Blader door de evenementen

18 mei
Een baan om van te houden (Online)

In deze class laat je vage ambities achter je en stel je jezelf in op een helder en haalbaar plan voor de volgende stappen van je carrière.

18 mei
Online Crash Course: Oosterse filosofie

In deze crash course maak je kennis met, onder andere, het Indiase Boeddhisme, het Chinese Confucianisme en Taoïsme en de Islamitische filosofie. Je leert over de ideeën, de religie, de poëzie, de praktijk en hoe deze met elkaar verweven zijn in de verschillende stromingen.

20 mei
Leiderschap (Online)

Hoe ontwikkelen we empathie om respectvolle, dynamische en effectieve relaties met medewerkers en teams op te bouwen?

21 mei
De kunst van het mislukken (Online)

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. Leer daarom waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor te falen.

24 mei
Blijvende liefde (Online)

Een relatie kan ook mooier worden met de tijd. We gaan aan de slag met het idee dat liefde niet alleen een gevoel is, maar een vaardigheid die je kunt oefenen en waar je beter in kunt worden.

25 mei
Communicatie (Online)

Leer essentiële vaardigheden voor goede gesprekken op de werkvloer.

26 mei
Charme (Online)

Op de werkvloer zijn er weinig zaken zo essentieel en tegelijkertijd zo onderbelicht als charme. Zelfs de beste ideeën stranden als ze niet verleidelijk gebracht worden.

27 mei
Rutger Bregman: Bringing out the Best (online interview)

Met het boek dat dé internationale hit werd van 2020, liet Rutger Bregman ons zien dat de meeste mensen deugen.Op donderdag 27 mei vragen we aan Rutger Bregman wat we kunnen doen om nóg meer te deugen. Hoe creëren we omstandigheden die het beste in mensen naar boven halen? Hoe blijven we zelf het beste doen?

28 mei
Alles over liefde

Een van de grootste fouten die we in de liefde maken, is dat we denken dat we er niet beter in kunnen worden. Ontdek alles over de liefde tijdens deze intensive.

28 mei
Retraite: Vind je droombaan

Tijdens deze retraite met filosoof Lammert Kamphuis onderzoek je een weekend lang op een oogverblindend landgoed wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent.

31 mei
Filosofie voor het goede leven I

Maak kennis met de meest invloedrijke ideeën uit de Griekse en Romeinse oudheid. En ontdek aan welke filosofische school jij het meeste hebt.

3 juni
Een baan om van te houden

In deze class laat je vage ambities achter je en stel je jezelf in op een helder en haalbaar plan voor de volgende stappen van je carrière.

4 juni
How to Make Love Last

At The School of Life, we don't believe that love must inevitably fizzle out over time; this happens when it has not been wisely managed.

4 juni
Waarom je het (niet) moet uitmaken

In deze class denken we na over de weinig romantische maar uitermate belangrijke vraag: wanneer is een relatie goed genoeg?

10 juni
Crash Course: Afrikaanse filosofie

Hoeveel Afrikaanse filosofen ken je? De kans is groot dat het er niet veel zijn. Maar dat is niet omdat ze niet (hebben) bestaan. In deze crash course behandelen we o.a. het werk van de Nigeriaanse filosoof Sophie Oluwole over de Yoruba filosoof Orunmila en het werk van de Zuid-Afrikaanse filosoof Mogobe Ramose over Ubuntu filosofie.

11 juni
Vind je droombaan

Onderzoek een hele dag lang wat jij kan doen om een baan te vinden waar je helemaal weg van bent.

11 juni
Crash Course: Film

Onder leiding van Gawie Keyser, een van de grootste filmkenners van Nederland, neem je de tijd om de kracht van film te ervaren én te analyseren. Niet alleen leer je ontzettend veel over de filmgeschiedenis, ook leer je van alles over het leven.

11 juni
How to stay calm (English)

How can we learn to live with anxiety and experience more calm.

11 juni
De kunst van het mislukken

Omgaan met mislukking is moeilijk, maar je ontkomt er niet aan. Leer daarom waardig, met begrip, wijsheid en een vleugje humor te falen.

12 juni
De weg naar kalmte

Deze intensive neemt je mee op ontdekkingsreis langs de meest rustgevende ideeën over kalmte.

