Emily Esfahani Smith: Find Meaning

  • Collegereeks
  • Online
 Op 16 november schuift psycholoog en filosoof Emily Esfahani Smith bij ons aan voor een live online event! Thijs Launspach interviewt haar over waarom onze zoektocht naar geluk ons ongelukkig maakt en waarom we ons beter kunnen richten op het vinden van betekenis.

Online Evenement

Prijs

€35

Ontdek de vier pijlers voor een zinvol leven

“Geluk komt en gaat. Maar als het leven echt goed is én als het echt slecht gaat, geeft het hebben van betekenis iets om je aan vast te houden.

– Emily Esfahani Smith

Er is een leegte die aan mensen knaagt, volgens psycholoog en filosoof Emily Esfahani Smith. Terwijl we voortdurend worden uitgenodigd om aan ons persoonlijke geluk te werken, verliezen we uit het oog wat er echt toe doet. We moeten ons richten op betekenis!

In dit interview laat Emily Esfahani Smith zien waar we moeten zoeken als we op zoek zijn naar meer betekenis in ons werk en leven. Zingeving is geen esoterisch streven; je hoeft niet naar een ver klooster te reizen of stoffige boekwerken door te bladeren om de geheimen van het leven te ontdekken. Het is iets dat voor iedereen belangrijk en toegankelijk is.

Interviewer Thijs Launspach zal Emily Esfahani Smith vragen naar de relatie tussen geluk en zingeving, waarom zoveel mensen worstelen met het vinden van betekenis in hun werk en wat we kunnen doen om ons leven meer zin te geven. We duiken in de vier pijlers van zingeving die Esfahani Smith heeft geïdentificeerd: ergens bij horen, een doel hebben dat ons motiveert iets aan de wereld bij te dragen, een coherent verhaal over je leven kunnen vertellen en transcendentie. En we helpen je te identificeren wat voor jou het belangrijkst is en hoe je hier meet aandacht aan kan besteden.

Ja, dit kan als neveneffect hebben dat je je gelukkiger gaat voelen op het werk, maar nog belangrijker: het kan je leven meer de moeite waard maken.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 16 november
Tijd: 19:30 – 21:00
Locatie: Online via Zoom
Tickets: € 35, –

Tickets hele serie: neem deel aan de hele vijfdelige serie voor € 95,-!

Bekijk hier de hele serie!

Over de spreker en interviewer

Lees hier meer over Emily Esfahani Smith en over Thijs Launspach, de interviewer van het programma.

Emily Esfahani Smith

In 2013 schreef de psycholoog en filosoof Emily Esfahani Smith een artikel voor de Atlantic: There is more

Bekijk

Thijs Launspach

Thijs Launspach is psycholoog en auteur. Hij heeft een column in het Algemeen Dagblad en aan The School

Bekijk

Online collegereeks

Dit interview maakt deel uit van de serie ‘World-Class Experts on Happiness at Work’

In deze serie vertellen internationaal gerenommeerde experts wat we wel en niet kunnen doen om gelukkiger te worden op het werk. Duik met sprekers als Tony Crabbe, Pia Callesen, Liz Fosslien en Mollie West Duffy in onderwerpen die essentieel zijn voor de kwaliteit van je werkende leven. Bestel een los ticket of ontvang grote korting op de hele serie!

Bekijk de hele serie

Veelgestelde vragen