Onze missie: Meer emotionele intelligentie op de werkvloer

Als we ons afvragen wat iemand succesvol maakt in werk, zien we vaak het belangrijkste over het hoofd. Namelijk dat het veel meer onze menselijke kwaliteiten zijn dan onze inhoudelijke kennis en functionele vaardigheden. Toch wordt het ontwikkelen van emotionele vaardigheden doorgaans gezien als een luxe waar pas over nagedacht wordt als de rest op orde is. In werkelijkheid staan deze vaardigheden aan de basis van betrokken, bevlogen en ondernemende professionals die weten waar hun kracht ligt. Bij The School of Life weten we dat iedereen in potentie deze professional is.

Met programma’s doorspekt van inzichten uit de filosofie en psychologie stellen wij mensen in staat om zelf te ontdekken hoe ze creatiever worden, beter communiceren, een effectievere leider zijn of beter leren samenwerken. Daarmee verbeteren we de meest ongrijpbare maar ook de meest bepalende aspecten van het werk.

Onze programma's

Door het gebruik van inzichten uit de geschiedenis, filosofie, psychologie en cultuur, bieden onze programma’s onverwachte en rijke perspectieven op de dilemma’s en uitdagingen van nu. Ze zetten medewerkers aan tot reflectie op hun persoonlijkheid en gedrag, en nodigen hen uit om op een speelse manier het onbespreekbare bespreekbaar te maken.

Onze programma’s vormen een krachtig instrument voor persoonlijke en leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en de ontwikkeling van de organisatiecultuur. De bouwstenen van onze programma’s zijn twintig workshops over emotionele vaardigheden van elk een dagdeel, coaching en onze unieke Tools for Life. Samen creëren we een programma dat inspeelt op de specifieke behoeften van jouw team of organisatie.

Dit zeggen onze klanten...

De workshop had een enorme impact op mij. Aan de hand van een sterke theorie, gefundeerd op wetenschap en filosofie, gingen we aan de slag met onze eigen denkpatronen en aannames. Ontzettend leuk, confronterend en nuttig om je eigen handelen onder de loep te nemen. Ik ben flink wakker geschud.
Deelnemer innovatieworkshop High Tech, High Touch voor KPMG

De course heeft me geholpen een betere kijk op mezelf te ontwikkelen in de verschillende situaties en omgevingen waarin ik functioneer. Het heeft me aan het denken gezet over wie ik ben, wat mijn talenten zijn, waar ik heen wil, wat ik wil doen en hoe ik het wil doen.
Deelnemer course Exploring Experience voor het Openbaar Ministerie 

Werken met The School of Life is een unieke ervaring. Voor onze Learning Lab (een bijeenkomst met externe stakeholders om als organisatie te leren) hebben zij geweldige vragen ontwikkeld, die de gesprekken naar een compleet ander niveau hebben gebracht. De vragen gebruiken we nog steeds en maken de claim 'great conversations start with great questions' meer dan waar!

Opdrachtgever, Learning Lab voor ABN AMRO

 

Wil je meer emotionele intelligentie op jouw werkvloer?

Neem voor meer informatie contact met ons op via zakelijk@theschooloflife.com