De maand van de filosofie bij The School of Life

Ieder jaar wordt in april ‘De maand van de filosofie’ in Nederland en Vlaanderen georganiseerd. Gebruik deze maand om je eens volledig onder te dompelen in deze prachtige discipline. Op deze pagina vind je een aantal van onze programma’s die je hierbij kunnen helpen. Volg filosofieles van bekende Nederlandse filosofen, ga op retraite of kom langs voor een Crash Course: filosofie.

We weten wat men weet en we weten wat men niet weet: dat is kennis.

Confucius

 

Collegereeks, Online

Filosofie door filosofen

Krijg filosofieles van tien van de bekendste Nederlandstalige filosofen van nu!

Kom erachter welke prachtige inzichten oude en nieuwe filosofen jou nu kunnen geven, welke vragen ze je stellen, en hoe hun ideeën onze wereld en jouw leven kunnen veranderen.

Datum2022-04-21
LocatieOnline
Prijs€199

Collegereeks, Online

Filosofie in vogelvlucht

In deze online collegereeks maak je in tien weken kennis met de belangrijkste denkers uit de geschiedenis en hun meest baanbrekende ideeën, van de presocraten tot hedendaagse filosofen als Žižek en Nussbaum.

Datum2023-12-31
Locatie
Prijs€ 199,-

The School of Life & Cinetree

Een maand lang gratis Cinetree!

Speciaal voor de maand van de filosofie hebben The School of Life en filmplatform Cinetree de handen ineengeslagen. Tenslotte is filmkijken niets anders dan jezelf trainen in perspectief: je laat je ideeën even los en laat je inspireren door die van anderen. Cinetree’s Hanna Verboom koos drie filosofische films uit die je deze maand cadeau krijgt op hun platform, bekijk ze nu!

The School of Life & Cinetree

Filosofische retraites

Gun jezelf een verdiepende mini-vakantie

Retraite

Filosofische retraite

Vijf dagen breng je door op een oogverblindend landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen uit het verleden, de natuur en docent Lammert Kamphuis begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling. Geen wierook, mantra’s of gebeden, wel heldere ideeën en een ervaring die je nooit meer vergeet.

Datum2023-08-21
LocatieDe Hoorneboeg
Prijs€1270 – 1695

Retraite

Retraite: De zin van je leven

Wat is volgens jou een zinvol leven? En wat wil je veranderen om dat in je leven te gaan ervaren? Breng een weekend door op een prachtig landgoed om in rust na te denken over je leven. Grote filosofen, de natuur en docent Jaap van der Spek begeleiden je zoektocht naar zelfkennis en –ontwikkeling.

Datum2023-11-17
LocatieDe Hoorneboeg, Hilversum
Prijs€525 – 725

Crash Courses

Ontdek de interessantste ideeën uit de geschiedenis in een collegereeks van 5–10 weken

Filosofie voor het goede leven I

In deze reeks leer je dus niet alleen de feiten over deze scholen, je wordt ook elk college uitgedaagd om de week erop te leven als leerling van één van de filosofische scholen. Je krijgt onder andere eeuwenoude gedachte-oefeningen mee die de Grieken bedachten om rustiger, tevredener of vriendelijker te worden.

Datum
LocatieFrederiksplein 54, Amsterdam
Prijs€225

Collegereeks

Oosterse filosofie

Het is de normaalste zaak van de wereld om in lotushouding op een meditatiekussen te zitten. Bijna elk huishouden heeft wel een Boeddhabeeld. Maar wat weten we nu echt van de filosofie hierachter? En vooral, wat kunnen we ervan leren?

Datum
LocatieFrederiksplein 54, Amsterdam
Prijs€225

Collegereeks

Afrikaanse filosofie

Hoeveel Afrikaanse filosofen ken je? De kans bestaat dat het er niet veel zijn. Zowel de oude Grieken als de kolonisten ontkenden stelselmatig dat er überhaupt zoiets bestaat als Afrikaanse filosofie. Maar filosofen uit Afrika hebben al eeuwenlang eindeloos veel waardevolle ideeën. Zo zien veel Afrikaanse filosofen dat wij fundamenteel met de natuur verbonden zijn.

Datum2022-06-28
LocatieFrederiksplein 54, Amsterdam
Prijs€225

Intelligentie bestaat niet alleen uit kennis, maar ook uit het kunnen toepassen van kennis uit de praktijk.

Aristoteles