Blader door de evenementen

30 november
Confronteren

Je komt er niet omheen dat je in je werk in situaties terecht komt waar het de vraag is: confronteren of niet. In deze business intensive leer je constructief te confronteren.

2 december
Leadership (English)

Develop an authentic leadership style that inspires commitment and gets results.

3 december
Retraite: Vind je droombaan

Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang op een oogverblindend landgoed wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent.

8 december
De kunst van het mislukken

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. Leer daarom waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor te falen.

10 december
Blijvende liefde

Een relatie kan ook mooier worden met de tijd. We gaan aan de slag met het idee dat liefde niet alleen een gevoel is, maar een vaardigheid die je kunt oefenen en waar je beter in kunt worden.

13 december
Vind je droombaan

Onderzoek een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent.

14 december
How to Fail

This class equips us with the tools to succeed on our own terms, which may be quite different from those of society.

18 december
Alles over liefde

Een van de grootste fouten die we in de liefde maken, is dat we denken dat we er niet beter in kunnen worden. Ontdek alles over de liefde tijdens deze intensive.

19 december
De weg naar kalmte

Deze intensive neemt je mee op ontdekkingsreis langs de meest rustgevende ideeën over kalmte.

20 december
Hoe blijf je kalm?

Leer om met meer rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt.

21 december
How to Identify Your Career Potential (English)

A toolkit for finding a job to satisfy both our emotional and our material needs.

3 januari
Crash Course: Filosofie

Van praktische, alledaagse oefeningen tot hemelbestormende abstracte ideeën, alles komt voorbij in deze tiendelige Crash Course Filosofie. Deze reeks neemt je mee in de geschiedenis van de filosofie, een 2500-jarige zoektocht naar kennis.

6 januari
Online Jaaropleiding: Grote denkers

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie, psychologie, kunst en literatuur. Gewoon bij jou thuis.

7 januari
Retraite: Je leven onder de loep

Tijdens een weekend op een prachtig landgoed vlakbij Hilversum onderzoek je welke stappen jij nu in je leven wilt zetten.

10 januari
Jaaropleiding: Grote denkers (Amsterdam)

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie, psychologie, kunst en literatuur.

10 januari
Psychologie in vogelvlucht (online collegereeks)

Een 10-delige online-introductiecursus psychologie door psycholoog en topspreker Thijs Launspach.

12 januari
Crash Course: Oosterse filosofie

In deze crash course maak je kennis met, onder andere, het Indiase Boeddhisme, het Chinese Confucianisme en Taoïsme en de Islamitische filosofie. Je leert over de ideeën, de religie, de poëzie, de praktijk en hoe deze met elkaar verweven zijn in de verschillende stromingen.

13 januari
De zin van het leven

Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren?

14 januari
Changemakers – De kunst van het veranderen

Leer over belangrijke revolutionairen in de politiek, religie, wetenschap en cultuur. We kijken naar verrassende ideeën, concrete voorbeelden en mooie verhalen. Aan de hand hiervan onderzoeken wat we zelf kunnen doen.

14 januari
Genieten van het leven

Onvrede en onvervulde verlangens zorgen ervoor dat we in actie komen en ons leven, en dat van anderen, beter maken. Maar soms is het toch ook wel fijn om te genieten van wat je hebt. In deze class kom je erachter hoe je hier beter in wordt.

14 januari
A Serious Business Course

Een unieke en eigenzinnige opleiding waarin je werkt aan de zachte aspecten die zo cruciaal zijn voor succes.

19 januari
Crash Course: Psychologie

Leer in tien weken de mens een beetje beter begrijpen en maak kennis met deze boeiende wetenschap.

25 januari
Klassiekers lezen met schrijvers (online collegereeks)

Na een prachtige eerste editie, starten we op 25 januari met zes geweldige schrijvers aan een tweede editie van onze online boekenreeks! Adriaan van Dis, Lale Gül, Anna Enquist, Hanna Bervoets, Ronald Giphart en Raoul de Jong nemen je mee door hun favoriete roman uit de literatuurgeschiedenis.

