Persoonlijk leiderschap

  • Leiderschapsprogramma's
  • Werk
A Serious Business Course is een eigenzinnig en diepgaand programma voor het verder ontwikkelen van je emotionele en sociale vaardigheden als professional. Je onderzoekt hoe kritisch denken, spelen en converseren jouw talenten versterken en leert je uitdagingen met vertrouwen te lijf gaan.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 2950,- ex. btw

Over deze business course

  • Leer je met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en wordt je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag
  • Leer je moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen
  • Leer je onverwachte oplossingen te bedenken voor problemen
  • Verhelder je hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé kunt houden
  • Onderzoek je hoe je jezelf wilt presenteren en wat je soms belemmert om dat effectief te doen
  • Herwaardeer je spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten
  • Maak je kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

In dit programma ga je aan de slag met die aspecten van je karakter die jou uniek maken. Je onderzoekt hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten versterken. Je leert meer te vertrouwen op je inzichten en intuïtie, en te bepalen of je op de goede weg zit. En je oefent in het aangaan van waardevolle dialogen en werkelijk luisteren naar anderen. Deze training helpt je barrières makkelijker te overwinnen en uitdagingen met meer focus, vertrouwen en inzicht te lijf te gaan, zodat je de stabiele professional bent waar collega’s en klanten op kunnen bouwen.

 

Je emotionele intelligentie inzetten op de werkvloer

Bij The School of Life geloven we dat emotionele groei cruciaal is voor een succes. Naarmate je verder komt in je loopbaan veranderen de factoren die succes en werkgeluk bepalen. In het begin leun je nog op je kennis, je tomeloze drive en je nieuwsgierigheid.  Vervolgens worden aspecten als visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. Emotionele vaardigheden zijn minstens zo belangrijk als harde skills, zeker in een werkomgeving waar veel verandert. Onderzoek toont aan dat 74% van recruitment managers aangeeft dat ze een hoog EQ belangrijk of heel belangrijk vinden bij hun werknemers.

 

De Ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in ter ondersteuning van de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren. Tijdens dit leiderschapsprogramma volg je in drie maanden een reeks van zes trainingsdagen met een groep van tien tot twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. Tussen de trainingsdagen krijg je beknopte opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving wordt beschreven als rijk, interactief, uitdagend en plezierig.

 

Voor wie?

Je bent een ambitieuze, zelfbewuste professional met HBO- of WO-denkniveau en je wilt graag een stap maken in je professionele ontwikkeling. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring. Je bent zelfsturend, in staat tot zelfreflectie en bent klaar om een stap te maken in je professionele ontwikkeling.

 

Wie gingen jou voor?

Ex-deelnemers van het programma zijn; Duurzaamheidsconsultant, Strategic Marketing Manager, Advocaat, Digital Marketer, Teamlead Customer Success.

 

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-daags leiderschapsprogramma
Tijdsduur: 7,5 uur per dag, inclusief 1 uur pauze.
Studielast: Naast de bijeenkomsten, wordt je gevraagd ca. 1 uur per week te besteden aan een huiswerkopdracht.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor dit programma.
Niveau: Iedereen die zichzelf wil uitdagen en dieper wil gaan nadenken over zijn/haar relatie tot werk, kan meedoen aan dit programma.
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs: € 2950,- (excl. 21% btw). Indien je werkgever de training betaalt, neem dan contact op via [email protected] voor een factuur.
CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

 

Lesdata

Startdatum donderdag 20 april 2022

20 april 2023 | 9:30 – 17:00
Self-Awareness & Personal Goals
11 mei 2023 | 9:30 – 17:00
Conversations & Confrontations
1 juni 2023 | 9:30 – 17:00
Resilience & Work-life
15 juni 2023 | 9:30 – 17:00
Critical Thinking & Playfulness
29 juni 2023 | 9:30 – 17:00
Presence & Influence
13 juli 2023 | 9:30 – 17:00
Purpose, Relations & Focus

Startdatum donderdag 21 september 2023

21 september 2023 | 9:30 – 17:00
Self-Awareness & Personal Goals
5 oktober 2023 | 9:30 – 17:00
Conversations & Confrontations
26 oktober 2023 | 9:30 – 17:00
Resilience & Work-life
16 november 2023 | 9:30 – 17:00
Critical Thinking & Playfulness
30 november 2023 | 9:30 – 17:00
Presence & Influence
14 december 2023 | 9:30 – 17:00
Purpose, Relations & Focus

Startdatum donderdag 10 november 2023

10 november 2023 | 9:30 – 17:00
Self-Awareness & Personal Goals
17 november 2023 | 9:30 – 17:00
Conversations & Confrontations
1 december 2023 | 9:30 – 17:00
Resilience & Work-life
15 december 2023 | 9:30 – 17:00
Critical Thinking & Playfulness
19 januari 2024 | 9:30 – 17:00
Presence & Influence
2 februari 2024 | 9:30 – 17:00
Purpose, Relations & Focus

Verder lezen Minder informatie

Lori Verlaan

Lori Verlaan is trainer, docent, coach en ondernemer. Ook werkt ze als systemisch coach in de context van familie- en organisatieopstellingen. Met haar open houding en nieuwsgierigheid in mensen is ze in staat een veilig leerklimaat te scheppen waarin mensen optimaal over zichzelf kunnen leren. Ze is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek met een specialisatie in Kritische Organisatie en Interventiekunde.

Gijs Deckers

Gijs Deckers

Gijs is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

Wicher Schols

Wicher Schols

Wicher Schols is trainer en organisatiecoach en auteur van De gouden gespreksgids, voor elke ongemakkelijke situatie.  Hij is gespecialiseerd in interpersoonlijke communicatie en talentontwikkeling en met zijn open houding en scherpe, analytische blik haalt hij het beste uit de professionele mens. Hij heeft voor The School of Life talloze trainingsprogramma’s ontwikkeld en gegeven, waaronder de workshops De kunst van het gesprek en Leren confronteren. Sinds 2019 geeft Wicher als Head of Faculty sturing aan alle docenten en trainers van de The School of Life Amsterdam. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Contact

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of dit programma iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar [email protected] Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Maak een belafspraak
Deelnemers over Persoonlijk leiderschap

“Ik ben dit programma ingestapt met een cruciale vraag, waarvan het antwoord bepalend zou zijn of ik zou blijven werken bij de organisatie waar ik zit. Dankzij dit programma heb ik iets tastbaars gecreëerd, die het wederzijds geloof in elkaar enorm heeft versterkt.”

“Het programma heeft mij in een snelkookpan van persoonlijke ontwikkeling gegooid. Veel van wat ik wel wist, heb ik in de sessies concreet gemaakt voor mezelf. Ik ervaarde meerdere keren de welbekende ‘klik’ waarbij ik iets rationeels ineens ook echt voelde. Ik ben belangrijke dingen in mijn leven anders gaan doen!”

“Ik heb enorm genoten van de inhoud dit programma, de docenten en de deelnemers. Het programma heeft mij veel geleerd over kalmte, effectief zijn en daarbij mijn perfectionisme iets minder serieus te nemen”

Bedrijfsaanmelding

Een team aanmelden

Wil je voor je bedrijf een team aanmelden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.

Mijn bedrijf aanmelden

Veelgestelde vragen