Hoe blijf je kalm? (Online)

Mensen die losjes en ontspannen op elke situatie reageren, lijken soms wel een bovennatuurlijke gave te bezitten. Ze zijn geduldig, nemen de tijd om iets uit te leggen, voelen zich op hun gemak in ongemakkelijke situaties en kunnen lachen om tegenslagen en kleine irritaties.

Zien ze dan niet dat er zoveel is om je druk over te maken! 

In deze class onderzoeken we welke ideeën je kunnen helpen een beetje meer van dit soort kalmte te krijgen. Je leert met rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt. We hebben het over het feit dat:

  • Veel dingen waar we boos over worden niet willekeurig óf ijdel zijn.
  • De dingen waar we ons zorgen over maken vaak vage, maar hele belangrijke signalen geven over wat er mist in onze levens.
  • We onze boze en onrustige gevoelens niet moeten ontkennen, maar ze vakkundig moeten interpreteren.

Elk moment dat we de controle verliezen, kunnen we analyseren om iets belangrijks over onszelf te leren. Elke zorg, elke frustratie, elk moment van ongeduld en elke woede-uitbarsting heeft wijsheid in zich. Als we er even bij stilstaan, halen we dit naar boven.

Tijdens de class word je uitgenodigd om naar je eigen irritaties te kijken, zodat je leert wat eraan ten grondslag ligt. Zo ruil je je wanhoop in voor wijsheid, en volgt de kalmte vanzelf.

De docent

Jan Wolter Bijleveld TSOLJan-Wolter Bijleveld schrijft, spreekt, geeft workshops en maakt onder meer de podcast Afslag X. Hij helpt graag verhelderen als het gaat om thema’s als rust/onrust in je hoofd, verwachtingen en perfectionisme. Na een Communicatie-opleiding werkte hij als copywriter en zelfstandig conceptmaker voor uiteenlopende organisaties. Ook bedacht hij Lsltn.nl (staat voor loslaten) en schreef de boeken Loslaten, Loswerken en Losleven. Zijn nieuwste boek is ‘Wat had je dan verwacht?'

Wat betekenen de coronamaatregelen voor dit programma? 

  • Alles loopt nu een beetje anders door corona. Bekijk hier onze tijdelijke schoolregels.
  • Let op: een verandering van het landelijke risiconiveau van corona kan invloed hebben op de vorm en/of het tijdstip van onze programma’s. Wijzigingen worden altijd gecommuniceerd via ons website en per e-mail. Onze richtlijnen hiervoor vind je hier.

Over onze classes:

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Koop je tickets voor
Hoe blijf je kalm? (Online)

€47,50

wat:
Online
wanneer en waar:
  • wo 17 nov 2021 19:00 - 21:30 uur
    Zoom
Deze class is ook offline:

Bekijk de offline class