Coachen voor leiders

  • Professionele training
  • Werk
Tijdens deze training vergroot je jouw coachende vaardigheden en leer je hoe je young professionals optimaal ondersteunt in hun ontwikkeling.

Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Prijs

€ 825,- ex. btw

STAP-budget mogelijk

Coachen van young professionals

In deze training leer je:

  • De basisprincipes van coaching en hoe je deze kan toepassen
  • Hoe je een open en nieuwsgierige houding naar je coachees ontwikkelt en je eigen vooroordelen parkeert
  • Hoe je een vertrouwensrelatie ontwikkelt met je coachee, zodat hij of zij sneller geneigd is om zich naar je te openen
  • Omgaan met de spanning tussen de rollen van beoordelaar en coach

Als leider wil je dat jouw teamleden zich ontwikkelen tot hun volle potentieel. Dat er een cultuur ontstaat waarin iedereen zich gezien, gewaardeerd en veilig voelt. Dat medewerkers zich bewust zijn van hun blinde vlekken en zich bevrijden van belemmerende overtuigingen. Geen gemakkelijke opgave. Het was makkelijk geweest als je je medewerkers kon dwingen meer zelfinzicht te hebben, maar we weten inmiddels wel dat dat niet werkt.

Er is weinig dat je als leidinggevende zoveel voldoening kan geven als het succesvol coachen van young professionals. Je helpt hen bij het ontwikkelen van hun kwaliteiten en het behalen van hun doelen. Niet door te onderwijzen, maar door vragen te stellen, te inspireren en te ondersteunen. Je stimuleert het zelf-reflecterende en zelfsturende vermogen van je coachees en geeft het vertrouwen dat zij zelf in staat zijn oplossingen te vinden voor hun uitdagingen. Daarmee draag je bij aan twee cruciale behoeften van young professionals: autonomie en ontwikkeling.

Ook al zien veel leiders de waarde ervan in, toch blijkt het vaak lastig om coaching in praktijk te brengen. Al te vaak stappen we in een van twee valkuilen: we gaan adviseren of worden directief. Geen wonder, want dat is meestal wat onze leiders ook bij ons deden. Maar geen paniek, coachen is een vaardigheid die goed te leren valt. In deze training leer je over de basisprincipes van coachen, neem je jouw casus onder de loep en krijg je het gereedschap om meerdere coachingsstijlen uit te proberen.

 

Voor wie is deze training?
Voor iedere leidinggevende van een team young professionals die uit de sturende rol willen stappen en een begin willen maken met een meer coachende stijl van leidinggeven.

 

Praktische informatie

Duur: 2 dagen 
Aantal deelnemers: Maximaal 15
Prijs: € 999,- inclusief btw
Voertaal: Nederlands
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Bereikbaarheid: Het beste bereikbaar via fiets of OV.
Parkeertip: Gebruik een van de P+R’s in Amsterdam. 
Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Wel krijg je ideeën en technieken mee die je na de training kan gaan uitproberen en toepassen in je werk.
Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze training, je krijgt van ons bij aanvang een reader.
Niveau: Er is geen ingangseis.
NRTO-keurmerk: Wij hebben het NRTO-keurmerk. De Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) is de brancheorganisatie voor trainen en opleiden en keurt private instellingen volgens acht kwaliteitseisen.
STAP: Deze training komt in aanmerking voor het STAP-budget. De tickets zijn te bestellen tot 30 juni om 16:00.

De docent

Deze training wordt gegeven door Frits Philips.

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Neem contact met ons op

Vragen of betalen per factuur? Laat het ons weten.

Locatie

The School of Life Amsterdam

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie!

Veelgestelde vragen