15 juni
Confronteren

Je komt er niet omheen dat je in je werk in situaties terecht komt waar het de vraag is: confronteren of niet. In deze business intensive leer je constructief te confronteren.

16 juni
How to Identify Your Career Potential (English)

A toolkit for finding a job to satisfy both our emotional and our material needs.

16 juni
Vergroot je zelfvertrouwen

In deze class kom je erachter dat zelfvertrouwen geen kwestie van geluk is, maar een vaardigheid die je kunt leren en verbeteren. Je gaat weg met een breed scala aan ideeën die je zelfvertrouwen een boost geven.

17 juni
Voldoening in je werk

Kom erachter hoe je betekenis vindt in je werk en hoe je impact genereert.

17 juni
Pitchen en presenteren

Er zijn weinig zaken zo stressvol als voor een groep staan om een presentatie te geven. Maar als je serieuze ambities hebt, ontkom je er niet aan.

17 juni
Johann Hari: You Are Not The Problem (online event)

De oorzaak van depressie, angst en burn-out wordt vaak bij het individu gezocht. Volgens Johann Hari moeten we verder kijken. Donderdag 17 juni is deze bestelling-auteur en een van de populairste TED-sprekers ooit, bij ons te gast. Hij vertelt ons hoe het verliezen van verbinding aan de basis ligt van de toename aan depressie, angst en burn-out die we de afgelopen decennia zien.

18 juni
Hoe vind je liefde?

Schuif aan bij een verrassende date met jezelf, en praat mee tijdens deze verhelderende verkenning van je onbewuste verlangens op liefdesgebied. Zodat je daarna met meer zelfkennis de zoektocht naar (echte) liefde kunt voortzetten.

18 juni
Blijvende liefde

Een relatie kan ook mooier worden met de tijd. We gaan aan de slag met het idee dat liefde niet alleen een gevoel is, maar een vaardigheid die je kunt oefenen en waar je beter in kunt worden.

18 juni
Beïnvloeden en overtuigen

In deze intensive leer je om effectiever te overtuigen en invloed uit te oefenen; én dit te doen met respect voor de grenzen en wensen van anderen voor wie je het doet, met wie je werkt en op wie je ook in de toekomst nog een beroep wilt doen.

22 juni
Hoe blijf je kalm?

Leer om met meer rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt.

25 juni
Genieten van het leven

Onvrede en onvervulde verlangens zorgen ervoor dat we in actie komen en ons leven, en dat van anderen, beter maken. Maar soms is het toch ook wel fijn om te genieten van wat je hebt. In deze class kom je erachter hoe je hier beter in wordt.

27 juni
Verhoog je emotionele intelligentie

Hoe emotioneel intelligent ben jij? Tijdens deze intensive ontdek je welke stappen jij kunt zetten om je emotionele intelligentie (nog) hoger te krijgen.

29 juni
Creativity (English)

Delve into the myths which surround creative practices and discover strategies for inventive thinking.

29 juni
De zin van het leven

Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren?

1 juli
Leadership (English)

Develop an authentic leadership style that inspires commitment and gets results.

2 juli
Stay or Leave

This is a class to help us decide whether we should keep working at a relationship or quit.

2 juli
Radicaal anders denken over werk

Deze workshop is een mentale achtbaan die je voorgoed anders laat kijken naar je werk, je leven en de wereld.

5 juli
De kunst van het gesprek

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.

9 juli
How to Find Love

Choosing a partner is one of the most consequential and tricky decisions we will ever make.

9 juli
Retraite: Onderzoek je eigen emotionele intelligentie

Tijdens een weekend op een prachtig landgoed vlakbij Hilversum onderzoek je welke stappen jij kunt zetten om jouw emotionele intelligentie wat op te krikken.

10 juli
Meerdaagse: De reis van je leven

Neem een vakantie voor de geest en ervaar het beste van The School of Life in vier dagen.

12 juli
Filosofische retraite

Ga mee naar een oogverblindend landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen uit het verleden, de natuur en docent Lammert Kamphuis begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling.

14 juli
Meerdaagse: Filosofie voor het leven

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaags programma.

11 augustus
Crash Course: Westerse filosofie

Van praktische, alledaagse oefeningen tot hemelbestormende abstracte ideeën, alles komt voorbij in deze tiendelige Crash Course Westerse filosofie. Deze reeks neemt je mee in de geschiedenis van de filosofie, een 2500-jarige zoektocht naar kennis.

