The School of Life & Cinetree

Speciaal voor de maand van de filosofie hebben The School of Life en filmplatform Cinetree de handen ineengeslagen. Tenslotte doe je bij filosoferen en film kijken beide niets anders dan jezelf trainen in perspectief: je laat je eigen ideeën even los en laat je inspireren door die van anderen. En daarom bieden wij Cinetree leden deze maand gratis les in filosofie!

Filosofie & film

Bij The School of Life geloven we dat veel van de onderwerpen die uiteindelijk echt de kwaliteit van je leven bepalen, nooit aan bod zijn gekomen. Op basis van ideeën uit de filosofie, psychologie en kunst, helpen we je op weg naar meer zelfkennis, kalmte, veerkracht en verbinding.

Bij Cinetree geloven ze dat verhalen een belangrijk onderdeel zijn om elkaar te begrijpen en te zorgen voor verbinding. Hoopvolle verhalen geven perspectief en moedigen aan om (kleine) stapjes te maken die nodig zijn om grote verandering in gang te brengen. De mensen van Cinetree verzamelen films die raken, inspireren en kunnen activeren.

Speciaal voor de maand van de filosofie hebben wij onze handen ineengeslagen. Want filosoferen is eigenlijk niet anders dan jezelf trainen in ‘perspectivistische lenigheid’, zoals The School of Life docent Lammert Kamphuis zegt. Je neemt afstand tot je eigen ideeën, laat deze zelfs los, en begrijpt daardoor de ander beter. Dat is precies waar film zo goed in is: het verhaal en de beelden nemen je mee in een ander perspectief en andermans levensverhaal. Daarmee is filmkijken een pure filosofische bezigheid: je stelt je open voor andere levensverhalen. En dat is precies waarom wij geloven in de kracht van film.

Online collegereeks: Filosofie in vogelvlucht

Cadeautje: College 1

Als Cinetree lid krijg je deze hele maand de eerste aflevering van de online reeks ‘Filosofie in Vogelvlucht’ cadeau. Docent Lammert Kamphuis laat je in deze reeks kennismaken met de belangrijkste denkers uit de geschiedenis en met hun meest baanbrekende ideeën. Geniet ervan!

Bekijk het college

Online collegereeks: Filosofie door filosofen

Korting op je ticket!

In deze nieuwe filosofie-reeks vertellen tien van onze favoriete filosofen over de filosoof die zij bewonderen. In een betoog vol kennis en passie delen ze met je waar het nu echt om gaat. Je leert over de grootste filosofen uit onze geschiedenis en ontdekt waarom deze denkers er nu nog steeds toe doen! Als Cinetree-lid krijg je 50€ korting met de kortingscode cinetree-tsol22.

Boek je ticket

Film

Hanna Verboom over ‘The Tree of Life’

2,5 uur lang grote filosofische levensvragen stellen, de ontstaansgeschiedenis van onze wereld onderzoeken, het hiernamaals verkennen én naar Brad Pitt kijken? Regisseur Terrence Malick durfde het aan. Het resultaat: de wonderbaarlijke klassieker The Tree of Life, met 3 Oscar-nominaties een serieuze must see voor alle filmfanaten. Cinetree-founder Hanna Verboom is fan!

Collegereeks, Online

Filosofie in vogelvlucht

Genoten van het eerste college? Sluit dan aan bij de volgende editie van Filosofie in Vogelvlucht! Maak kennis met het gedachtegoed van de grote filosofen zoals Plato, Aristoteles, Kant, Descartes en Marx, waardoor je met meer begrip, scherpere kritiek en nog meer verwondering gaat leven.

Datum31 Dec 20:00
Locatie
Prijs€ 199,-