Persoonlijk ontwikkelprogramma voor advocaat-stagiairs

Als je als jonge advocaat begint bij een toonaangevend advocatenkantoor, is dat behoorlijk aanpoten. In korte tijd moet je vakinhoudelijke vaardigheden bemeesteren, leren hoe het op kantoor werkt en veeleisende cliënten bedienen. Het kantoor vroeg The School of Life een programma te ontwikkelen om de jonge advocaat-stagiairs te helpen floreren.

Het verhaal

Dit leidende advocatenkantoor wil de kwaliteit van de dienstverlening blijven waarborgen. Daarom volgen startende advocaat-stagiairs het eerste halfjaar een interne opleiding. In dit intensieve traject leren zij adviezen schrijven, cliënten bijstaan, zelfstandig werken en zelfs al pleiten. Het is een uitdagende én leuke tijd, die veel van hen vergt, ook op persoonlijk vlak.

Uitdaging

Werken bij een groot kantoor is op veel vlakken uitdagend. Cliënten en seniors kunnen veeleisend zijn, vakinhoud en werkprocessen moeten worden aangeleerd en je moet je weg leren vinden in het kantoor. Om de jonge advocaten en notarissen goed te ondersteunen in deze uitdagende periode, wil het kantoor dat zij op persoonlijk vlak goed begeleid worden.

Waarom koos het kantoor voor The School of Life?

Dankzij een eerdere samenwerking hadden wij al een keer kennisgemaakt met het kantoor. Dat gaf voldoende vertrouwen om The School of Life te benaderen toen een nieuwe partner voor het begeleidingstraject van de advocaatstagiairs werd gezocht. Het kantoor gaf aan dat de combinatie van een aantrekkelijk merk, aansprekende inhoud en een proactief en betrokken team belangrijke factoren waren om voor ons te kiezen.

De oplossing van The School of Life

The School of Life ontwikkelde een programma dat parallel loopt aan de stage van de jonge advocaten, een periode van 3,5 jaar. In het eerste, meest intensieve deel van het programma volgen de stagiairs maandelijks een twee- of eendaagse workshops rond de thema’s zelfkennis, communicatie, wellbeing en veerkracht. In intervisiesessies worden inzichten verder gebracht en casussen besproken om samen van te leren. In de latere fases van het programma komen onder meer onderwerpen als organisatiecultuur, maatschappelijke betrokkenheid en lichaamsbewustzijn aan de orde.

Maak kennis en leg je vraag voor

Impact van het programma

Het is uitzonderlijk om een groep jonge mensen 3,5 jaar te mogen begeleiden. Dit geeft ons de unieke kans om van dichtbij te volgen hoe zij hun weg vinden binnen de organisatie. Wat wij van de stagiairs terugkrijgen is dat zij al snel het vertrouwen voelen zich naar elkaar te openen en bij elkaar steun te zoeken als het even zwaar is. Ook geven zij aan dat de workshops en intervisies zeer waardevol zijn voor hun leerproces. Zienderogen ontwikkelen de stagiairs zich tot autonome en zelfverzekerde advocaten, iets waar wij enorm trots op zijn.

Een uitdagend programma dat talenten verbindt

ABN AMRO heeft een ambitieuze purpose: ‘Banking for better, for generations to come’. Dat vraagt om zelfbewuste en flexibele professionals die de status quo durven uit te dagen, autonoom denken en handelen en impact maken. ABN AMRO vroeg The School of Life een programma te ontwerpen dat jonge talenten helpt deze kwaliteiten te ontwikkelen.

Lees het verhaal

Meer weten over een partnership met The School of Life?

Een partnership met ons houdt in dat we samen grondig kijken naar wat er voor je organisatie nodig is. Daaruit ontstaat een plan, dat we continu herijken.