten. Je bent naast de online sessies gemiddeld één uur per week bezig je nieuwe opgedane kennis uit te voeren via experimenten en opdrachten.

Op een rij

  • Voertaal: Nederlands
  • Soort: 5-weekse online opleiding
  • Data: 12 juni, 19 juni, 3 juli, 10 juli en 17 juli
  • Tijd: 9:30 – 11:45
  • Locatie: Wekelijks live online via Zoom
  • Regulier ticket: € 995,- exclusief btw
  • CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Over de docent

De docent van deze online opleiding is Yinske Silva.

Yinske Silva

Yinske Silva is coach, trainer, zangeres en stemdocent. Ze heeft haar achtergrond in de culturele antropologie. Als trainer

Bekijk

Veelgestelde vragen