Authentiek leiderschap

  • Leiderschap
Ontdek wat authentiek leiderschap voor jou betekent, leer hoe je je dieper verbindt met je team en bespreek jouw ervaringen met andere leiders. Aan het eind van dit leiderschapsprogramma geef je leiding op de manier die bij jou past.

Frederiksplein Amsterdam

Prijs

€ 3450,- ex. btw

Waar sta jij als leider voor?

Leidinggeven vraagt vandaag de dag een andere aanpak dan enkele jaren geleden. Teams en individuen zijn op zoek naar verbinding, enthousiasme en autonomie. Maar er is niet één vorm van leidinggeven. Als leider heb je de vrijheid om te kiezen voor de vorm die bij jou past. Daarom is het essentieel jezelf goed te kennen. Waar sta jij voor? Wat is de impact die jij wilt hebben op je omgeving? En wat heb je nodig om jezelf te zijn als leider?  

Word de leider die je wil zijn 

Tijdens dit leiderschapsprogramma krijg je de handvaten om jezelf te positioneren als de inspirerende, toegankelijke of krachtige leider die jij wil zijn. Onder begeleiding van ervaren docenten duik je in de uitdagingen van het leiderschap. Hoe ga je om met cultuur en verandering? Hoe ondersteun je talentontwikkeling? En hoe creëer je een verbonden groepsgevoel? Na dit programma ken jij jouw vorm van authentiek leiderschap en kan je teams begeleiden tijdens elke uitdaging. 

Tijdens dit leiderschapsprogramma

  • Verken je jouw persoonlijke visie op leiderschap
  • Leer je hoe je vanuit die visie je team en stakeholders inspireert
  • Ga je samen met andere deelnemers aan de slag met cases
  • Leer je hoe je je dieper verbindt met je teamleden
  • Onderzoek je de balans tussen het bieden van veiligheid en het uitdagen van je teamleden
  • Leer je hoe je binnen en buiten je team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie

Ontwikkel authentiek leiderschap

In vijf intensieve dagen, verspreid over 4 maanden, ontdek je wat authentiek leiderschap voor jou betekent. Dit doe je samen met een groep van tien tot vijftien leiders uit verschillende sectoren. Je krijgt uitdagende opdrachten om je ervaring te verdiepen. 

Het programma

Dag 1: Terug naar je basis
We beginnen met de basis. Waar werd jij als kind blij van en hoe uit dat zich in je werk? En wat maakt volgens jou een goede leider? Vanuit daar onderzoek je wat voor leider jij wilt zijn.

Dag 2: Jezelf onderzoeken als leider
Goede leiders weten niet alleen waar ze voor staan, ze weten ook wie ze ten diepste zijn. Wat zijn jouw sterke en zwakke kanten? En wat zijn eigenschappen van anderen waar jij (onbewust) een oordeel over hebt? Je verkent je innerlijke criticus en leert jezelf nóg beter kennen.

Dag 3: Balans vanuit het midden
Aan de hand van het inclusieve model van aandacht onderzoeken we waar jouw aandacht ligt. Wat zet je als leider vaak in en waar liggen de kansen om je te ontwikkelen? Ook kijken we naar de subpersonen die er in jou zitten en ontdek je hoe je samenwerkt met jouw tegenpool.

Dag 4: Leidinggeven in verbinden
Door middel van teamopstellingen duiken we tijdens dag vier in de kracht van verbinding. Welke vijf systemische lagen komen hierbij kijken? En welke patronen, blokkades en bewegingen spelen er in jouw werkveld?

Dag 5: Beweging maken vanuit jouw plek
De laatste dag komt alle kennis samen. Je blikt terug op wat je hebt geleerd, welke stappen je hebt gezet en je kijkt vooruit naar wie jij wilt zijn als leider. Wat heb je nog te doen?

 

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Weten of dit leiderschapsprogramma iets voor jou is?

 

Past authentiek leiderschap bij jou?

Ben jij een ambitieuze en zelfbewuste leider? En wil je werken aan het versterken van jouw leiderschapsstijl? Authentiek leiderschap is voor leidinggevenden met minimaal vijf jaar leiderschapservaring. Je bent klaar om in de spiegel te kijken en stappen te maken in je persoonlijke ontwikkeling.

Wil je het programma aanvullen? Dat kan met twee verdiepende coachingsgesprekken.

 

Op een rij

Prijs: €3450,- exclusief btw
Betaalt je werkgever dit programma? Neem dan contact op met [email protected] voor een factuur.
Voertaal: Nederlands.
Duur: 5 dagen van 9.30 tot 17.00 uur, inclusief heerlijke verzorgde lunches
Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54 in Amsterdam.
Tip: Reis het met OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam.
Aantal deelnemers: Maximaal 15
Studielast: Naast de lesdagen, krijg je opdrachten mee om op je werk en thuis uit te voeren. Dit kost je ongeveer 1 uur per week.
Studiemateriaal: Bij aanvang en tijdens het programma ontvang je verschillende werkboeken voor de modules en workshops.
CRKBO: The School of Life staat in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Lesdata komende editie

Bekijk hieronder de lesdata van de komende edities

Najaarseditie
3 oktober, 17 oktober, 7 november, 28 november en 12 december. Elke sessie is van 9:30 uur tot 17:00 uur

Wintereditie
13 december, 17 januari, 7 februari, 7 maart en vrijdag 28 maart. Elke sessie is van 9:30 uur tot 17:00 uur

Voorjaarseditie 2025
10 april, 24 april, 22 mei, 5 juni en 19 juni. Elke sessie is van 9:30 uur tot 17:00 uur

Deelnemers over Authentiek Leiderschap

“Heb dit programma als zeer geslaagd ervaren. Heeft inzichten opgeleverd die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Door de stof wordt een spiegel voorgehouden die aanzet tot nadenken en actie. Mede geholpen door de aanpak van de docenten! Ook de groep bleek goed op elkaar afgestemd: is van meerwaarde.”

“Veel ruimte voor persoonlijk aandacht. Gijs en Christianne hebben beide hun eigen (complementaire) insteek. Het hele programma heeft mijn verwachtingen op meerdere manieren overklast. Ik zal dit programma actief aan andere aanraden.”

De docenten van deze opleiding

Dit leiderschapsprogramma wordt verzorgd door Christianne Leenhouts en Gijs Decker. Christianne is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC. Gijs is filosoof, psycholoog en trainer. Hij ontwikkelde programma’s voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Samen vormen de twee een gouden duo.

Christianne Leenhouts

Christianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze

Bekijk

Gijs Deckers

Gijs is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij

Bekijk

Contact

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of dit programma iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door te mailen naar [email protected] of een gesprek in de agenda te plannen. Tijdens dit gesprek adviseren we je over welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Plan een online afspraak in de agenda

“Een leider is op zijn best als mensen nauwelijks doorhebben dat zij er is. Als het werk gedaan, het doel bereikt is, dan zullen ze zeggen: we hebben het zelf gedaan.”

Lao-Tse

Veelgestelde vragen