Retraite: Creëer je droombaan

 • Retraite
 • Welzijn
Neem de tijd om eindelijk te onderzoeken wat je gelukkig maakt in je werk. Of je nu twijfelt over je volgende stap, alles wilt halen uit je huidige functie of juist wilt ontdekken of een switch überhaupt wel de juiste keuze voor je is. Na dit weekend ben je een stap dichter bij je droombaan.

De Hoorneboeg, Hilversum

Prijs

€ 1225,- tot € 1450,- Excl. Btw

Hoe vind je voldoening in je werk?

Je bent ongeveer 65.000 uur van je leven aan het werk. Geen wonder dat je er voldoening uit wilt halen. Het idee dat je werk leuk en uitdagend moet zijn, is vandaag de dag vanzelfsprekend. Daadwerkelijk werk hebben dat aan je wensen voldoet, is daarentegen redelijk zeldzaam. Als je eenmaal een aantal jaar aan het werk bent, is het maken van een switch een grote stap. En kan het zelfs voelen als falen. Maar soms is een dramatische verandering niet het antwoord en kan je binnen je functie datgene vinden waaruit je voldoening haalt. Maar wat zorgt dan eigenlijk voor voldoening in je werk? 

Jezelf en de wereld begrijpen

De kans is klein dat je je carrière start met je droombaan. Je baseert je keuzes vaak op de verwachtingen van anderen of op ideeën over wat bepaald werk inhoudt, wat je kan en wat je leuk vindt. Als je eenmaal aan het werk bent, kom je er pas achter dat die functie misschien helemaal niet bij je past. Maar hoe zorg je ervoor dat je wél je droombaan vindt? Om kans te maken op je droombaan, moet je jezelf en de wereld om je heen goed begrijpen. En dat is precies wat je deze retraite gaat doen. 

Creëer je droombaan

Tijdens deze retraite kijk je naar de ideeën die je hebt over werk, waar ze vandaan komen en welke alternatieve ideeën er zijn van onder andere grote filosofen, psychologen en schrijvers. Vervolgens ga je op zelfonderzoek. Je wordt uitgedaagd door oefeningen en intensieve gesprekken met mede-cursisten en de docent. Je eindigt het weekend met praktische tips om te stoppen met dromen over een droombaan en gewoon aan de slag te gaan!

Tijdens deze retraite: 

 • Leer je de waarde en betekenis van werk vanuit verschillende standpunten te bekijken 
 • Onderzoek je het idee wat vaak ‘purpose’ genoemd wordt 
 • Ontdek je bij jezelf wat jou voldoening in werk kan geven 
 • Maak je een stappenplan om daadwerkelijk te werken aan je droombaan 

Praktische informatie:

 • Prijs: € 1225,- tot € 1450,- exclusief btw.  De prijs is inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners. 
 • Voertaal: Nederlands
 • Duur: 3 dagen, check-in: vrijdag om 17:30, check-out: zondag om 11:00
 • Aantal deelnemers: Maximaal 23.
 • Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Je ontvangt bij aanvang een reader.
 • Niveau: Er is geen ingangseis.
 • Locatie: Deze retraite vindt plaats op het rustgevende landgoed De Hoorneboeg in Hilversum. 
 • Je kan kiezen voor een 1- of 2-persoonskamer. Bij het indelen van de tweepersoonskamers kunnen we niet garanderen dat je met iemand van dezelfde sekse op een kamer ligt.

Past deze retraite bij jou?  

Voel je een bepaalde onrust die je niet goed kunt verklaren? Vraag je je af of je een ander carrièrepad moet bewandelen? Of twijfel je of je wel echt het beste uit jezelf haalt? Deze retraite is voor iedere professional die een baan zoekt die voldoening brengt, maar niet precies weet welke baan dat dan is. Dit kan binnen je huidige functie of bedrijf zijn, of juist een hele andere kant op. Ontdek en creëer je droombaan! 

De docent

Deze retraite wordt gegeven door filosoof Lammert Kamphuis.

Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te

Bekijk

“Ik vond het zo’n ongekend fantastische week! Interessant, geestverruimend. Je komt er als een ander mens vandaan.”

Aartje Teeuwen, oud-deelnemer

Retraites

De Hoorneboeg

Tijdens deze retraite verblijf je in Aan de Hei van de Hoorneboeg, een voormalige boerderij met 19 slaapkamers, een grote ruimte voor groepssessies, een huiskamer, een grote woonkeuken, een spa met sauna en een behandelkamer. Naast Aan de Hei staat het hele landgoed tot je beschikking, met wandelmogelijkheden in het Goois Natuurreservaat en op de heide.

Download de brochure

Maaltijden

Heerlijk vegetarisch eten

De retraite wordt geheel verzorgd. Je hoeft dus niet na te denken over maaltijden of uitstapjes; je kunt al je denkkracht richten op de belangrijkste vragen van je leven. De vragen die je thuis zo makkelijk vergeet. Je krijgt heerlijk vegetarisch en biologisch ontbijt, lunches en diners.

Veelgestelde vragen