Summer School: Leer innovatief denken

 • Summer School
 • Leiderschap
Doorbreek vaste denkpatronen, kom tot nieuwe inzichten en maak korte metten met onbewust belemmerende gedachten. Tijdens deze driedaagse Summer School leer je innovatief denken!

Frederiksplein 54, Amsterdam

Prijs

€ 995,- excl. btw

Veranderende tijden vragen om revolutionair denken

De technische ontwikkelingen en hedendaagse uitdagingen vragen om een nieuwe manier van denken. Gebruikelijke theorieën en oplossingen zijn vaak namelijk niet meer voldoende of zelfs niet meer wenselijk. Maar hoe train je jezelf in innovatief denken? Hoe kijk je op een originele manier naar uitdagingen op je werk? En hoe breng je verandering teweeg?

Breek vrij van patronen

Zonder dat we het doorhebben zitten we vast in belemmerend gedrag. Gedrag dat het gevolg is van patronen in gevoelens en gedachten. Vaak is er sprake van onbewuste aannames, die je ergens lang geleden eigen hebt gemaakt. Maar om nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden, is innovatief denken nodig. Leer in deze Summer School over de revolutionaire denkers, dromers en doeners. Verdiep je in ondernemende persoonlijkheden als Kate Raworth (auteur Doughnut Economics), Chimamanda Ngozi Adichie, David Bowie, Steve Jobs, Nina Simone en Boyan Slat. Hoe wisten zij hun ideeën om te zetten tot innovatie en succes?

Ontdek de kracht van jouw denken

In deze driedaagse Summer School helpen we je op weg bij je eigen veranderingskunst. Je maakt kennis met verschillende inspirerende theorieën uit de klassieke en moderne filosofie. Je leert hoe irrationele en contraproductieve gedachten kunnen worden omgezet in constructieve gedachten en gedrag. En nog belangrijker: hoe je dit toepast binnen je werk.

De incompany-opties voor deze training bespreken?

 

Tijdens deze Summer School:

 • Herken je eigen patronen en aangeleerde onbewuste aannames
 • Leer je technieken en uitdagende theorieën om buiten de gebaande paden te denken
 • Ontdek je welke verandering jij zoekt en welke invloed je hierop hebt
 • Maak je een concreet plan en zet je stappen om de verandering die jij wilt zien te realiseren
 • Herken je de belangrijkste obstakels en leer je hoe je deze kunt hanteren
 • Ga je geïnspireerd en gemotiveerd aan de slag met uitdagingen.

Op een rij

 • Data summerschool: 26, 27 en 28 augustus 2024
 • Data winterschool: 17, 18 en 19 februari 2025
 • Tijden: 09:30 – 17:00
 • Locatie: The School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
 • Tip: Reis met het OV, pak de fiets of parkeer bij een van de P+R’s in Amsterdam
 • Reguliere prijs: € 995,- exclusief btw

Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een veganistische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Niveau

Voor deze Summer School is geen speciale basiskennis vereist.

Past deze Summer School bij jou?

Wil je een positieve kracht zijn voor verandering? En wil je revolutionair, innovatief en anders leren denken? Deze Summer School is voor iedere professional die voor (maatschappelijke) uitdagingen staat. Daag jezelf uit en leer anders denken!  

De docent

Deze Summer School wordt gegeven door onze docent Remko van Broekhoven. Als filosoof en schrijver daagt hij je uit anders te denken!

Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is filosoof en schrijver. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke

Bekijk

Informatie

Wat zijn Summer Schools?

In onze Summer Schools is ontspannen inspanning het uitgangspunt. Intensief leren en gezelligheid wisselen elkaar af. Meerdere dagen volg je met een vaste kleine groep de beste programma’s van The School of Life.

Twijfel je erover of dit programma iets voor jou is?

Mail [email protected]

Heerlijke lunch en eindborrel inbegrepen

Je hoeft tijdens de Summer Schools niet apart eten te gaan halen. Wij zetten het voor je klaar, en je eet gezellig met de groep. Je wordt ’s ochtend ontvangen met koffie, thee en verse croissants. Elke middag wordt er door onze chef een vegetarische lunch gemaakt en je sluit de Summer School af met een borrel.

Veelgestelde vragen