12 augustus
Communication (English)

Learn key skills for improving your habits of communication and boost productivity in the process.

23 augustus
How to Enjoy Life

This class alerts us to the beauty and value of things, people and ideas around us.

24 augustus
Effectiveness (English)

In order to work through the never-ending to-do list and juggle the multiple demands of others, we have to sort the urgent tasks from the merely important and make a habit of being efficient.

24 augustus
Online Jaaropleiding: Grote denkers

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie, psychologie, kunst en literatuur. Gewoon bij jou thuis.

25 augustus
Crash Course: Oosterse filosofie

In deze crash course maak je kennis met, onder andere, het Indiase Boeddhisme, het Chinese Confucianisme en Taoïsme en de Islamitische filosofie. Je leert over de ideeën, de religie, de poëzie, de praktijk en hoe deze met elkaar verweven zijn in de verschillende stromingen.

26 augustus
Crash Course: Latijns-Amerikaanse filosofie

Leer over de Azteken, Inca’s en Maya’s, kom erachter hoe de Latijns-Amerikaanse filosofie door kolonisatie, de katholieke kerk en Westerse filosofie is beïnvloed en hoe er unieke filosofische ideeën zijn ontstaan die inspelen op de geschiedenis van het continent.

27 augustus
Jaaropleiding: Grote denkers (Amsterdam)

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie, psychologie, kunst en literatuur.

30 augustus
How to Fail

This class equips us with the tools to succeed on our own terms, which may be quite different from those of society.

31 augustus
Besluitvaardigheid

Stel het niet langer uit!

1 september
Jaaropleiding: Grote denkers (Utrecht)

Een jaar lang maak je kennis met de belangrijkste denkers uit de westerse en oosterse filosofie, de politieke theorie, sociologie, psychologie, kunst en literatuur.

2 september
Constructive Confrontations

To confront or not to confront? Sometimes you cannot get around this question at work.

3 september
A Serious Business Course

Een unieke en eigenzinnige opleiding waarin je werkt aan de zachte aspecten die zo cruciaal zijn voor succes.

7 september
Crash Course: Psychologie

Leer in tien weken de mens een beetje beter begrijpen en maak kennis met deze boeiende wetenschap.

8 september
Innovation (English)

It’s one thing to have a good idea and another thing to put that idea into practice.

9 september
Reinventing Leadership

Als er iets duidelijk is geworden de afgelopen tijd, dan is het dat we niet terug kunnen en willen naar ‘business as usual’. We hebben leiders met lef en visie nodig. In dit programma helpen we deze leiders met overtuiging hun eigen pad te creëren en om te gaan met de uitdagingen die ze onderweg kunnen tegenkomen.

12 september
Crash Course: Antropologie

Door naar andere culturen te kijken komen we erachter wie wijzelf zijn en vooral ook hoe we anders zouden kunnen zijn. Tijdens deze crash course leer je over de geschiedenis van de antropologie en ontdek je wat het betekent om als antropoloog naar de wereld te kijken.

14 september
Aanpassingsvermogen

Veranderingen gaan sneller dan ooit. Ons enige antwoord hierop is ons vermogen om ons aan te passen.

17 september
Veerkracht (online)

In het werkende leven kom je onvermijdelijk verandering, spanning en tegenslag tegen. Om deze het hoofd te bieden, heb je veerkracht nodig.

20 september
Radically Rethinking Work

When we become aware of the assumptions underlying our thinking, we become capable of reshaping our reality.

21 september
Filosofie voor het goede leven II

Maak kennis met de meest invloedrijke ideeën uit de moderne tijd. En ontdek aan welke filosofen jij wat hebt in je alledaagse leven.

28 september
Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren - 16e en 17e eeuw (online collegereeks)

De directeuren van twaalf van de belangrijkste kunstmusea in Nederland nemen je mee in hun fascinaties voor wereldberoemde kunstwerken en de kunstgeschiedenis van de 16e en 17e eeuw!

7 oktober
Charme

Op de werkvloer zijn er weinig zaken zo essentieel en tegelijkertijd zo onderbelicht als charme. Zelfs de beste ideeën stranden als ze niet verleidelijk gebracht worden.

14 oktober
Hoe vind je liefde? (Online)

Schuif aan bij een verrassende date met jezelf, en praat mee tijdens deze verhelderende verkenning van je onbewuste verlangens op liefdesgebied. Zodat je daarna met meer zelfkennis de zoektocht naar (echte) liefde kunt voortzetten.

