Programma’s voor het echte leven

Onze programma’s bieden je heldere ideeën die je in kunt zetten om meer voldoening te ervaren, sterkere relaties te ontwikkelen en meer bij te dragen aan de wereld om je heen.

 

We starten bij een levensvraag die voor jou belangrijk is of laten je kennis maken met de meest bruikbare inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten. We bieden programma’s die je in 2,5 uur een eerste aanzet geven om dieper in een thema te duiken tot complete collegejaren die je vanuit allerlei hoeken nieuwe perspectieven aanreiken.

Bekijk onze agenda

We leren niet voor school, maar voor het leven.” 

Seneca

 

Schrijf je nu in voor de schoolmail en krijg een exclusieve podcastaflevering cadeau

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste programma’s? Lees je graag inspirerende artikelen, wil je exclusieve kortingen ontvangen en hou je van prikkelende opdrachten voor je alledaagse leven? Schrijf je dan nu in! Je ontvangt de schoolmail ongeveer een keer per week.

Classes & Intensives

Neem de tijd voor jouw levensvragen!

Doe ik werk dat bij me past? Moet ik het uitmaken of juist niet? Geniet ik wel genoeg van het leven? In onze classes en intensives, ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton, luister je naar ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst, deel je ervaringen met andere deelnemers en krijgt opdrachten die je helpen eens goed stil te staan bij jouw ontwikkeling.

Lees meer

Collegereeksen

Volg colleges over de grootste ideeën uit de geschiedenis

Heb je altijd al filosofie, psychologie of kunstgeschiedenis willen studeren? Het kan nog steeds! Tijdens onze reeksen verdiep je je in heldere ideeën voor het dagelijkse leven. Volg onze colleges over de grootste ideeën uit de filosofie, psychologie en kunsten.

Meer info

Collegejaar

Neem de tijd om je te verdiepen

In onze opleidingen ontdek je hoe leuk het is om weer te leren! Een tijd lang word je ondergedompeld in de grootste ideeën of belangrijkste kunstwerken uit de geschiedenis, onder leiding van de allerbeste docenten. Elke week volg je samen met andere gemotiveerde deelnemers een college en ontdek je wat de lesstof voor jouw leven kan betekenen.

Meer info

Weten wat eraan komt?

Veelgestelde vragen over programma's