Een uitdagend programma dat talenten verbindt

ABN AMRO heeft een ambitieuze purpose: ‘Banking for better, for generations to come’. Dat vraagt om zelfbewuste en flexibele professionals die de status quo durven uit te dagen, autonoom denken en handelen en impact maken. ABN AMRO vroeg The School of Life een programma te ontwerpen dat jonge talenten helpt deze kwaliteiten te ontwikkelen.

Mail [email protected]

Het verhaal

Als grote Nederlandse bank heeft ABN AMRO het doel om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een duurzame en inclusieve samenleving. De purpose ‘Banking for better, for generations to come’ geeft daar de richting aan. Om die transitie mogelijk te maken heeft ABN AMRO betrokken, gedreven en autonome medewerkers nodig. Ook – of juist – van de jonge talenten wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren. Daarom volgen zij een training van een jaar waarin zij zelfkennis, veerkracht en organisatiebewustzijn ontwikkelen.

 

Uitdaging

Als talent van ABN AMRO wordt er veel van je verwacht. Ten eerste moet je natuurlijk goed werk leveren. Maar de bank wil ook dat je een bijdrage levert aan de grote vragen voor de wereld van morgen. En dat je vanuit zelfvertrouwen en een gezonde kritische houding de bestaande cultuur bevraagt om ruimte te maken voor verandering. ABN AMRO vroeg The School of Life een programma te ontwikkelen dat de talenten zou ondersteunen bij het ontwikkelen van eigenaarschap over zowel hun eigen ontwikkeling als over de belangrijke transitie die de bank momenteel doormaakt.

 

Waarom koos ABN AMRO voor The School of Life?

In een eerder stadium had ABN AMRO ons gevraagd om zogeheten Learning Labs te ontwikkelen. Daarin werd de nieuwe purpose, ‘Banking for better, for generations to come’, gelanceerd door stakeholders van binnen en buiten de bank kritisch te laten meedenken. Op basis van die succesvolle samenwerking werden wij uitgenodigd om een voorstel te ontwikkelen voor het nieuwe talentprogramma. Daarbij speelde mee dat het nieuwe programma zou moeten bijdragen aan de activatie van de purpose.

 

De oplossing van The School of Life

The School of Life ontwikkelde Boost Your Growth, een programma van een jaar waarin de jonge talenten in vier thematische blokken werken aan de ontwikkeling van zichzelf én de organisatie. In tweedaagse kick-offs worden de thema’s verkend en in de daaropvolgende maanden worden deze in stand-ups verder verdiept. Om de talenten de regie te geven over hun eigen ontwikkeling kunnen zij naar eigen behoefte workshops en andere programma’s uit ons open aanbod volgen.

Maak kennis en leg je vraag voor

Impact van het programma

Inmiddels doorlopen talenten uit verschillende hoeken van de organisatie jaarlijks Boost Your Growth. Het uitdagende programma zorgt ervoor dat de talenten stevig met elkaar verbinden, persoonlijk leiderschap ontwikkelen en de organisatiecultuur kritisch onderzoeken. Alle inzichten worden in het laatste blok samengebracht om met een door henzelf bedacht initiatief impact te maken op de bank. Door managers en andere stakeholders te betrekken, draagt het programma ook in bredere zin bij aan de ontwikkeling van een meer emotioneel intelligente cultuur waarin talenten eigenaarschap nemen over hun eigen ontwikkeling.

 

Testimonial

“The School of Life keeps on looking for what I need instead of solely what I want. As a true partner in developing people, I always feel welcome to express my/our goals. They have a way of pleasantly challenging my assumptions and always come up with surprising and well-organised development programs that really help our young professionals thrive now and in their future career. You can say my Net Promoter Score is 100.”

– Niels Maaswinkel, Learning Consultant bij ABN AMRO

Persoonlijk ontwikkelprogramma voor advocaat-stagiairs

Als je als jonge advocaat begint bij een toonaangevend advocatenkantoor, is dat behoorlijk aanpoten. In korte tijd moet je vakinhoudelijke vaardigheden bemeesteren, leren hoe het op kantoor werkt en veeleisende cliënten bedienen. Het kantoor vroeg The School of Life een programma te ontwikkelen om de jonge advocaat-stagiairs te helpen floreren.

Lees het verhaal

Meer weten over een partnership met The School of Life?

Een partnership met ons houdt in dat we samen grondig kijken naar wat er voor je organisatie nodig is. Daaruit ontstaat een plan, dat we continu herijken.