Welk type programma’s biedt The School of Life aan? 

The School of Life ontwikkelt programma’s om meer voldoening uit het leven te halen. Je leert dingen die je niet op school leerde; kennis die je verder helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Op basis van ideeën uit de filosofie, psychologie en kunst helpt The School of Life je op weg naar meer zelfkennis, kalmte, veerkracht en verbinding. De programma's bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. 

Classes

De classes van The School of Life zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. Classes duren 2,5 uur, worden zowel online als offline aangeboden en elk programma biedt ruimte aan maximaal 30 deelnemers.

Intensives

Tijdens onze intensives ga je een dag intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van de volgende levensthema's: kalmte, liefde, werk en emotionele intelligentie.  

Collegereeksen/Crash Courses

Verdiep je tijdens onze reeksen in heldere ideeën voor het dagelijkse leven. Volg 5 weken, 10 weken of een heel jaar lang colleges over filosofie, psychologie en kunsten.

Professional

The School of Life heeft Professional Workshops van een halve of hele dag en Business Courses ontwikkeld over emotionele intelligentie die jou helpen je werk naar een hoger niveau te brengen én er meer voldoening mee te ervaren. 

Jaaropleiding

Dompel je een jaar lang onder in de grootste ideeën of belangrijkste kunstwerken uit de geschiedenis, onder leiding van de allerbeste docenten. Elke week volg je samen met andere gemotiveerde deelnemers een college. Daarnaast krijg je teksten, opdrachten en tips mee om je verder in het onderwerp te verdiepen. Kies zelf hoeveel tijd je er buiten de colleges aan wilt besteden. Geen tentamens of verplichtingen, wel veel kennis en plezier! Zie hier meer over de Jaaropleiding.

Special Events

In gesprek met een toonaangevende spreker. Denk aan topdenkers als Frans de Waal, Jane Goodall, Martha Nussbaum, Alain de Botton, Dick Swaab en Esther Perel. Maar ook schrijvers als Ruby Wax, Tony Crabbe, Elizabeth Gilbert, David Allen en Griet Op de Beeck. Interessante denkers die de mooiste ideeën, grootste dromen en wijze lessen delen. Lees hier meer over onze Special Events.

Retraites

Een paar dagen ertussenuit om je volledig onder te dompelen in het thema. Onze retraites vinden plaats op landgoed De Hoorneboeg, vlakbij Hilversum. Een Culturele Buitenplaats met een lange traditie van reflectie.

Benieuwd naar het online aanbod? Check het hier.

Hoe komen de programma’s tot stand?

Het programma - de onderwerpen en inhoud van de classes en events - van The School of Life Amsterdam komt tot stand in afstemming met The School of Life Londen. We programmeren dus alleen programma’s die volledig vanuit The School of Life zijn ontwikkeld.

Waar vind ik informatie over mijn geboekte programma?

Tijden en locatie van het geboekte programma vind je op het e-ticket (deze kun je via de bevestigingsmail downloaden), of op de pagina van het betreffende programma (zie agenda). Check altijd goed of het programma online of offline plaats vindt.

Het programma waar ik heen wil is uitverkocht. Kan ik op een wachtlijst?

Nee, The School of Life werkt niet met wachtlijsten. Houd de website www.ticketswap.nl in de gaten. Hier kun je op een veilige manier tweedehands tickets overkopen. Met uitzondering van de special events worden onze programma’s meestal op meerdere data gegeven, dus houd de agenda goed in de gaten voor nieuwe data.

Worden er opnames van classes of Special Events gemaakt die ik achteraf kan terugkijken?

Bij offline programma’s worden geen opnames gemaakt. 

Bij sommige online programma’s is er de mogelijkheid het event terug te kijken. Hiervoor kun je een speciaal ticket bestellen incl. terugkijk-optie. Je vindt deze tickets in de ticket-box onderaan de pagina van het event.

Heb je een terugkijk-optie besteld? De link naar de opname ontvang je in een aparte email tot maximaal 12 uur na het evenement. Let op! Deze e-mails komen vaak in spamfolders terecht.

Bij andere online programma’s is het helaas niet mogelijk om de beelden achteraf terug te kijken.

Ik heb een suggestie voor een programma. Wat kan ik hiermee doen? 

Leuk dat je ons wilt helpen met je feedback. We streven altijd naar de hoogste kwaliteit en stellen het dan ook op prijs als je suggesties of verbeterpunten met ons deelt. We nemen je mening mee tijdens onze evaluaties over het betreffende programma. 

Doorgaans krijg je na afloop van een programma een evaluatieformulier per mail toegestuurd waar je je feedback in kwijt kunt. Mocht dit niet het geval zijn of heb je een ander idee voor een programma? Neem dan contact met ons op via: amsterdam@theschooloflife.com

Kan ik samen met mijn team of afdeling van werk een programma boeken?

Ja, het is mogelijk om samen met je collega’s een privéclass te volgen. Ook op een externe locatie. Neem contact op via zakelijk@theschooloflife.com om de opties te bespreken.