8 dagen | 9 september tot 10 december 2021
Reinventing Leadership

Als er iets duidelijk is geworden de afgelopen tijd, dan is het dat we niet terug kunnen en willen naar ‘business as usual’. We hebben leiders met lef en visie nodig. In dit programma helpen we deze leiders met overtuiging hun eigen pad te creëren en om te gaan met de uitdagingen die ze onderweg kunnen tegenkomen.

29 januari
Verhoog je emotionele intelligentie

Hoe emotioneel intelligent ben jij? Tijdens deze intensive ontdek je welke stappen jij kunt zetten om je emotionele intelligentie (nog) hoger te krijgen.

2 februari
Jaaropleiding: Grote kunstwerken

Heb je stiekem altijd al kunstgeschiedenis willen studeren? Het kan nog steeds! In deze unieke jaaropleiding verdiep je je een jaar lang in de belangrijkste kunstwerken ooit. Niet alleen leer je over de geschiedenis van verschillende kunstvormen, ook ontdek je hoe kunst jouw leven verrijkt!

8 februari
Resilience (English)

Developing greater resilience can help ensure that, when stress cannot be avoided, it won't derail important project or prevent important work from being completed.

10 februari
Communicatie

Leer essentiële vaardigheden voor goede gesprekken op de werkvloer.

15 februari
Crash Course: Afrikaanse filosofie

Hoeveel Afrikaanse filosofen ken je? De kans is groot dat het er niet veel zijn. Maar dat is niet omdat ze niet (hebben) bestaan. In deze crash course behandelen we o.a. het werk van de Nigeriaanse filosoof Sophie Oluwole over de Yoruba filosoof Orunmila en het werk van de Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose over Ubuntu filosofie.

15 februari
Leiderschap

Hoe ontwikkelen we empathie om respectvolle, dynamische en effectieve relaties met medewerkers en teams op te bouwen?

17 februari
Crash Course: Film

Wat zeggen films over de cultuur waarin we leven? Enorm veel! Gawie Keyser, filmrecensent van De Groene Amsterdammer, laat ons zien dat leven en verbeelding onlosmakelijk verbonden zijn. Onderzoek met hem welke impact de meesterwerken van meer dan een eeuw aan filmgeschiedenis vandaag nog op ons hebben. Hoe beïnvloedt film de manier waarop jij leeft?

17 februari
Pitchen en presenteren

Er zijn weinig zaken zo stressvol als voor een groep staan om een presentatie te geven. Maar als je serieuze ambities hebt, ontkom je er niet aan.

19 februari
Crash Course: Antropologie

Door naar andere culturen te kijken komen we erachter wie wijzelf zijn en vooral ook hoe we anders zouden kunnen zijn. Tijdens deze crash course leer je over de geschiedenis van de antropologie en ontdek je wat het betekent om als antropoloog naar de wereld te kijken.

25 februari
Waarom je het (niet) moet uitmaken

In deze class denken we na over de weinig romantische maar uitermate belangrijke vraag: wanneer is een relatie goed genoeg?

2 maart
Crash Course: Latijns-Amerikaanse filosofie

Leer over de Azteken, Inca’s en Maya’s. Kom erachter hoe de Latijns-Amerikaanse filosofie door kolonisatie, de katholieke kerk en westerse filosofie is beïnvloed. Frida Kahlo en Maria Zambrano tonen dat kunst en filosofie aanvullend zijn en leren ons poëtisch denken.

15 maart
Communication (English)

Learn key skills for improving your habits of communication and boost productivity in the process.

22 maart
Veerkracht

In het werkende leven kom je onvermijdelijk verandering, spanning en tegenslag tegen. Om deze het hoofd te bieden, heb je veerkracht nodig.

23 maart
Crash Course: Mythologie

Maak kennis met de bizarre, bijzondere, inspirerende en bovenal prachtige verhalen uit de Griekse mythologie.

2 april
Crash Course: Literatuur

In deze crash course nemen we enkele van de grootste meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis onder de loep. Niet met het doel stijlmiddelen beter te begrijpen of historische feiten te leren, maar om te ontdekken wat deze boeken ons vertellen over het leven.

21 april
Jaaropleiding: Grote denkers (Utrecht)

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie, psychologie, kunst en literatuur.

