Uit je hoofd, in je lijf

 • Professionele training
 • Werk
Tijdens deze training leer je de focus naar jouw lichaam te brengen en onbehulpzame gedachten los te laten. Je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je werkdag en je carrière vorm wil geven.

Vijverschie, Delft

Prijs

€ 825,- ex. btw

STAP-tickets te bestellen tot 30 juni

Ontspannen op werk

In deze training leer je:

 • Je eigen lichaam beter te begrijpen
 • Je behoeften en grenzen te herkennen
 • Makkelijker contact te maken met je intuïtie
 • Beter om te gaan met spanning tijdens werkdagen

Wanneer we hard aan het werk zijn, zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Zo kan een werkdag soms zo voorbijvliegen en vergeten we dat we honger hebben, dat we naar het toilet moeten of dat we behoefte hebben aan een pauze; we gaan soms door terwijl we doodmoe zijn.

Doordat je constant signalen mist, raak je het contact met jezelf kwijt en ontstaan er vaak lichamelijke klachten zoals moeheid, rugpijn, oorsuizen of hoofdpijn. Wanneer klachten en problemen toenemen kan er nog minder ruimte komen voor de ontspanning, het plezier en de bevlogenheid waar je op je werk naar streeft. Vaak proberen we dit op te lossen door nog meer te gaan denken. Maar dit brengt weinig verandering. Om het beste uit jezelf te kunnen halen op je werk, maar ook in je privéleven, is de verbinding tussen je hoofd en je lijf essentieel.

Programma

Dag 1

 • Introductie
 • Fysieke oefeningen om lichaamssignalen te herkennen
 • Introductie in Mindfulness
 • Werken met de ademhaling
 • Onderscheiden van lichaamssignalen, emoties en gedachten

Na de eerste trainingsdag krijg je een aantal oefeningen (via een audio-bestand) mee om in de tussentijd zelf thuis te kunnen oefenen.

 

Dag 2

 • Verwerken van de leerpunten uit dag 1 en de oefeningen in de tussentijd
 • Verdieping van Mindfulness
 • Lessen en oefeningen uit de Yoga traditie
 • Focussen: een methode waarmee je leert verbinding te maken tussen je hoofd en je lijf
 • Vertalen naar een concreet actieplan in de praktijk
Verder lezen Minder informatie

Praktische informatie

Duur: 2 dagen op locatie
Aantal deelnemers: Maximaal 15
Prijs: € 999 inclusief btw
Voertaal: Nederlands
Locatie: Vijverschie, tussen Rotterdam en Delft
Bereikbaarheid:  De Vijverschie is een geweldige locatie midden in polder tussen Rotterdam en Delft. Gemakkelijk te bereiken vanaf Delft Campus en OV fiets of met auto.
Parkeertip: Je kan naast de locatie en aan de Schie parkeren.
Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Wel krijg je ideeën en technieken mee die je na de training kan gaan uitproberen en toepassen in je werk.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze training, je krijgt van ons bij aanvang een reader.
Niveau: Er is geen ingangseis.
NRTO-keurmerk: Wij hebben het NRTO-keurmerk. De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de brancheorganisatie voor trainen en opleiden en keurt private instellingen volgens acht kwaliteitseisen.
STAP: Deze training komt in aanmerking voor het STAP-budget. De tickets zijn te bestellen tot 30 juni 16:00

Voor wie is deze training?

Heb jij last van kleine kwaaltjes zoals rugpijn, spierspanning, oorsuizen, hoofdpijn of moeheid? Stap je er telkens weer overheen maar merk je dat het je beperkt in je dagelijkse werkzaamheden? Deze training is ontwikkelt voor de professional die ziet dat beter leren luisteren naar het lijf kan helpen om fit en vitaal te zijn (of worden) en hier graag een eerste stap in wilt nemen. 

De docent van de training

Deze training wordt verzorgd door een van onze topdocenten: Inge Dessing.

Inge Dessing

Inge Dessing is arbeids- en organisatiepsycholoog, coach en trainer. In haar werk brengt zij mensen en teams in beweging door te

Bekijk

Locatie

De Vijverschie

Een buitenplaats voor creatieve kwartiermakers, koplopers in pak en wakkere wereldverbeteraars. Waar je je hoofd kan vullen. Of leegmaken. Waar tijd is om dingen te laten landen. Of juist opstijgen. Waar je samenkomt om te leren. En te verleren. Net geen eiland, wel een weiland.

Bekijk de Vijverschie!

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen