Alles over liefde

Wat betekent liefde voor jou? En hoe geef je er vorm aan? Deze vragen gaan we te lijf tijdens deze intensive. Niet door je lijstjes te geven met intuïtief aantrekkelijke tips en trucs, maar door een tijdreis te maken langs fundamentele inzichten van grote filosofen en andere denkers.

We denken vaak dat liefde alleen een gevoel is. Maar het is ook een vaardigheid, en daarom iets dat we kunnen leren. Misschien is het zelfs wel de grootste fout die we maken in relaties: we denken dat we er niet beter in kunnen worden.

Maar hoe word je er dan beter in? De eerste stap is om de liefde en jezelf beter te leren begrijpen. Tijdens deze intensive kom je erachter hoe we allemaal, op onze eigen manier, best lastig zijn om mee samen te leven en waarom we allemaal geneigd zijn om liefde te saboteren.

Je leert:

 • dat het normaal is dat seks en liefde een moeilijke relatie met elkaar hebben, en dat ze niet altijd samen gaan.
 • dat we allemaal fouten maken. En dat we door dit feit te accepteren onze tolerantie en vrijgevigheid vergroten.
 • dat we nooit alles in één persoon kunnen vinden. En dat wij ook nooit alles voor een ander kunnen zijn. Niet omdat we iets fout doen, maar omdat de menselijke natuur dit nu eenmaal onmogelijk maakt.
 • dat het veel werk vergt om elkaar te kunnen begrijpen.
 • dat intuïtie niet genoeg is om ons te brengen naar waar we willen zijn. 

Het is niet gek dat we problemen ervaren in de liefde. Tijdens deze intensive leer je over ideeën die je op een andere manier naar liefde laten kijken. Zodat je er ook anders mee leert omgaan.

(NB: deze Intensive bevat materiaal uit de klassen Hoe vind je liefde, Blijvende liefde en Waarom je het (niet) moet uitmaken)

De docent

Reine Rek TSOLReine Rek is spreker, coach en docent aan The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.

Over onze Intensives

In onze programma's maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

Tijdens onze intensives ga je een dag intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De workshops bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere intensive biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Alles gaat nu een beetje anders door Corona. Bekijk hier onze tijdelijke schoolregels.

Koop je tickets voor
Alles over liefde

€99,-

wat:
Intensive (1 dag)
wanneer en waar:
 • za 2 okt 2021 10:00 - 17:00
  Frederiksplein 54
 • zo 7 nov 2021 10:00 - 17:00
  Frederiksplein 54
 • za 18 dec 2021 10:00 - 17:00
  Frederiksplein 54