22 april
Retraite: De zin van je leven

Breng een weekend door op een oogverblindend landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen uit het verleden, de natuur en docent Jaap van der Spek begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling.

18 juli
Filosofische retraite

Ga mee naar een oogverblindend landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen uit het verleden, de natuur en docent Lammert Kamphuis begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling.

Adaptability (English)

This workshop explains how to overcome the fear of change and drive organisational growth.

Aanpassingsvermogen

Veranderingen gaan sneller dan ooit. Ons enige antwoord hierop is ons vermogen om ons aan te passen.

Blijvende liefde (Online)

Een relatie kan ook mooier worden met de tijd. We gaan aan de slag met het idee dat liefde niet alleen een gevoel is, maar een vaardigheid die je kunt oefenen en waar je beter in kunt worden.

Klassiekers lezen met schrijvers: boeking afronden

Een baan om van te houden

In deze class laat je vage ambities achter je en stel je jezelf in op een helder en haalbaar plan voor de volgende stappen van je carrière.

Besluitvaardigheid

Stel het niet langer uit!

Een baan om van te houden (Online)

In deze class laat je vage ambities achter je en stel je jezelf in op een helder en haalbaar plan voor de volgende stappen van je carrière.

Online Crash Course: Psychologie

Leer in tien weken de mens een beetje beter begrijpen en maak kennis met deze boeiende wetenschap.

Creativity (English)

Delve into the myths which surround creative practices and discover strategies for inventive thinking.

Charme

Op de werkvloer zijn er weinig zaken zo essentieel en tegelijkertijd zo onderbelicht als charme. Zelfs de beste ideeën stranden als ze niet verleidelijk gebracht worden.

Filosofie in vogelvlucht (online collegereeks)

Een online-introductiecursus filosofie door filosoof en meesterverteller Lammert Kamphuis. Kom er in 10 weken achter wat filosofie voor jouw leven kan betekenen.

De zin van het leven (Online)

Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren?

Online Crash Course: Antropologie

Door naar andere culturen te kijken komen we erachter wie wijzelf zijn en vooral ook hoe we anders zouden kunnen zijn. Tijdens deze crash course leer je over de geschiedenis van de antropologie en ontdek je wat het betekent om als antropoloog naar de wereld te kijken.

Effectiviteit (Online)

Leer de belangrijke taken van de urgente te onderscheiden en maak van efficiëntie een gewoonte.

Waiting list
Diplomacy (English)

Diplomacy is the art of navigating around difficult and sensitive issues without causing catastrophe or unnecessary distress.

How to Make Love Last

At The School of Life, we don't believe that love must inevitably fizzle out over time; this happens when it has not been wisely managed.

Summer School: Filosofie voor het leven

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaags programma.

Waarom je het (niet) moet uitmaken (Online)

In deze class denken we na over de weinig romantische maar uitermate belangrijke vraag: wanneer is een relatie goed genoeg?

Online Crash Course: Oosterse filosofie

In deze crash course maak je kennis met, onder andere, het Indiase Boeddhisme, het Chinese Confucianisme en Taoïsme en de Islamitische filosofie. Je leert over de ideeën, de religie, de poëzie, de praktijk en hoe deze met elkaar verweven zijn in de verschillende stromingen.

Creativiteit

Kom erachter hoe je je creativiteit kan trainen.

How to Find Love

Choosing a partner is one of the most consequential and tricky decisions we will ever make.

Summer School: De reis van je leven

Neem een vakantie voor de geest en ervaar het beste van The School of Life in vier dagen.

Waiting list
Objectivity (English)

To make good decisions and work well with others, we need to be able to separate the way we feel about the world from the way it actually is.

Vergroot je zelfvertrouwen (Online)

In deze class kom je erachter dat zelfvertrouwen geen kwestie van geluk is, maar een vaardigheid die je kunt leren en verbeteren. Je gaat weg met een breed scala aan ideeën die je zelfvertrouwen een boost geven.

Ontwikkel je zelfkennis (Online)

Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

Stay or Leave

This is a class to help us decide whether we should keep working at a relationship or quit.

