Hoe cultuur je leven kan veranderen

  • Cultuur
  • Zelfkennis
Wat is cultuur eigenlijk en hoe kan je ervan leren? Tijdens deze class koppelen we een breed scala aan culturele meesterwerken aan onze eigen dilemma’s en problemen op het gebied van liefde, werk en de maatschappij.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€55

Tickets available

Iets meer over de inhoud

Is het je weleens overkomen dat je in een museum bent en geen idee hebt waar je naar moet kijken? Je ziet dat het allemaal knap gemaakt is, leest een paar bordjes, vindt een paar schilderijen best wel mooi en gaat dan weer verder. Dat wat wordt beschouwd als het hoogtepunt van de menselijke beschaving, lijkt niet echt voor jou bestemd.

Wanneer we met een ietwat andere houding een schilderij, maar ook muziek, films of boeken tegemoet treden, komen we erachter dat het wel degelijk voor ons is gemaakt. In deze class leren we hoe cultuur ons meer inzicht kan geven in ons eigen leven. We behandelen onder andere:

  • Hoe je je eigen emotionele leven verbetert met behulp van cultuur.
  • Hoe je dichter bij jezelf en anderen komt met behulp van cultuur, en hoe je zo meer empathie ontwikkelt.
  • Hoe je troost haalt uit cultuur.

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is filosoof en schrijver. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie. Vorig jaar publiceerde hij: ‘De wereld omgekeerd – Hoe de filosofie je helpt goed om te gaan met het kwaad’.

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes