Beïnvloeden en overtuigen

Elke dag weer proberen we, privé en professioneel, anderen te overtuigen en te beïnvloeden. Soms open en eerlijk, soms subtiel en indirect, soms ook slinks of hardhandig. In deze intensive leer je om effectiever te overtuigen en invloed uit te oefenen; én dit te doen met respect voor de grenzen en wensen van anderen voor wie je het doet, met wie je werkt en op wie je ook in de toekomst nog een beroep wilt doen.

Methode

Ieder mens hanteert bepaalde manieren van beïnvloeden, die weer gebaseerd zijn op ideeën. Ergens heb je die opgedaan – in je jeugd, tijdens je studie, gedurende je werkervaring – en als je je daarvan bewust bent, kun je onderzoeken hoe effectief die eigenlijk zijn. En daarna kun je die manieren trachten te verbeteren, met behulp van nieuwe ideeën en de nodige oefening. Tijdens deze intensive introduceren we diverse ideeën, van Aristoteles’ Retorica tot de concrete voorbeelden van influencers uit politiek en bedrijfsleven, en helpen we je op gang, op inspirerende en desnoods confronterende wijze. Je gebruikt de ideeën die je krijgt aangereikt om direct met je eigen voorbeelden aan de slag te gaan. 

Programma

De ochtend openen we met een introductie op de fenomenen macht en invloed, hun praktische verschijningsvormen en hun verschillen. Daarna relateren we dit aan je eigen ervaringen, en inventariseren we de concrete plannen als het gaat om beïnvloeding. Vervolgens behandelen we de kunst van de retorica, en gaan we na hoe je deze in de eigen werksituatie kunt toepassen.  

In de middag bespreken we de ethiek van macht, invloed en overtuigingskracht: de vraag dus hoe deze ‘goed’ kunnen worden toegepast, voor de eigen organisatie en voor haar stakeholders. Ook hier zullen we de theorie meteen toepasbaar maken aan de hand van eigen cases, met tot besluit een inventarisatie van de opgedane inzichten en de wijze waarop je deze zelf denkt te gaan hanteren. 

WAT LEVERT DEZE INTENSIVE OP? 

  • Je krijgt meer inzicht in de wijze waarop je tot nog toe invloed hebt uitgeoefend en waarop anderen dat naar jou toe trachten te doen
  • Je maakt kennis met klassieke retorica en de wijze waarop moderne influencers deze toepassen
  • Je maakt kennis met toonaangevende theorie over macht, invloed en de ethiek ervan, en kan deze relateren aan je eigen professionele situatie
  • Je leert zelf effectiever te overtuigen, inhoudelijk én met gebruik van de juiste tools and tricks
  • Je ontwikkelt vertrouwen in je eigen vermogen om te beïnvloeden maar ook in je vermogen om even behendig als respectvol met de invloed van anderen om te gaan

De docent

Remko van Broekhoven TSOL

Remko van Broekhoven is filosoof, gespecialiseerd in de wisselwerking tussen macht, invloed en ethiek. Hij heeft journalistiek en politicologie gestudeerd, en promoveerde in 2016 op een politiek-filosofische studie naar democratie, deugdenethiek en de media. Hij werkte tussen 1987 en 2007 als journalist, en doceerde vanaf 1995 aan de School voor Journalistiek, de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Hij is auteur van Staat van Tederheid; Verbeter de wereld, begin om halfelf en De Bewakers Bewaakt. Reken op een docent met passie en inhoud die niet alleen theorie weet over te brengen, maar die ook als journalist heeft gewerkt en dankzij dertig jaar interviewervaring de kunst verstaat om vragen te stellen, goed te luisteren en dóór te vragen.  

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Tijd: 09:30 – 17:30 uur
Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam
Prijs:  € 395,- (excl. btw, incl. lunch en borrel)
Voor meer informatie: zakelijk@theschooloflife.com

Koop je tickets voor
Beïnvloeden en overtuigen

€395 (excl. BTW, incl. lunch en borrel)

wat:
Professional
wanneer en waar:
  • Fri 11 Oct 2019 09:30 - 17:30
    Frederiksplein 54

Bedrijfsaanmelding?

Stuur dan een e-mail naar amsterdam@theschooloflife.com onder vermelding van je naam, telefoonnummer en factuuradres.