Geannuleerd
The School of Life Festival (Geannuleerd)

Beleef in één dag het beste van The School of Life.

Effectiveness (English)

In order to work through the never-ending to-do list and juggle the multiple demands of others, we have to sort the urgent tasks from the merely important and make a habit of being efficient.

Voldoening in je werk (online)

Kom erachter hoe je betekenis vindt in je werk en hoe je impact genereert.

Hoe cultuur je leven kan veranderen (Online)

In deze class kom je erachter hoe cultuur je troost, meer zelfkennis en begrip voor anderen kan geven.

How to stay calm (English)

How can we learn to live with anxiety and experience more calm.

Vergroot je zelfvertrouwen

In deze class kom je erachter dat zelfvertrouwen geen kwestie van geluk is, maar een vaardigheid die je kunt leren en verbeteren. Je gaat weg met een breed scala aan ideeën die je zelfvertrouwen een boost geven.

Wachtlijst
Beter oordelen

Om goede beslissingen te nemen en goed samen te werken, helpt het om te onderzoeken wat ons ervan weerhoudt om objectief te oordelen.

Hoe vind je liefde? (Online)

Schuif aan bij een verrassende date met jezelf, en praat mee tijdens deze verhelderende verkenning van je onbewuste verlangens op liefdesgebied. Zodat je daarna met meer zelfkennis de zoektocht naar (echte) liefde kunt voortzetten.

How to Enjoy Life

This class alerts us to the beauty and value of things, people and ideas around us.

Waiting list
Entrepreneurship (English)

We often think of entrepreneurs as bold risk-takers with completely original ideas, but we all can benefit from thinking like an entrepreneur: generating new ideas, understanding what customers need, and constantly evaluating the end product to look for improvements.

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren (online collegereeks)

De directeuren van twaalf van de belangrijkste kunstmusea in Nederland nemen je mee in hun fascinaties voor wereldberoemde kunstwerken en de kunstgeschiedenis van de 20e en 21e eeuw!

Wachtlijst
Empathie

Kom erachter hoe je beter de behoeften van collega’s en klanten kan herkennen en erop kan reageren.

De kunst van het mislukken (Online)

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. Leer daarom waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor te falen.

Filosofie voor het goede leven I

Maak kennis met de meest invloedrijke ideeën uit de Griekse en Romeinse oudheid. En ontdek aan welke filosofische school jij het meeste hebt.

Esther Perel over Liefde

Esther Perel, de beroemdste relatietherapeut ter wereld, spreekt op zondag 24 oktober over liefdesrelaties en erotische intelligentie in Het Concertgebouw van Amsterdam.

Ontwikkel je zelfkennis

Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

Genieten van het leven (Online)

Onvrede en onvervulde verlangens zorgen ervoor dat we in actie komen en ons leven, en dat van anderen, beter maken. Maar soms is het toch ook wel fijn om te genieten van wat je hebt. In deze class kom je erachter hoe je hier beter in wordt.

Filosofie voor het goede leven II

Maak kennis met de meest invloedrijke ideeën uit de moderne tijd. En ontdek aan welke filosofen jij wat hebt in je alledaagse leven.

Constructive Confrontations

To confront or not to confront? Sometimes you cannot get around this question at work.

De kunst van het gesprek (Online)

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.

Radically Rethinking Work

When we become aware of the assumptions underlying our thinking, we become capable of reshaping our reality.

Hoe cultuur je leven kan veranderen

In deze class kom je erachter hoe cultuur je troost, meer zelfkennis en begrip voor anderen kan geven.

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren - 16e en 17e eeuw (online collegereeks)

Directeuren van de belangrijkste kunstmusea in Nederland nemen je 11 weken lang mee in hun fascinaties voor wereldberoemde kunstwerken en de kunstgeschiedenis van de 16e en 17e eeuw!

Wachtlijst
Zelfkennis

Het voelt misschien veilig om vast te houden aan het beeld van wie we denken te zijn, maar in werkelijkheid zit het ons alleen maar in de weg.

Hoe blijf je kalm? (Online)

Leer om met meer rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt.

Innovation (English)

It’s one thing to have a good idea and another thing to put that idea into practice.

