World-Class Experts on Happiness at Work

  • Collegereeks
  • Online
In deze serie vertellen internationaal gerenommeerde experts wat we wel en niet kunnen doen om gelukkiger te worden op het werk. Duik met sprekers als Tony Crabbe, Pia Callesen, Liz Fosslien en Mollie West Duffy in vijf onderwerpen die essentieel zijn voor de kwaliteit van je werkende leven!

Online Evenement

Prijs

€95

Vijf ingrediënten voor werkgeluk

Wie wil er nu niet gelukkig zijn op het werk? Voor velen van ons is werk een fundamenteel onderdeel van het leven. Het is waar we onze identiteit op baseren en waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen. Helaas wordt een groot deel van die tijd doorgaans in beslag genomen door stress, conflict, gepieker en gedoe. In deze nieuwe interactieve interviewserie vragen we onderzoekers, schrijvers, coaches, psychologen en filosofen wat we kunnen doen om minder onvrede en meer voldoening te ervaren in ons werkende leven.

Met goedbedoelde adviezen overal om ons heen en werkgevers die ons proberen te lokken (en productiever te maken) met de belofte van geluk, is het hoog tijd om het onderwerp grondig onder de loep te nemen. Hoe kunnen we onderscheid maken tussen wat ons helpt en wat ons leven juist slechter maakt? Waarom ervaren zoveel mensen te veel stress? Waarom maakt het najagen van geluk ons vaak ongelukkiger? Wat kunnen we doen om meer ruimte te maken voor onze gevoelens op het werk? Hoe leren we beter naar ons lichaam te luisteren? Wat kunnen we doen om onze omstandigheden te veranderen en wanneer moeten we ze juist leren accepteren? En hoe kunnen we helpen het geluk van de mensen om ons heen te vergroten?

Met interviewer en bekend Nederlands psycholoog Thijs Launspach bekijken we in deze serie het thema ‘werkgeluk’ van vijf verschillende kanten. Samen met grote deskundigen op dit gebied en met jou, kijken we naar:

  • Waarom het zo moeilijk kan zijn om kalmte en focus te vinden.
  • Hoe je meer controle krijgt over je gedachten en verwachtingen.
  • De invloed van je lichaam en slaap op je functioneren.
  • Hoe je omgaat met je gevoelens en emoties op het werk.
  • Het belang van het vinden van betekenis in je werk.

Alle thema’s worden met filosofische nauwkeurigheid behandeld en onderbouwd met psychologisch bewijs. Tijdens de live Zoom-webinars beantwoorden de sprekers ook jouw vragen en geven ze je vragen en oefeningen mee die je beter helpen te begrijpen hoe jij je tot het onderwerp verhoudt.

Doe mee aan de serie en leer verder te kijken dan gemakzuchtige oplossingen en valse beloftes en ontdek nieuwe theorieën, inzichten, prioriteiten en doelen om je werkende leven de moeite waard te maken!

Praktische informatie

Data: woe 28 sep, 5 okt, 26 okt, 2 nov en 16 nov
Tijden: van 19:30 – 21:00
Voertaal: Engels
Locatie: Online via Zoom
Terugkijken: Je kunt live meedoen met de interviews en elk interview twee weken lang terugkijken.

Tickets

Je kan tickets kopen voor de hele serie of voor een los interview. De serie is al gestart, maar je kan nog steeds instromen! Stuur een mailtje naar [email protected] en betaal per factuur voor je kaartje. Maar één college volgen? Klik onder ‘programma’ op de link van de interviews om een ticket voor een los interview te bestellen.
Voor één interview: € 35, –
Reguliere tickets voor de hele reeks: € 95,-

Doe mee met je organisatie

Denk je dat dit programma interessant is voor meer mensen in je organisatie? Vanaf tien kaartjes ontvang je korting! Bekijk deze pagina voor meer informatie of deel het met je hr-manager!

Het programma

28 september: Tony Crabbe – Stop Being Busy
5 oktober: Pia Callesen – Control Your Thoughts
26 oktober: Els van der Helm: Relearn To Sleep
2 november: Liz Fosslien & Mollie West Duffy: Embrace Your Emotions
16 november: Emily Esfahani Smith: Find Meaning

De sprekers en onderwerpen

Met deze onderzoekers, auteurs, coaches, ondernemers, filosofen en psychologen spreken we over vijf verschillende thema’s die belangrijk zijn voor je werkgeluk. Lees hier meer over de verschillende programma’s.

Tony Crabbe: Stop Being Busy

Inboxen lopen over, to-do-lijsten exploderen en de scheidslijn tussen ons werk en ons privéleven is erg dun geworden.

Bekijk

Pia Callesen: Control Your Thoughts

Als mens zijn we geneigd veel te denken. Jammer genoeg helpt maar een klein deel van de tijd

Bekijk

Els van der Helm: Relearn to Sleep

We doen het vanaf het moment dat we geboren worden en toch worstelen veel mensen er tegenwoordig als

Bekijk

Liz Fosslien & Mollie West Duffy: Embrace Your Emotions

‘Laat je emoties thuis.’ Hier zijn we op getraind, en dit heeft schadelijke effecten. Onderzoek toont aan dat

Bekijk

Emily Esfahani Smith: Find Meaning

Er is een leegte die aan mensen knaagt, volgens psycholoog en filosoof Emily Esfahani Smith. Terwijl we voortdurend

Bekijk

Online colleges

Volg de colleges online via Zoom

De reeks is te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen over het college en het gesprek dat we aansluitend voeren met onze gasten. Alle interviews zijn twee weken lang terug te kijken.

De interviewer

De interviewer van de serie is psycholoog Thijs Launspach. Hij is bekend van de boeken ‘Je bent al genoeg’ en ‘Fokking druk’.

Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog, auteur en keynote spreker. Hij onderzoekt de invloed van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen op onze

Bekijk

Veelgestelde vragen