Hoe ben je als ouder goed genoeg?

Het is een van de grootste uitdagingen in het leven: een kind opvoeden tot een authentieke, behulpzame en mentaal sterke volwassene. Kom erachter hoe je met compassie voor jezelf deze taak aangaat in onze on-demand-cursus en het nieuwste boek van Alain de Botton en The School of Life over Goed genoeg ouderschap.

“De taak van elke ouder is om een kind voorzichtig te begeleiden in de onvolmaakte aard van alles.”

Alain de Botton

Weg van het scherm

Zeven schermvrije activiteiten voor kinderen

Weten je kinderen even niet wat ze moeten doen? Download gratis zeven verrassende en leuke schermvrije activiteiten! Schilder als Picasso, interview een grootouder of kijk als een echte bioloog naar insecten.

Naar de gids

Nieuw in de Flagship Store

Boek: Goed genoeg ouderschap

De ideale opvoeding bestaat niet. Alain de Botton geeft in “Goed genoeg ouderschap” levenslessen aan ouders. Hoe zeg je ‘nee’ tegen je kind? Hoe kijk je onder de oppervlakte van ‘slecht’ gedrag en kom je erachter wat er echt aan de hand is? Hoe moedig je een kind aan om oprecht aardig te zijn? Dit boek is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Nu te vinden in de Flagship Store

Hoe breng je een kind naar school zonder gedoe?

“Trek je schoenen nu eens aan! Iets sneller graag! Laat je broertje eens met rust. Kom op, nou! We moeten over twee minuten echt de deur uit zijn. Niet doen! Wat had ik nou gezegd? Heb je je schoenen nu nog steeds niet aan? SCHIET OP NU!” Voor veel ouders is dit een bekend ochtendritueel, voor niemand is het plezierig. Hoe kunnen we hiermee stoppen?
Lees het artikel

Hoe leer je een kind dat het een idioot is?

Een praktisch universeel doel van ouders is om hun kinderen zelfvertrouwen te geven. Als ze over voldoende zelfvertrouwen beschikken, kunnen ze een vreemde om hulp vragen, op hun werk voor zichzelf opkomen en tegen mogelijke partners zeggen wat ze willen. Meestal proberen ouders dit zelfvertrouwen te creëren door kinderen op hun kwaliteiten te wijzen. Ontdek in dit artikel een effectievere manier.
Lees het artikel