The School of Life is er voor wat je op school niet leerde

Je hebt van alles geleerd op school. De data van veldslagen, de hoofdsteden van landen, de stelling van Pythagoras. Maar veel van de onderwerpen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen, zijn nooit aan bod gekomen. Met wie moet je een relatie beginnen? Wat voor werk past bij je? En hoe vind je betekenis in je leven?

Lees meer

We leren niet voor school, maar voor het leven.” 

Seneca

 

artikel

Liefde is best ingewikkeld

“En ze leven nog lang en gelukkig.” In de praktijk gaat het toch vaak net wat anders. We zijn namelijk met een ander samen. En die altijd anders dan wij. Hoe leren we deze ander net wat beter te begrijpen?

artikel

De meeste droombanen zijn bedrog

We dromen allemaal weleens van die ene perfecte baan. Daarnaast willen we ook een druk en sociaal leven. Maar uiteindelijk komen we er niet onderuit: we moeten keuzes maken.

artikel

Grote mensen doen ook maar wat

Bij vele uitdagingen in ons leven worden we verlamd door de gedachte dat mensen zoals wij niet goed genoeg zijn. Maar uiteindelijk blijkt dat iedereen maar wat aan het aanrommelen is.

Terug naar school

Online opleiding: Leer jezelf kennen

Ga twaalf weken lang terug naar school voor de lessen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen! In deze online opleiding brengen we het beste van ons curriculum samen in één onvergetelijk programma.

Meer info en tickets

Collegereeks, Online

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren: Europese renaissance

Da Vinci, Michelangelo, Donatello, Sofonisba en Dürer: giganten uit misschien wel de belangrijkste periode uit de kunstgeschiedenis. Waarin schuilt het geheim van de renaissance, de wedergeboorte van een artistieke hoogcultuur waarin prestaties werden geleverd die eeuwenlang onmogelijk leken?

Datum2022-10-18
Locatie
Prijs€199

uitgelicht

Boek: Wat je op school niet hebt geleerd

Ben je meer een lezer? Bestel dan ons nieuwe boek: Wat je op school niet hebt geleerd. Een verzameling van essentiële lessen die nodig zijn om écht te leven. Het boek is onder andere verkrijgbaar in onze flagship store op het Frederiksplein in Amsterdam.

Lees meer