Programma’s over wat je altijd wilde leren

Ontdek hoe onze programma’s je kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkeling, je algemene ontwikkeling en je professionele ontwikkeling. Zet de ideeën die je opdoet in om meer voldoening te ervaren, sterkere relaties te ontwikkelen en vollediger bij te dragen aan de wereld om je heen. Je hebt een brede keuze: van een avondje met The School tot een compleet collegejaar.

Naar de agenda
Deelnemers over de programma’s van The School of Life

“Heb dit programma als zeer geslaagd ervaren. Heeft inzichten opgeleverd die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Door de stof wordt een spiegel voorgehouden die aanzet tot nadenken en actie. Mede geholpen door de aanpak van de docenten! Ook de groep bleek goed op elkaar afgestemd: is van meerwaarde.”
 

“Deskundige sprekers, boeiende onderwerpen, levendig gesprek na de lezing. In de Q&A deskundig commentaar en heerlijk vanuit huis.”
– Annita

Persoonlijke ontwikkeling

Jezelf leren kennen, doe je niet alleen

Bij The School of Life voer je goede gesprekken met jezelf, met anderen en met grote denkers over de zaken die er echt toe doen. En ja, ieders gekkigheden komen aan bod. Veel van de programma’s over zelfkennis zijn op locatie in Amsterdam, en er is ook veel online te volgen.

Naar persoonlijke ontwikkeling

Online cursus

Goed genoeg ouderschap

Om een ouder te worden heb je geen diploma nodig. Toch is het iets dat je moet leren. In deze nieuwe cursus volg je in je eigen tijd lessen in ouderschap. Hoe stel je grenzen? Hoe leer je beter luisteren naar je kind? Hoe geef je je kind meer zelfvertrouwen? En wanneer is het goed genoeg?

Naar de cursus

Professionele ontwikkeling

Leer groeien vanuit je karakter

Leer hoe je bouwt op jouw eigen kwaliteiten om competenties als leiderschap, creativiteit en effectiviteit te verbeteren. Volg in Amsterdam, Utrecht, Delft of online trainingen voor elke fase van je carrière.

Naar professionele ontwikkeling

We leren niet voor school, maar voor het leven.” 

Seneca

 

Algemene ontwikkeling

Leer de wereld om je heen begrijpen

De wereld om je heen begrijpen is een continu proces. Je puzzelt wat aan, komt tot een magistraal inzicht, en dan blijkt de vork toch weer totaal anders in de steel te zitten. The School of Life begeleidt je stap voor stap met inzichten uit de filosofie, de psychologie en diverse andere vakgebieden. Deze colleges zijn meestal interactief online te volgen.

Naar algemene ontwikkeling

Veelgestelde vragen over programma's

Weten wat eraan komt?