A Serious Business Course

  • Business Course
  • Werk
  • Zelfkennis
A Serious Business Course is een eigenzinnig en diepgaand programma voor het verder ontwikkelen van je emotionele en sociale vaardigheden als professional. Je onderzoekt hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten versterken en je uitdagingen met vertrouwen te lijf gaan.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Totaal

€2950

Tickets Beschikbaar

Over deze business course

Bij The School of Life weten we dat emotionele ontwikkeling cruciaal is voor professioneel succes. Want naarmate je verder komt in je loopbaan wordt er steeds meer een beroep gedaan op die bijna ongrijpbare kwaliteiten die we ‘emotionele intelligentie’ noemen. Hoe staat het met je zelfkennis? Ken je jouw drijfveren en talenten? Kun je met collega’s een sfeer van vertrouwen opbouwen? En ben je in staat jouw ideeën helder te verwoorden en over te brengen? Vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt, maar die het onderzoeken meer dan waard zijn. Want inzicht in jezelf geeft je niet alleen stevige handvaten om verder te komen, het levert je ook ontzettend veel energie en plezier op.

 

 

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens A Serious Business Course volg je in drie maanden tijd een cursus bestaande uit zes dagprogramma’s met een groep van tien tot maximaal twintig deelnemers uit diverse sectoren van de maatschappij. In de tijd tussen de programmadagen, krijg je beknopte opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig.

 

Resultaten van A Serious Business Course

  • Je leert met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en wordt je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.
  • Je leert moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
  • Je leert onverwachte oplossingen te bedenken voor problemen.
  • Je verheldert hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé kunt houden.
  • Je onderzoekt hoe je jezelf wilt presenteren en wat je soms belemmert om dat effectief te doen.
  • Je herwaardeert spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer te genieten.
  • Je maakt kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken.

 

Lees de brochure (opent pdf).

Voertaal: Nederlands
Soort: 6-daagse Business Course
Tijdsduur: 7,5 uur per dag, inclusief 1 uur pauze
Studielast: Naast de bijeenkomsten, word je gevraagd ca. 1 uur per week te besteden aan een huiswerkopdracht.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze course.
Niveau: Iedereen die zichzelf wil uitdagen en dieper wil gaan nadenken over zijn/haar relatie tot werk, kan meedoen aan deze course.
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Corona-maatregelen: Er wordt voor gezorgd dat deelnemers 1,5 meter afstand kunnen houden tijdens de business course. Wanneer een of meerdere dagen van de course niet door kunnen gaan, worden deze verzet.
Tickets
Prijs: € 2950,- (excl. 21% btw, incl. lunches)
CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
Btw-vrijstelling: Als je dit programma boekt vanuit een organisatie die vrijgesteld is van btw, hoeven we geen btw in rekening te brengen. Neem contact op via [email protected] voor een factuur zonder btw.

 

Lesdata

Startdatum donderdag 22 september 2022

22 september 2022 | 9:30 – 17:00
Self-Awareness & Personal Goals
6 oktober 2022 | 9:30 – 17:00
Conversations & Confrontations
3 november 2022 | 9:30 – 17:00
Resilience & Work-life
17 november 2022 | 9:30 – 17:00
Critical Thinking & Playfulness
1 december 2022 | 9:30 – 17:00
Presence & Influence
22 december 2022 | 9:30 – 17:00
Purpose, Relations & Focus
1 coachingsgesprek op afspraak

Startdatum vrijdag 4 november 2022

4 november 2022 | 9:30 – 17:00
Self-Awareness & Personal Goals
18 november 2022 | 9:30 – 17:00
Conversations & Confrontations
9 december 2022 | 9:30 – 17:00
Resilience & Work-life
23 december 2022 | 9:30 – 17:00
Critical Thinking & Playfulness
27 januari 2023 | 9:30 – 17:00
Presence & Influence
10 februari 2023 | 9:30 – 17:00
Purpose, Relations & Focus
1 coachingsgesprek op afspraak

Verder lezen Minder informatie
Gijs Deckers

Gijs Deckers

Gijs is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

Wicher Schols

Wicher Schols

Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN-AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.  

 

Voor wie?

A Serious Business Course is voor zowel medewerkers als zzp’ers geschikt die hun persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen. Het is gericht op mensen met minstens vijf jaar werkervaring. Het is voor iedereen die begrijpt dat emotionele vaardigheden essentieel zijn in zijn/haar werk én dat deze te ontwikkelen zijn! Heb je een leidinggevende rol? Kijk dan ook naar Reinventing Leadership.

Verder lezen Minder informatie

Contact

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of deze business course iets voor jou is en wil je meer weten? Maak dan een bel-afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek door een mailtje te sturen naar [email protected] Tijdens dit gesprek kunnen we je adviseren welk programma het beste aansluit bij jouw behoeftes op basis van je situatie, vragen en gewenste ontwikkeling.

Maak een belafspraak
Deelnemers over A Serious Business Course

“Deze business course is anders dan alle andere business courses die ik ooit heb gevolgd! De vernieuwende en open-minded insteek is uniek. Het maakt dat je echt tot de kern bij jezelf gaat, jezelf beter leert kennen en tools en handreikingen aangereikt krijgt om datgene wat echt in jezelf leeft beet te gaan pakken.”

“Het programma heeft mij in een snelkookpan van persoonlijke ontwikkeling gegooid. Veel van wat ik wel wist, heb ik in de sessies concreet gemaakt voor mezelf. Ik ervaarde meerdere keren de welbekende ‘klik’ waarbij ik iets rationeels ineens ook echt voelde. Ik ben belangrijke dingen in mijn leven anders gaan doen!”

“Wicher en Gijs zijn intelligente, grappige en vooral hele fijne coaches/trainers/docenten die elkaar perfect aanvullen en ook echt de ruimte nemen om iedereen precies te bieden wat er nodig is.”

Bedrijfsaanmelding

Een team aanmelden

Wil je voor je bedrijf een team aanmelden? Stuur dan een e-mail naar [email protected] onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.

Mijn bedrijf aanmelden

Veelgestelde vragen