Lunch talk: Leer jezelf kennen als leider

  • Online
  • Leiderschap
Alle betekenisvolle verandering begint met het kennen van jezelf. In deze lunchtalk leer je jezelf kennen als leider. We bekijken wat je ervan kan weerhouden om een zelfbewuste leider te zijn en welke innerlijke stemmen jouw leiderschap beïnvloeden.

Online Evenement

Prijs

€15

Hoe goed ken jij jezelf?

De beroemde filosoof Aristoteles zei: “Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid.” Tijdens deze lunchtalk leer je waarom zelfbewustzijn belangrijk is om een goede leider te zijn. We bekijken wat je ervan kan weerhouden om een zelfbewuste leider te zijn en welke innerlijke stemmen jouw leiderschap beïnvloeden. Aan de hand van de stoïcijnse filosofen leer je op een nieuwe manier naar jezelf te kijken als leider.

Wanneer anderen ons vragen ‘wie ben jij?’ zijn we snel geneigd om vrij generieke dingen over onszelf te vertellen. Bijvoorbeeld hoe we heetten of wat voor werk we doen. Maar dit geeft eigenlijk weinig inzicht in wie we écht zijn. Wat zijn onze drijfveren, talenten en valkuilen? Als leider is het belangrijk om jezelf goed te kennen en dit te delen met anderen. Zo kun je beter samenwerken met collega’s. Introspectie en reflectie zijn goede methodes om jezelf beter te leren kennen.

Je leert:

  • Welke dingen over jezelf je wel kunt kennen en welke niet
  • Waarom het als leider belangrijk is om zelfbewust te zijn
  • Hoe je introspectie en reflectie kan inzetten om jezelf beter te leren kennen

Voor wie?

Ben je een leider of manager en ben je geïnteresseerd in zelfkennis en emotionele intelligentie? Deze lunch talk is voor professionals die willen ontdekken hoe ideeën uit de psychologie en filosofie je helpen een betere leider te worden.  

Hoe doe je mee?

Omdat een werkdag vaak onvoorspelbaar is, kun je deelnemen op de manier die voor jou op dat moment goed voelt. Kijk de talk samen met collega’s op kantoor, luister naar de talk terwijl je een frisse neus haalt of leer mee vanaf je bank! 

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Datum: 22 mei 2024
Dag: Woensdag
Tijd: 12:30 – 13:30
Bewijs van deelname: Op aanvraag beschikbaar

Tickets

Ticket voor live talk: € 15,-

Wil je je verder verdiepen in emotionele intelligentie op de werkvloer? Bestel dan bij aankoop van je ticket het boek ‘The emotionally intelligent office’ van The School of Life!

Over ‘The emotionally intelligent office’
Tijdens de lunchtalk wordt zelfkennis genoemd als één van de competenties van een emotioneel intelligente leider. Het boek ‘The emotionally intelligent office’ introduceert, naast zelfkennis, nóg 19 andere soft skills die nodig zijn om emotioneel intelligent te kunnen werken.

Het boek wordt verstuurd op de dag van de lunchtalk. Na verzending volg je het pakket via de track & trace van PostNL. We verzenden alleen binnen Nederland.
Minder informatie

Verder lezen Minder informatie

De docent

Deze lunchtalk wordt gegeven door Frits Philips

Frits Philips

Frits Philips heeft een diepe belangstelling voor ondernemerschap, cultuur, creativiteit en menselijk gedrag. Na zijn studie Japanse taal

Bekijk

Doe je mee met je organisatie?

Deze talk maakt deel uit van een serie van vier lunch talks. Wil je éen van de talks of de hele serie aan meerdere mensen binnen je bedrijf aanbieden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Live Lunch talks

Bekijk alle Lunch talks

Hoe kunnen psychologie, filosofie en emotionele intelligentie je verbinden met jezelf en de mensen om je heen? Waarom is zelfbewustzijn belangrijk als leider? Wanneer ben jij je beste zelf? En hoe kan je creativiteit weer laten stromen? Laat je inspireren tijdens een werkdag met onze live lunchtalks!

Ik wil meer weten