Wachtlijst
Zelfvertrouwen op het werk

De mooiste plannen sneuvelen omdat we niet durven. Een goede dosis zelfvertrouwen maakt veel zaken in het leven makkelijker. Zo maakt het ons sympathieker, productiever, invloedrijker en uiteindelijk, succesvoller.

Online opleiding: Lessen voor het leven

In deze online opleiding brengen we het beste van ons curriculum samen in één onvergetelijk programma. Een programma waarin je wordt uitgedaagd om elk gebied van je leven en jezelf grondig te onderzoeken en zo nodig te verbeteren.

Hoe vind je liefde?

Schuif aan bij een verrassende date met jezelf, en praat mee tijdens deze verhelderende verkenning van je onbewuste verlangens op liefdesgebied. Zodat je daarna met meer zelfkennis de zoektocht naar (echte) liefde kunt voortzetten.

Wachtlijst
Ondernemerschap

In deze workshop leer je grenzeloos te dromen, zakelijk te handelen en scherp te analyseren. Alledaagse frustraties worden mooie uitdagingen.

Filosofie in Vogelvlucht Boeking Afronden

Pitch and Present (English)

There are few things more stressful than giving a presentation in front of a group of people. But if you have ambitions, you cannot get around having to do this now and then.

Wachtkijst
Meesterschap

Leer alles over de route naar meesterschap.

Innovatie

In deze workshop kom je erachter hoe je je creativiteit vergroot en hoe je innoverende ideeën in de praktijk brengt.

Radicaal anders denken over werk

Deze workshop is een mentale achtbaan die je voorgoed anders laat kijken naar je werk, je leven en de wereld.

Beïnvloeden en overtuigen

In deze intensive leer je om effectiever te overtuigen en invloed uit te oefenen; én dit te doen met respect voor de grenzen en wensen van anderen voor wie je het doet, met wie je werkt en op wie je ook in de toekomst nog een beroep wilt doen.

De kunst van het gesprek

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.

Charme (Online)

Op de werkvloer zijn er weinig zaken zo essentieel en tegelijkertijd zo onderbelicht als charme. Zelfs de beste ideeën stranden als ze niet verleidelijk gebracht worden.

Veerkracht (online)

In het werkende leven kom je onvermijdelijk verandering, spanning en tegenslag tegen. Om deze het hoofd te bieden, heb je veerkracht nodig.

Roman Krznaric: How to Be a Good Ancestor (online event)

We zijn nu met 7,7 miljard mensen op aarde. Na ons zullen nog vele miljarden mensen meer worden geboren. Wie zijn wij om deze mensen te negeren? Op donderdag 22 april is de beroemde filosoof en geweldige verhalenverteller Roman Krznaric online bij ons te gast om ons te helpen betere voorouders te worden!

Edith Eger: You Have a Choice (online interview)

Met trots kunnen we melden dat we op donderdag 13 mei een zeer bijzondere gast hebben: Edith Eva Eger. Eger is de schrijfster van de boeken 'De keuze' en 'Het geschenk', een toonaangevende psycholoog en overlever van Auschwitz. In dit online event geeft ze aan de hand van haar eigen verhaal en de verhalen van haar patiënten advies over hoe je kiest om het leven als geschenk te zien.

An evening with Rutger Bregman: Bringing out the Best

Met het boek dat dé internationale hit werd van 2020, liet Rutger Bregman ons zien dat de meeste mensen deugen.Op donderdag 27 mei vragen we aan Rutger Bregman wat we kunnen doen om nóg meer te deugen. Hoe creëren we omstandigheden die het beste in mensen naar boven halen? Hoe blijven we zelf het beste doen?

Johann Hari: You Are Not The Problem (online interview)

De oorzaak van depressie, angst en burn-out wordt vaak bij het individu gezocht. Volgens Johann Hari moeten we verder kijken. Donderdag 17 juni is deze bestelling-auteur en een van de populairste TED-sprekers ooit, bij ons te gast. Hij vertelt ons hoe het verliezen van verbinding aan de basis ligt van de toename aan depressie, angst en burn-out die we de afgelopen decennia zien.