Esther Perel over Liefde

Na lang wachten is de geweldige Esther Perel op zondag 24 oktober te gast bij The School of Life Amsterdam! De wereldberoemde relatietherapeut spreekt over liefdesrelaties en erotische intelligentie in een interactief programma in Het Concertgebouw. Perel deelt haar geniale inzichten van de afgelopen 20 maanden met ons en verbindt ze aan haar tijdloze ideeën over een spannend en duurzaam liefdesleven.

De liefdesrelatie, of onze relatie tot liefde, is misschien wel het meest complexe en uitdagende onderdeel van ons leven. We kunnen soms niet mét, en vaak ook niet zónder de ander. Maanden lang voornamelijk thuiszitten, samen of juist alleen, heeft het er voor veel mensen niet eenvoudiger op gemaakt. Waar zijn we nu naar op zoek? Wat maakt dat mensen zo verschillend omgaan met liefde? Wat is de invloed van onze opvoeding op onze relaties? Hoe verhouden de spanning van erotiek en seks zich tot de behoefte aan veiligheid en geborgenheid? En wat zijn de sleutels voor een geslaagd liefdesleven? Bijna iedereen stelt zichzelf dit soort vragen over de liefde: het is tijd om de expert aan het woord te laten!

Esther Perel ontwikkelde een aantal fantastische inzichten die helpen ons liefdesleven mooier, spannender en betekenisvoller te maken. Door het geven van duizenden sessies relatietherapie ontdekte ze universele principes achter succesvolle relaties - met de ander én met jezelf. Op 24 oktober neemt ze ons mee langs de succesfactoren voor een lévend liefdesleven en leert ze ons met haar befaamde energie, wijsheid en humor dat alles in liefde draait om ‘alivess’. Erotiek is ook zelfzorg, vreemdgaan niet per se verwerpelijk, spanning en veiligheid zijn elkaars metgezellen, rituelen en routine essentieel en mythes over liefde vaak een afleiding van de realiteit. Hoe houden we het plezier, de humor en de levendigheid in ons liefdesleven? Hoe maken we er het mooiste van?!

In het eerste grote fysieke event dat wij weer met The School of Life organiseren, hadden we ons geen mooiere gastspreker dan Esther Perel kunnen voorstellen.

Over Esther Perel

Esther Perel is wereldwijd een van de grootste experts in moderne liefdesrelaties. Miljoenen fans lazen haar boeken in 25 talen, verrijkten zich met haar talks en haar verschillende podcastseries behoren tot de populairste ter wereld.

Perel brak door met haar eerste New York Times bestseller ‘Mating in Captivity: Unlocking Erotic Intelligence’. Later startte ze een podcast vanuit een volstrekt origineel idee: live eenmalige relatietherapiesessies opnemen en voorzien van commentaar door haarzelf. Deze briljante vondst legden miljoenen stellen en singles eerder op bed om nog even naar de podcast ‘Where Should we Begin?’ te luisteren. Haar tweede boek was opnieuw spot on. Dit keer verdiepte ze het taboe van ontrouw in relaties en deelde ze een pleidooi voor een genuanceerde kijk hierop. ‘The State of Affairs: Rethinking Infidelity’ werd opnieuw een NYT-bestseller. In 2019 lanceerde ze een nieuwe podcast ‘How's Work,’ waarin ze haar inzichten toepast op een voor haar nieuw terrein: relationele intelligentie in organisaties.

Perel heeft een bijzonder levensverhaal en dat wordt weerspiegeld in haar werk als therapeut met koppels. Haar multinationale afkomst (ze spreekt negen talen vloeiend!) heeft haar gevormd in haar psychotherapeutische benadering van liefde en erotiek. Haar eclectische 'body of knowledge’ is gebaseerd op het werk van Scheinkman, Minuchin, en Wachtel en is een combinatie van actiegerichte en inzichtgeoriënteerde technieken. Ze baseert zich verder op onder meer systeemtheorie, feminisme, psychoanalyse en psychodrama.

Praktische informatie

Datum: Zondagavond 24 oktober, 2021
Deuren open: 18:50
Tijd: 19:30-21:00
Taal: Nederlands
Locatie: Het Concertgebouw, Amsterdam

Tickets

De ticketverkoop verloopt via Het Concertgebouw.

  • Rang 1: Zaal links/rechts (€99, exclusief €2,50 servicekosten)
  • Rang 2: Balkon (€69, exclusief €2,50 servicekosten)
  • Rang 3: Podium (€49, exclusief €2,50 servicekosten)

Contact

Heb je vragen over het boeken van je ticket? Neem dan contact op met Het Concertgebouw door te mailen naar contact@concertgebouw.nl. Doordeweeks zijn ze tussen 10:00 en 17:00 ook telefonisch te bereiken op: 020 671 83 45. Heb je inhoudelijke vragen? Stuur dan een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com

Corona

Om alles veilig te laten verlopen deze avond, moet iedereen bij aankomst een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs laten zien. Een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag en een herstelbewijs dienen allemaal als coronatoegangsbewijs. Let op: een negatieve testuitslag wordt alleen geaccepteerd als deze minder dan 24 uur oud is en via Testen voor Toegang is verkregen. Ook verzoeken we je een mondkapje te dragen als je je binnen het gebouw verplaatst. Bekijk de richtlijnen van Het Concertgebouw hier.

Op dit moment verkopen we 2/3 van de plekken in de zaal. Mocht het programma wegens nieuwe coronamaatregelen geannuleerd worden, ontvang je volledige restitutie. 

Boek je ticket via Het Concertgebouw:

Klik hier om tickets te boeken

Esther Perel spreekt ook bij ons over werk! 

Koop je tickets voor
Esther Perel over Liefde

Van € 49,- tot € 99,-

wat:
Special event
wanneer en waar:
  • zo 24 okt 2021 19:30 - 21:00
    Het Concertgebouw