20 oktober
Creativiteit

Kom erachter hoe je je creativiteit kan trainen.

11 november
Effectiviteit (Online)

Leer de belangrijke taken van de urgente te onderscheiden en maak van efficiëntie een gewoonte.

12 november
Retraite: De zin van je leven

Breng een weekend door op een oogverblindend landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen uit het verleden, de natuur en docent Jaap van der Spek begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling.

20 november
Crash Course: Mythologie

Maak kennis met de bizarre, bijzondere, inspirerende en bovenal prachtige verhalen uit de Griekse mythologie.

22 november
Hoe blijf je kalm? (Online)

Leer om met meer rust en geduld te reageren op de momenten dat het je allemaal iets te veel wordt.

23 november
Genieten van het leven (Online)

Onvrede en onvervulde verlangens zorgen ervoor dat we in actie komen en ons leven, en dat van anderen, beter maken. Maar soms is het toch ook wel fijn om te genieten van wat je hebt. In deze class kom je erachter hoe je hier beter in wordt.

24 november
Crash Course: Literatuur

In deze crash course nemen we enkele van de grootste meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis onder de loep. Niet met het doel stijlmiddelen beter te begrijpen of historische feiten te leren, maar om te ontdekken wat deze boeken ons vertellen over het leven.

26 november
Veerkracht

In het werkende leven kom je onvermijdelijk verandering, spanning en tegenslag tegen. Om deze het hoofd te bieden, heb je veerkracht nodig.

1 december
Persuasiveness (English)

The workshop is for all of us who are noticing that they often bury their head in the sand or feel like they are chopping with a blunt axe. It turns out that the conflict styles most of us use, are often not very effective. Fortunately, we can do something about this.

3 december
Innovatie

In deze workshop kom je erachter hoe je je creativiteit vergroot en hoe je innoverende ideeën in de praktijk brengt.

Online Reeks: Changemakers – De kunst van het veranderen

Leer over belangrijke revolutionairen in de politiek, religie, wetenschap en cultuur. We kijken naar verrassende ideeën, concrete voorbeelden en mooie verhalen. Aan de hand hiervan onderzoeken wat we zelf kunnen doen.

Adaptability (English)

This workshop explains how to overcome the fear of change and drive organisational growth.

Online Crash Course: Psychologie

Leer in tien weken de mens een beetje beter begrijpen en maak kennis met deze boeiende wetenschap.

Waiting list
Diplomacy (English)

Diplomacy is the art of navigating around difficult and sensitive issues without causing catastrophe or unnecessary distress.

Filosofie in vogelvlucht (online collegereeks)

De zin van het leven (Online)

Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren?

Online Crash Course: Antropologie

Door naar andere culturen te kijken komen we erachter wie wijzelf zijn en vooral ook hoe we anders zouden kunnen zijn. Tijdens deze crash course leer je over de geschiedenis van de antropologie en ontdek je wat het betekent om als antropoloog naar de wereld te kijken.

Waiting list
Objectivity (English)

To make good decisions and work well with others, we need to be able to separate the way we feel about the world from the way it actually is.

Waarom je het (niet) moet uitmaken (Online)

In deze class denken we na over de weinig romantische maar uitermate belangrijke vraag: wanneer is een relatie goed genoeg?

Vergroot je zelfvertrouwen (Online)

In deze class kom je erachter dat zelfvertrouwen geen kwestie van geluk is, maar een vaardigheid die je kunt leren en verbeteren. Je gaat weg met een breed scala aan ideeën die je zelfvertrouwen een boost geven.

Jaaropleiding: Grote kunstwerken

Heb je stiekem altijd al kunstgeschiedenis willen studeren? Het kan nog steeds! In deze unieke jaaropleiding verdiep je je een jaar lang in de belangrijkste kunstwerken ooit. Niet alleen leer je over de geschiedenis van verschillende kunstvormen, ook ontdek je hoe kunst jouw leven verrijkt!

Ontwikkel je zelfkennis (Online)

Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

Geannuleerd
The School of Life Festival (Geannuleerd)

Beleef in één dag het beste van The School of Life.

Hoe cultuur je leven kan veranderen (Online)

In deze class kom je erachter hoe cultuur je troost, meer zelfkennis en begrip voor anderen kan geven.

