Ik wil een programma van The School of Life online volgen, kan dat?

We bieden een deel van de reguliere programma’s ook online aan via Zoom. Bekijk de agenda voor alle online programma’s. We bieden niet ieder programma online aan, maar we zijn wel van plan om de komende tijd nog meer online programma’s te ontwikkelen. Fysieke lessen zijn niet online te volgen en worden ook niet opgenomen.

Hoe werkt een online programma van The School of Life?

Wij werken met Zoom, software voor video-communicatie. Dit programma is eenvoudig in gebruik (zie Hoe werkt Zoom?) en biedt veel mogelijkheden tot interactie (zie Wat voor interactie is er mogelijk?).

Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je een bevestigingsmail vanuit Eventbrite (ons ticketsysteem). Twee dagen en vlak voordat het evenement begint, ontvang je een email met daarin de informatie over het programma. Klik op 'View the event' om op de event pagina te komen. Hier vind je onder meer de Zoom-link om deel te nemen en een digitale versie van de handout (afhankelijk van welk programma je volgt). Deze pagina kun je ook vinden via je Eventbrite account.

Heb je geen mail gekregen? Check eerst je spambox en kijk wat je verder kunt doen bij Ik heb geen Zoom-link ontvangen.

Hoe werkt Zoom?

Om mee te doen aan een online programma van The School of Life hoef je geen account aan te maken bij Zoom. Maar Zoom werkt het beste als je het programma downloadt. Dat kan via deze link. We raden je aan om hier een computer in plaats van je telefoon of tablet voor te gebruiken. 

Lees hier meer instructies voor het programma Zoom.

Ik heb geen Zoom-link ontvangen voor het online programma dat ik heb besteld, wat nu?

Wanneer je een ticket bestelt, ontvang je een bevestigingsmail vanuit Eventbrite (ons ticketsysteem). Daarnaast ontvang je zowel twee dagen als vlak voor de start van het programma een email met daarin de informatie over het programma. Klik op 'View the event' om op de event-pagina te komen. Hier vind je onder meer de Zoom-link om deel te nemen en, wanneer dit een onderdeel is van het programma, een digitale versie van de hand-out. Deze pagina kun je ook vinden via je Eventbrite account.

Let op: controleer je spambox op mails van Eventbrite. Lukt het je niet om in te loggen/deel te nemen? Neem contact met ons op via amsterdam@theschooloflife.com.

Wat voor interactie is er mogelijk bij een online The School of Life-programma?

Tijdens een class of workshop (Zoom Meeting) is het mogelijk om alle deelnemers via een video- en audioverbinding te zien en horen. Bij opdrachten kunnen deelnemers met elkaar in gesprek in zogenaamde ‘break-out rooms’. Op deze manier kunnen we de waardevolle interactie die bij onze programma’s ter plaatse plaatsvindt ook online faciliteren. 

Online reeksen en special events vinden geheel plaats in een plenaire webinar-omgeving. Dit betekent dat alleen de docent en hosts van het programma in beeld zijn. Wel is er tijdens de programma's ook de ruimte om vragen te stellen en antwoorden te geven. Hiervoor maken we gebruik van de volgende tools:

Q&A
Je kunt inhoudelijke vragen stellen in de Q&A-box. Ook heb je de mogelijkheid om op een vraag die iemand anders heeft gesteld te stemmen door de vraag te ‘liken’. De vragen met de meeste ‘likes’ krijgen voorrang. Tijdens de sessies nemen we een paar momenten om de vragen uit de Q&A te beantwoorden. Daarnaast kan de docent iemand uitnodigen een vraag te stellen via de microfoon. Je kan aangeven dat je iets wil zeggen door op de knop 'hand opsteken' te drukken.

Chatten
Praten met de andere deelnemers en de docent kan via de chat. Technische vragen voor de host kun je ook via de chat stellen.

Polls
Als de docent een stelling heeft en benieuwd is naar alle reacties maakt hij gebruik van een poll. Die zie je vanzelf verschijnen. 

Kan ik een online programma van The School of Life terugkijken? Hoe?

Voor sommige online events kun je tickets bestellen met een terugkijkoptie. Als die optie er is, staat dat op de eventpagina aangegeven. Je vindt deze tickets dan in de ticketbox onderaan de pagina van het event.

Heb je een terugkijkoptie besteld? De link naar de opname zal beschikbaar worden gemaakt op de online evenementpagina in Eventbrite in de loop van de volgende dag. 

Collegereeks
Bij online reeksen ontvang je na elke sessie van ons per mail een link waarmee je het college tot 14 dagen na het laatste college terug kunt kijken. Het programma wordt in zijn geheel gedeeld, inclusief Q&A.

Jaaropleiding
Als deelnemer van de Online Jaaropleiding ontvang je de dag na de les een link om de opname van het college terug te kijken. Je kunt de opname zo vaak je wilt tot 14 dagen na het laatste college van de opleiding bekijken. NB: De link om het college terug te kijken is een andere link dan om mee te doen.

Let op! Deze e-mails komen vaak in spamfolders terecht.