Blijvende liefde

  • Relaties
Wil jij weten hoe je voorkomt dat de liefdesvlam dooft? Wil je beter worden in het geven en ontvangen van liefde? Reine Rek neemt je op ontdekkingstocht langs de zes meest belangrijke vaardigheden voor blijvende liefde.

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€59

Iets meer over de inhoud

“Na een periode van intense liefde is het onvermijdelijk dat de vlam langzaam dooft.” Dit hoor je maar al te vaak. Gelukkig hoeft het niet waar te zijn!

In deze les behandelen we zes belangrijke vaardigheden voor blijvende liefde. Je leert:

  • Beter communiceren, lesgeven én leren.
  • Hoe je stopt met mokken.
  • De ander dichterbij te laten komen.
  • Je verwachtingen te begrijpen en, zo nodig, bij te stellen.
  • Troost te vinden.
  • In te zien welke rollen jij speelt en wat je hierin kan veranderen.
  • Omgaan met seksuele verschillen en ongemakkelijke verlangens.

Wij denken dat we soms iets te snel de hoop opgeven als het op liefde aankomt. We gaan aan de slag met het idee dat liefde niet alleen een gevoel is, maar een vaardigheid die je kunt oefenen en waar je beter in kunt worden.

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 2,5 uur
Voorbereiding: geen

Reine Rek stelt een levensvraag

Reine Rek

Reine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.    

Classes (2,5 uur)

Ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton

De classes van The School of Life gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Deze ideeën worden ingezet voor jouw persoonlijke ontwikkeling en om je te helpen met de grote vragen in het leven. Een combinatie van les, reflectie en gesprek met maximaal 30 personen.

Naar alle classes