Wachtlijst
Beter oordelen

Om goede beslissingen te nemen en goed samen te werken, helpt het om te onderzoeken wat ons ervan weerhoudt om objectief te oordelen.

Waiting list
Entrepreneurship (English)

We often think of entrepreneurs as bold risk-takers with completely original ideas, but we all can benefit from thinking like an entrepreneur: generating new ideas, understanding what customers need, and constantly evaluating the end product to look for improvements.

Cancelled
Business Event: Esther Perel on Relational Intelligence at Work (Cancelled)

Tthe world-famous psychotherapist Esther Perel speaking about one of the most vital, and simultaneously one of the most overlooked aspects of modern work: our professional relationships.

Resilience (English)

Developing greater resilience can help ensure that, when stress cannot be avoided, it won't derail important project or prevent important work from being completed.

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren (online collegereeks)

De directeuren van twaalf van de belangrijkste kunstmusea in Nederland nemen je mee in hun fascinaties voor wereldberoemde kunstwerken en de kunstgeschiedenis van de 20e en 21e eeuw!

Wachtlijst
Empathie

Kom erachter hoe je beter de behoeften van collega’s en klanten kan herkennen en erop kan reageren.

Geannuleerd
Esther Perel over Liefde (Geannuleerd)

Esther Perel, de beroemdste relatietherapeut ter wereld,spreekt over liefde en erotische intelligentie! Hoe houd je een relatie op alle vlakken gezond, interessant en duurzaam?

Ontwikkel je zelfkennis

Want alleen op basis van een solide idee over wie we zijn en hoe anderen ons zien, kunnen we goede keuzes maken.

Klassiekers lezen met schrijvers (online collegereeks)

In deze online boekenreeks duik je zes maanden lang samen met zes bekende schrijvers zes meesterwerken uit de literatuurgeschiedenis in! Met Marieke Lucas Rijneveld, Kader Abdollah, Connie Palmen, Sander Kollaard, Karin Amatmoekrim en Arthur Japin.

Geannuleerd
Esther Perel over Liefde - Extra event in Rotterdam (Geannuleerd)

Esther Perel, de beroemdste relatietherapeut ter wereld, spreekt over liefde en erotische intelligentie! Hoe houd je een relatie op alle vlakken gezond, interessant en duurzaam?

De kunst van het gesprek (Online)

Heb je weleens het gevoel dat het niet lukt om aan anderen te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent? Gesprekken lopen stroef, zijn saai of blijven hangen in routine.

Hoe cultuur je leven kan veranderen

In deze class kom je erachter hoe cultuur je troost, meer zelfkennis en begrip voor anderen kan geven.

Wachtlijst
Zelfkennis

Het voelt misschien veilig om vast te houden aan het beeld van wie we denken te zijn, maar in werkelijkheid zit het ons alleen maar in de weg.

Wachtlijst
Zelfvertrouwen op het werk

De mooiste plannen sneuvelen omdat we niet durven. Een goede dosis zelfvertrouwen maakt veel zaken in het leven makkelijker. Zo maakt het ons sympathieker, productiever, invloedrijker en uiteindelijk, succesvoller.

Wachtlijst
Ondernemerschap

In deze workshop leer je grenzeloos te dromen, zakelijk te handelen en scherp te analyseren. Alledaagse frustraties worden mooie uitdagingen.

Wachtkijst
Meesterschap

Leer alles over de route naar meesterschap.

Roman Krznaric: How to Be a Good Ancestor (online event)

We zijn nu met 7,7 miljard mensen op aarde. Na ons zullen nog vele miljarden mensen meer worden geboren. Wie zijn wij om deze mensen te negeren? Op donderdag 22 april is de beroemde filosoof en geweldige verhalenverteller Roman Krznaric online bij ons te gast om ons te helpen betere voorouders te worden!

Edith Eger: You Have a Choice (online interview)

Met trots kunnen we melden dat we op donderdag 13 mei een zeer bijzondere gast hebben: Edith Eva Eger. Eger is de schrijfster van de boeken 'De keuze' en 'Het geschenk', een toonaangevende psycholoog en overlever van Auschwitz. In dit online event geeft ze aan de hand van haar eigen verhaal en de verhalen van haar patiënten advies over hoe je kiest om het leven als geschenk te zien.