Retraite: Je leven onder de loep

  • Retraite
  • Welzijn
Tijdens deze retraite neem je je leven onder de loep om te zien waar jij kan groeien. Je gaat op zoek naar oplossingen voor de dingen waar je tegenaan loopt, komt erachter wat eigenlijk best goed gaat en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Je hebt verdiepende gesprekken en verhelderende wandelingen.

De Hoorneboeg, Hilversum

Prijs

€1325-€1450 excl. Btw

Sta een paar dagen stil om vooruit te komen

We besteden in ons leven veel tijd aan het opdoen van kennis om ‘slimmer’ te worden. Vanaf de basisschool worden we volgestopt met ideeën die ons moeten helpen de wereld om ons heen beter te begrijpen. Als het aankomt op het begrijpen van onszelf, en onze relaties met anderen, denken we daarentegen vaak dat het vanzelf moet gaan. Maar ook op het gebied van zelfkennis en emotionele intelligentie is veel te leren als we er de tijd voor nemen!

Programma

Dag 1: Wat betekent emotionele intelligentie voor mij?

Het programma start met een zelfonderzoek naar wat emotionele intelligentie voor jou betekent. Wat hebben je emoties je te vertellen? Je maakt deze dag een ‘zelf-scan’ aan de hand van de vier intelligenties die onder andere auteur Steven Covey ziet als basis voor ieders persoonlijk leiderschap, namelijk je fysieke, mentale, emotionele en spirituele intelligentie. Je verkent tenslotte wat jouw persoonlijke vraag is binnen dit thema.

Dag 2: Op verkenning

Vandaag staan je fysieke en mentale intelligentie centraal. De dag is een afwisseling van inspiraties uit de filosofie en psychologie en verdiepende gesprekken, filosofische meditaties, schrijfopdrachten, wandelingen op de heide en stilte-oefeningen. Je leert deze dag handige tools die je ook thuis kunt toepassen.

Dag 3: Je eigen zingeving

Deze dag sta je stil bij spirituele intelligentie en de relatie daarvan met jouw emotionele kant, oftewel: jouw zingeving. Hoe beïnvloedt dit je emotionele intelligentie? En welke keuzes verbind je daaraan? Je creëert verdieping over wie en wat voor jou belangrijk is én voor wie jij belangrijk bent. Je sluit de retraite af met een oefening waarin je al je inzichten van de afgelopen dagen meeneemt. Je kijkt terug op de geleerde lessen en vooruit om meer de regie te kunnen nemen over je eigen leven.

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

 

Praktische informatie:

  • Prijs: € 1225-€ 1450,- exclusief btw.  De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners. 
  • Voertaal: Nederlands
  • Duur: 3 dagen, check-in: vrijdag om 17:30, check-out: zondag om 12:00
  • Aantal deelnemers: Maximaal 20.
  • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Je ontvangt bij aanvang een reader.
  • Niveau: Er is geen ingangseis.
  • Locatie: Deze retraite vindt plaats op het rustgevende landgoed De Hoorneboeg in Hilversum.
  • Je kan kiezen voor een 1- of 2-persoonskamer. Bij het indelen van de tweepersoonskamers kunnen we niet garanderen dat je met iemand van dezelfde sekse op een kamer ligt.

 

Past deze retraite bij jou?

Je voelt dat het tijd is om even stil te staan bij de koers van je leven: waar word je blij van, waar kan je nog aan werken? Je merkt dat je tegen dingen aanloopt en zou willen leren die patronen te doorbreken. Of je staat voor een grote verandering in je leven, bijvoorbeeld een carrièreswitch of je pensioen en wilt ontdekken wat je daarin zoekt. Je wilt graag meer leren over je emotionele en lichaams-intelligentie en hoe die te versterken. Je vindt het leuk om in gesprek te gaan met anderen en jezelf op momenten te confronteren.

“Ik vond het zo’n ongekend fantastische week! Interessant, geestverruimend. Je komt er als een ander mens vandaan.”

Aartje Teeuwen, oud-deelnemer

Retraites

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Maaltijden

Heerlijk vegetarisch eten

De retraite wordt geheel verzorgd. Je hoeft dus niet na te denken over maaltijden of uitstapjes; je kunt al je denkkracht richten op de belangrijkste vragen van je leven. De vragen die je thuis zo makkelijk vergeet. Je krijgt heerlijk vegetarisch en biologisch ontbijt, lunches en diners.

Veelgestelde vragen